Kwaliteitscontrole

Hoogkwalitatieve ZEISS brillenglascoatings

Kwaliteitscontrole

Visuele kwaliteitsinspectie

Visuele kwaliteitsinspectie

De kwaliteit van coatings op brillenglazen heeft vandaag een erg hoog niveau bereikt.
Door de laagdikte van de AR-coating exact af te stemmen en door een uiterst precies temperatuurprofiel tijdens het aanbrengen onder vacuüm, wordt een constante kwaliteit en reproduceerbaarheid van ZEISS coatings gegarandeerd. De verschillende fysieke parameters kunnen alleen worden bereikt door computergestuurde, volledig automatische machines te gebruiken.

Er zijn een groot aantal procedures om de kwaliteit van AR-coatings te controleren. Deze technieken werden ontwikkeld dankzij 50 jaar ervaring op gebied van coatings en door klachten over versleten brillenglazen te onderzoeken.

Kwaliteitscontrole

Volledig automatische kwaliteitscontrole

Volledig automatische kwaliteitscontrole

Alle klachten die ZEISS ontving werden nauwkeurig geanalyseerd om informatie te krijgen voor de toekomstige ontwikkeling van nieuwe AR-coatings.

Zowel in de talloze inspectietests die worden uitgevoerd tijdens productie en tijdens de laatste inspectie wordt elk brillenglas gecontroleerd volgens de interne testspecificaties van het bedrijf, die vaak de vereisten van DIN EN ISO normen overschrijden. Visuele inspecties garanderen samen met automatische kwaliteitscontroles een hoge kwaliteitsnorm. Bij ZEISS wordt kwaliteit met een hoofdletter K geschreven. Ongeveer 20% van het personeel werkt op de afdeling kwaliteitscontrole om te garanderen dat ZEISS altijd de brildrager het best mogelijke product kan bieden.