Snel donker. Snel licht.: Meekleurende brillenglazen van ZEISS kleuren

In de zon of binnenshuis: 24 uur uitstekend zicht met PhotoFusion meekleurende brillenglazen aangeboden door ZEISS

Op zoek naar een nieuwe bril? Een bril die u dag en nacht beter laat zien? Brillenglazen die u uitstekend zicht geven in gelijk welk licht, dag en nacht? Met meekleurende brillenglazen die u 100% bescherming bieden tegen de zon en schadelijke UV-stralen en waarmee u niet telkens weer uw gewone bril hoeft op te zetten? Vanaf nu biedt ZEISS ook krachtige meekleurende brillenglazen aan in de bekende ZEISS-kwaliteit. En het beste is dat PhotoFusion meekleurende brillenglazen met hoge en middelmatige index tot 2 keer sneller* veranderen van donker naar licht dan vroegere fotochromatische brillenglazen van ZEISS.

*Gemiddelde prestatie voor 1.67, 1.6 en polycarbonaat-glazen. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.

Meekleurende brillenglazen, ook wel fotochrome brillenglazen genoemd, zijn er al sinds de jaren zestig. De kleine maar toch belangrijke ontdekking van chemicus Stanley Donald Stookey en zijn collega William Armistead maakte brillenglazen mogelijk die snel op UV-licht reageren. Sindsdien zijn de kwaliteit en prestaties van meekleurende brillenglazen enorm vooruitgegaan. Inmiddels zijn ze erg gewild onder mensen die afhankelijk zijn van hun bril en vaak nu weer binnen, dan buiten zijn.

Wat zijn de kwaliteitsverschillen bij meekleurende brillenglazen?

Meekleurende brillenglazen zorgen ervoor dat men niet langer telkens van bril hoeft te wisselen. Uit het recentste marktonderzoek van ZEISS komt naar voren dat brildragers bepaalde criteria hanteren ten aanzien van de kwaliteit en prestaties van meekleurende brillenglazen.

 • Voor een comfortabel gebruik moeten meekleurende brillenglazen zich snel aanpassen aan wisselingen in de lichtomstandigheden.
 • Voor een optimaal zicht moeten meekleurende brillenglazen in de zon heel erg donker kleuren en binnen juist helemaal helder worden.
 • SMeekleurende brillenglazen moeten effectief zijn en bovendien 100% UV-bescherming bieden.
 • Meekleurende brillenglazen moeten ook goed staan en daarom beschikbaar zijn in aantrekkelijke, harmonieuze kleuren.
 • Meekleurende brillenglazen moeten lang kunnen meegaan en goede prestaties leveren.

 

Een bril van ZEISS voor alle lichtomstandigheden

Met deze vereisten is rekening gehouden bij de ontwikkeling van PhotoFusion door ZEISS. In slechts 15 tot 30 seconden worden PhotoFusion brillenglazen met hoge en middelmatige index donker in fel licht of in de zon*. Binnenshuis worden ze binnen ongeveer 5 tot 10 minuten weer helder*. Dit is de reden waarom PhotoFusion toonaangevend is bij de meekleurende brillenglazen. En natuurlijk bieden ze standaard 100% bescherming tegen UV-stralen.

*Gemiddelde prestatie voor 1.67, 1.6 en polycarbonaat-glazen. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.

Net als de antireflectiecoating en de standaard multifocale glazen zijn de originele meekleurende glazen in 1983 voor het eerst geïntroduceerd door American Optical, waarvan Carl Zeiss Vision de oogheelkundige tak heeft overgenomen.

Hoe werken fotochrome of meekleurende brillenglazen?

Aan meekleurende brillenglazen ligt een chemische  reactie van bepaalde moleculen ten grondslag. Het geheim van PhotoFusion meekleurende brillenglazen met hoge en middelmatige index zijn UV-gevoelige moleculen die snel op veranderend licht reageren. Door het combineren van deze moleculen met ZEISS brillenglazen ontstond de mogelijkheid om een nieuwe generatie krachtige meekleurende brillenglazen te ontwerpen.

De termen "fototroop" (letterlijk "naar het licht toe") en "fotochroom" (uit het Grieks: fos = licht en chroma = kleur) worden vaak gebruikt voor meekleurende brillenglazen. Beide termen verwijzen naar hetzelfde type brillenglazen.

Goed voor u! PhotoFusion is beschikbaar in vele designs, merken en materialen. Dit betekent dat gebruikers van PhotoFusion-brillenglazen niet op kwaliteit hoeven in te leveren om toch zonder inspanning goed te kunnen zien: meer visueel comfort en een hogere levenskwaliteit.

PhotoFusion is verkrijgbaar voor:

 

Vragen en antwoorden over de meekleurende brillenglazen met PhotoFusion

 • Werken PhotoFusion brillenglazen ook in de auto?

  Omdat een groot deel van de ultraviolette straling die de meekleurende brillenglazen activeert door de voorruit van de auto wordt geabsorbeerd, worden de meekleurende glazen in een auto minder donker dan buiten. Hoewel PhotoFusion ook in een auto enige bescherming biedt tegen schitteringen, geven sommige brildragers toch de voorkeur aan een zonnebril als ze lang moeten rijden.

   

 • Vervangen PhotoFusion-brillenglazen een zonnebril?

  PhotoFusion-brillenglazen bieden in het algemene gebruik binnen, buiten, overdag en 's nachts uitstekende optische prestaties en bescherming tegen verblindend licht. In intens zonlicht, in omgevingen met een hoge temperatuur, in auto's met een voorruit die het grootste deel van de ultraviolette straling absorbeert of in omgevingen met een intens weerkaatsend verblindend licht van oppervlakken als water en sneeuw is de beste vorm van lichtbescherming en optisch comfort een speciaal daarvoor gemaakte zonnebril op recept met een vaste tint.

 • Zijn PhotoFusion-brillenglazen geschikt om de hele dag, zowel binnen als buiten, te dragen?

  Ja, PhotoFusion-brillenglazen zijn in de heldere toestand vrijwel helemaal helder, waardoor ze perfect zijn voor gebruik tijdens de nacht. Bovendien worden PhotoFusion-brillenglazen wanneer ze blootstaan aan zonlicht donker genoeg om voldoende bescherming te bieden tegen verblindend licht, en worden ze donkerder tot vrijwel de kleur van zonnebrillen wanneer ze blootstaan aan fel zonlicht.

   

 • Werken PhotoFusion-brillenglazen net zo goed als mijn vorige meekleurende – of “fotochrome” bril?

  PhotoFusion brillenglazen met hoge en middelmatige index zijn gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen in de meekleurende technologie en bieden een uitstekende prestatie. Ze worden tot 20% sneller* donkerder en tot 2 keer sneller* opnieuw lichter dan vroegere fotochromatische brillenglazen van ZEISS.
  In een draagtest is aangetoond dat 97% van de dragers zeggen dat PhotoFusion beter is dan de oude “fotochrome” brillenglazen.


  *Gemiddelde prestatie voor 1.67, 1.6 en polycarbonaat-glazen. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.