DuraVision® BlueProtect - ideaal voor activiteiten binnenshuis

Doelgerichte bescherming tegen blauw licht voor heldere brillenglazen

Het effect van blauw licht op ons zicht staat momenteel ter discussie omdat we zowel binnenshuis als buitenshuis worden blootgesteld aan lichtgolven met blauwe componenten. Enerzijds hebben we blauw licht nodig voor een gezond lichaam en ons algemeen welzijn. Anderzijds kan blauw licht gevaarlijk zijn, vooral in sterk zonlicht. We beschermen onszelf met een zonnebril. We worden tegenwoordig echter blootgesteld aan meer blauw licht dan ooit door moderne lichtbronnen zoals ledverlichting en de straling die van digitale apparaten komt. Werkt u elke dag gedurende langere tijd aan een computer en in ruimtes met moderne verlichting? Sommige mensen ervaren blauw licht van lichten en digitale schermen als vermoeiend en oncomfortabel. Heldere brillenglazen met de ZEISS DuraVision BlueProtect coating bieden een harde coating en Clean Coat-technologie zodat ze gemakkelijker kunnen worden gereinigd en dankzij het blauwe filter wordt blauw licht met golflengtes van 390 tot 440 nm afgezwakt.

Uw voordeel

Bescherming tegen schadelijk blauw-violet licht voor heldere brillenglazen.

  • Nuttig voor brillendragers die zich zorgen maken over de mogelijke schadelijke effecten van blauw-violet licht binnenshuis en die passende bescherming zoeken.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect is een nieuwe coating voor heldere brillenglazen met een blauwfilter dat blauw licht met golflengtes van 390 tot 440 nm afzwakt.
  • Het 'gezonde' blauwe licht dat we nodig hebben voor ons lichaam wordt echter doorgelaten. Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht met een golflengte van 400 tot 520 nm (met een maximum op 460 nm) erg belangrijk is voor het regelen van de hoeveelheid melatonine en dus voor het bepalen van ons bioritme en welzijn.
  • Harde coating en CleanCoat voor eenvoudig reinigen, alles is inbegrepen.

Wie heeft DuraVision BlueProtect® nodig?

Bescherming tegen blauw-violet licht, ook binnenshuis

ZEISS DuraVision BlueProtect is een speciale brillenglascoating voor mensen die veel tijd binnenshuis doorbrengen en die worden blootgesteld aan het mogelijk schadelijke blauwe licht dat led's, televisies, computerschermen of tablets uitstralen en die hier irritatie van ondervinden.

Bescherming tegen blauw-violet licht, ook binnenshuis

Goed en slecht licht

Te veel licht van het ultraviolette en blauwviolette spectrum kunnen het menselijk oog permanent beschadigen. Dat kan leiden tot een pijnlijke ontsteking van het oogbindvlies en/of het hoornvlies of tot letsel aan de ooglens (bijvoorbeeld staar) en vooral aan het netvlies (maculadegeneratie). Daarom is het zo belangrijk om een zonnebril te dragen met 100% UV-bescherming bij sterk zonlicht, vooral in situaties waar er veel schittering is zoals op het water of op besneeuwde hellingen.

En hoe zit dit met de lichtbronnen binnenshuis met een hoog percentage blauw licht?

Er wordt nu meer aandacht besteed aan het sterke blauwe-lichtgedeelte van led's, spaarlampen en de straling van apparaten met schermen zoals smartphones, computerschermen, tablets en e-readers.

Het goede nieuws is dat uit geen van de onderzoeken tot nu toe is gebleken dat het gebruik van computerschermen of langdurige blootstelling aan deze nieuwe lichtbronnen schade berokkent aan het netvlies. En laten we niet vergeten: als we op een normale, bewolkte dag een uur buiten zijn, worden onze ogen aan 30 keer méér blauw licht blootgesteld dan wanneer we een uur binnen achter het computerscherm zitten.

Toch kan straling van blauw licht, afkomstig van lichtbronnen of apparaten met een scherm, voor sommige mensen als irriterend of vermoeiend worden ervaren. In deze gevallen kunnen ZEISS brillenglazen met DuraVision® BlueProtect helpen. Ze zwakken het blauwe licht met een golflengte van 390 tot 440 nm af, zonder de positieve eigenschappen weg te nemen van blauw licht met een golflengte van 450 tot 500 nm.

In een oogopslag: de voors en tegens van blauw licht

Voordelen
Nadelen

Bepaalt ons bioritme
Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht met een golflengte van 400 tot 520 nm (met een maximum van 460 nm) erg belangrijk is voor het bepalen van ons melatoninepeil en dus voor het bepalen van ons bioritme en welzijn.

Verhoogd risico op schade aan het netvlies
Enkele onderzoeken wijzen uit dat langdurige blootstelling aan blauw licht met een kortere golflengte dan 460 nm (met een maximum bij 440 nm) kan leiden tot fotochemische schade van het netvlies. Deze schade vormt een risico voor macula-degeneratie op lange termijn.

Filteroplossingen van ZEISS voor blauw licht.

Het juiste product om te beschermen tegen mogelijk schadelijk blauw-violet licht voor iedereen

Het ZEISS productaanbod voor bescherming tegen mogelijk schadelijk blauw licht biedt iedereen de juiste oplossing.

Skylet en PhotoFusion van ZEISS zijn gekleurde en meekleurende brillenglazen die blauw licht van verschillende lichtsterktes filteren en daarbij 100% UV-bescherming bieden. DuraVision BlueProtect vult dit portfolio nu aan met een speciale functionele coating die blauw licht gedeeltelijk beperkt. Ideaal voor gebruik binnenshuis met lage hoeveelheden blauw licht.

In een oogopslag

Filteroplossingen van ZEISS voor blauw licht.
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt