Optische ontwerpen

Optica en het oog

Basisbegrippen

Hier vindt u nuttige informatie over optische parameters zoals golflengte, refractie-index, transmissie enz. en de rol die zij spelen op het gebied van brillenglazen.
Oogafwijkingen, "ametropie" genoemd door de deskundige, en de mogelijkheden om die te corrigeren, worden uitgelegd en op duidelijke, makkelijk te begrijpen manier toegelicht.
Ook vindt u nuttige informatie, niet alleen over de principes achter ontspiegelende coatings, maar ook over de voordelen van brillenglazen met coatings.

Optische parameters

Kom meer te weten over de optische parameters die van belang zijn als u wilt begrijpen hoe brillenglazen precies werken en hoe de prestatie van een glas kan worden beoordeeld.

Verdere informatie

Ametroop oog

Hier kunt u meer te weten komen over de structuur van het oog, de verschillende oogafwijkingen en de veranderingen die ons gezichtsvermogen ondergaat na de leeftijd van 40 jaar.

Verdere informatie

Verrekijker

Kijk met ons terug op de belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van de verrekijker. Ontdek belangrijke feiten en cijfers over verrekijkers en bekijk een overzicht van de verschillende soorten ZEISS verrekijker.