Multifocale brillenglazenMADE BY ZEISS

Het moment waarop u klaar bent voor de uitdagingen van de wereld van vandaag.

Multifocale brillenglazenMADE BY ZEISS

ZEISS multifocale brillenglazen.

Uniek als nooit tevoren. Uniek – net als u.

 • Multifocale brillen – voor wie?

  Natuurlijk zicht met multifocale brillenglazen

  Het overkomt ons bijna allemaal op een gegeven moment. De meeste mensen merken het zodra ze 45 zijn: kleine lettertjes zijn opeens moeilijk te lezen, lezen bij weinig licht wordt ineens een grote belasting voor het oog, of symbolen en teksten op de smartphone lijken wazig – dit zijn allemaal symptomen van presbyopie, nl. het geleidelijke verlies van het vermogen om op voorwerpen dichtbij te focussen met toenemende ouderdom. Het is een normaal proces waarbij de ooglens zijn elasticiteit verliest en daarom niet meer kan focussen op voorwerpen op verschillende afstanden. De beste oplossing: multifocale brillenglazen.

  De filosofie achter multifocale brillenglazen van ZEISS

  De filosofie achter ZEISS multifocale brillenglazen is een simpel kwaliteitsprincipe: hoe preciezer multifocale brillenglazen zijn aangepast op de drager, des te beter en natuurlijker het zicht is. ZEISS multifocale brillenglazen op maat gemaakt voor uw kijkgewoontes, uw gezichtsvorm en uw levensstijl. Het is ongelooflijk hoeveel factoren een rol spelen bij de productie van een multifocaal brillenglas. Om een hoogwaardige kwaliteit van de productie te garanderen, gebruiken we niet alleen precisie-instrumenten voor de oogmeting en aanpassing bij de klant. We gebruiken ook een grote databank met informatie van de brildrager, zodat we een extreem nauwkeurig brillenglas kunnen produceren, zelfs als er van iemand geen eigen meetgegevens beschikbaar zijn. Deze technologie maakt het mogelijk multifocale brillenglazen te maken voor iedere klant, die exact aan zijn specifieke behoeftes voldoen. 165 jaar ervaring op diverse gebieden van de optica, zoals microscopie, macroscopie en camera-objectieven, evenals een continue evolutie van onze producten gebaseerd op het nieuwste wetenschappelijk onderzoek, garanderen dat we een ongeëvenaarde productiekwaliteit bereiken.
  Het maakt niet uit of u voor het eerst een bril krijgt, of van een leesbril naar een multifocale bril wisselt, of dat u tot nog toe alleen een bril nodig had voor kijken op afstand: door nauw met uw opticien samen te werken, kunt u nieuwe, multifocale brillenglazen laten samenstellen die gebaseerd zijn op de vier kwaliteitscategorieën en zeven technologieën van ZEISS – een procedure die even omvangrijk is als een auto kopen.

  Voordelen
  Precision
  Pure
  Precision
  Plus
  Precision
  Superb
  Individual 2
    Geoptimaliseerd voor de ogen Geoptimaliseerd voor ogen & montuur Geoptimaliseerd voor ogen, montuur en gezicht Geoptimaliseerd voor ogen, montuur, gezicht en de belangrijkste dagelijkse bezigheden
  Het meest natuurlijke zicht op basis van dagelijkse bezigheden
       
  Het meest natuurlijke zicht voor overdag en in het donker
       
  Beter zicht met volledige benutting van het 3D-zichtpotentieel
     
  Vlotte gewenning - in ieder montuur
   
  Vrije montuurkeuze
   
  Stressloos en scherp zicht op gedrukte media en bij gebruik van digitale apparatuur
  Snelle focus, heel de dag door scherp, dynamisch zicht & dunne, lichte brillenglazen
 • Kijkervaring met multifocale brillenglazen

  Multifocale brillenglazen - kleine meesterwerken

  Alle multifocale brillenglazen van ZEISS zijn met precisietechnologie gemaakt. Deze technologie is gebaseerd op de volgende drie zuilen en garandeert de beste kijkervaring voor uw ogen:

  • Helder zicht – ZEISS-precisie: helder, natuurlijk zicht. Dankzij een hoogcomplexe simulatie van de interactie tussen oog en brillenglas kunnen we selectief ieder punt optimaliseren waar de brildrager door zijn bril kijkt. Dit garandeert optimaal zicht op het volledige vlak van het brillenglas.
  • Dynamisch zicht – ZEISS designfilosofie: comfortabel en goed dynamisch zicht, waardoor de drager snel kan focussen op elke afstand en in elke richting. De brillenglazen zijn geoptimaliseerd voor de ideale interactie van beide ogen, zodat er in een groter bereik 3D-zicht mogelijk is.
  • Dunne brillenglazen – brillenglasesthetiek van ZEISS. Voor een optimale balans tussen precisie-optiek en dunne, lichte brillenglazen.

  Standaard ontwerp Individueel ontwerp

  Standaard vs. individueel ontwerp

  Beter zicht 's nachts en bij slechte verlichting

  De volgende generatie van brillenglasoptimalisatie – zo uniek als een vingerafdruk is uw oog: indien nodig kan uw opticien multifocale brillenglazen maken met de speciale ZEISS i.Scription®- technologie.

  Het voordeel: met de zogenaamde wavefront-technologie – een speciaal analyseproces – kan iedere specifieke eigenschap van het oog van de brildrager bepaald worden en in het ontwerp van het brillenglas geïntegreerd worden. Zo wordt het best mogelijke zicht 's nachts en bij slecht licht bereikt, evenals een verhoogde waarneming van contrast en kleur bij daglicht.

  Meer informatie

  Wist u dat: zelfs voor hoge sterktes of speciale oogaandoeningen esthetisch dunne brillenglazen gemaakt kunnen worden die voldoen aan uw behoeftes. Deze worden gemaakt van kunststof of glas – de keuze is aan u. Het voordeel: de bril is een stuk comfortabeler om te dragen.

  Meer informatie
 • Kwaliteitscategorieën en technologieën

  Toptechnologie voor individuele en innovatieve multifocale brillenglazen

  ZEISS multifocale brillenglazen zijn beschikbaar in vier kwaliteitscategorieën – allemaal worden ze aangepast op uw specifieke behoeften en uw zichtprofiel. De direct daaropvolgende klasse omvat alle voordelen van de voorgaande klasses.

  ZEISS multifocale brillenglazen met Precision Pure en Digital Inside®-technologie

  Het permanente gebruik van digitale apparatuur stelt onze ogen voor nieuwe uitdagingen: smartphones en tablets hebben een kleinere leesafstand dan boeken of andere gedrukte media, de ogen moeten vaak en snel accommoderen van dichtbij naar veraf en omgekeerd – bijv. van de smartphone naar de krant en weer terug. Dit wisselen belast uw ogen iedere dag en kan leiden tot bijvoorbeeld branderige ogen, overbelasting van de ogen, of zelfs hoofd- en nekpijn. Multifocale brillenglazen van ZEISS integreren deze veranderingen van uw kijkgedrag met een speciaal voor dichtbij geoptimaliseerde zone. De Digital Inside®-technologie van ZEISS maakt het mogelijk multifocale glazen te produceren die u helpen bij het comfortabel wisselen tussen diverse kijkafstanden, zodat u op lange termijn comfortabel zicht heeft – evenals een multifocale bril die aan de eisen voldoet van de digitale wereld.

   

  ZEISS multifocale brillenglazen met Precision Plus, Adaptation Control en FrameFit®+ technologie

  Modetrends komen en gaan in hoog tempo – ook bij monturen. De vormen, maten en modellen veranderen ieder seizoen. Tegelijkertijd gaat één aspect voor dragers van multifocale brillen boven alles: gewoonte. Zij willen door hun bril kijken op dezelfde manier als ze dat altijd al deden. Met ZEISS Precision Plus, Adaptation Control and FrameFit®+ technologie voor multifocale brillenglazen kan de drager omlaag kijken om door de zone voor dichtbij te kijken, net als bij zijn oude montuur, zodat er geen gewenningsperiode nodig is en het best mogelijke draagcomfort voor de drager gegarandeerd is. Dit geldt niet alleen als u een nieuw montuur nodig heeft, maar zelfs bij een nieuwe glassterkte. Profiteer van een grote collectie brilmonturen – variërend van exotisch tot exclusief. En vergeet niet: beter zien betekent er beter uitzien. Deze brillenglazen zijn perfect voor iedereen die zijn look graag eens verandert.

  ZEISS Precision Superb en FaceFit-technologie voor multifocale brillenglazen – voor een optimaal zicht door integratie van de gezichtsanatomie.

  Diverse basisfactoren beïnvloeden de verdraaglijkheid en de kwaliteit van multifocale brillen. Een factor is de harmonieuze wisselwerking tussen montuur, glazen en de drager. Niet te vergeten de pupilafstand (PD), de gezichtsvorm en houding – er zijn geen twee mensen gelijk, zodat het des te belangrijker is om de gezichtsanatomie van de drager in het ontwerp van de multifocale glazen op te nemen. Hoe kijkt de drager door zijn bril? Wat is de pupilafstand van de drager? Hoe zit de bril op de neus? Hoe achter de oren? Door een computergestuurd, precies aanmeten met behulp van ZEISS Precision Superb en FaceFit-technologie voor multifocale brillenglazen is de potentiële prestatie van een multifocale bril nog verder geoptimaliseerd – waardoor het zicht bij slecht licht verbeterd is, wat het beste 3D-zicht oplevert.

  ZEISS Progress Lens Individual 2, IndividualFit® en Luminance Design®-technologie

  De beste oplossing voor iedereen met een multifocale bril. ZEISS Progressive Lens Individual 2 en IndividualFit® inclusief Luminance Design®-technologie wordt perfect aangepast op de anatomie van de drager en zijn levensstijl. Onze hobby's en ons werk bepalen hoe we in het alledaagse leven zien en wat we met het brillenglas moeten kunnen doen. Een sporter heeft andere kijkgewoontes dan een architect of een politieagent bijvoorbeeld. De ZEISS IndividualFit®-technologie maakt dit mogelijk en integreert alle eerdergenoemde technologieën in het alledaagse zichtprofiel van de drager: wat is de overheersende kijkafstand? Wisselt de kijker vaak van dichtbij naar veraf, of tussen dichtbij en middellange kijkafstanden?
  Bovendien speelt de hoeveelheid licht in de loop van de dag en de daarmee samenhangende pupilgrootte een rol. Brillenglazen met Luminance Design™-technologie zijn aangepast op een variërende pupildiameter, die verandert door de lichtsterkte. Buiten de helderheid verhoogt deze technologie het contrast en vermindert de bij multifocale brillenglazen gebruikelijke vervormingen aan de randen. Het resultaat: het best mogelijke multifocale brillenglas dankzij toptechnologie en een uitvoerig adviesgesprek met uw opticien – inclusief uitstekend zicht 's nachts en een ongeëvenaard zichtcomfort overdag.

  Loading the player...
 • Extra opties

  4. Extra opties voor meer comfort en veiligheid

  Verander uw multifocale bril in een zonnebril met bescherming tegen verblinding en UV-straling. Perfect voor de zomer.

  Meer informatie

  Een bril voor iedere gelegenheid: multifocale brillen met meekleurende glazen. Gaat in recordtijd van ongetint naar getint.

  Meer informatie

  Multifocale glazen verbeteren het zicht bij slecht licht 's nachts en vergroten het contrast en de waarneming van kleur overdag.

  Meer informatie

  Multifocale brillenglazen met speciaal voor het autorijden geoptimaliseerde zones voor meer comfort en veiligheid.

  Meer informatie

  Kies de brillenglascoating die voor u het beste past:

  DuraVision® Platinum – de hardste brillenglascoating die ZEISS ooit gemaakt heeft, die optimaal beschermt tegen krassen, tegen stof en een uiterst effectieve anti-reflectiecoating heeft.

  Meer informatie

  DuraVision® BlueProtect – filter voor blauw licht (bijvoorbeeld voor comfortabeler zicht bij het kijken naar led-displays), krasbestendig en met een clean coating voor eenvoudige reiniging – alles in één coating.

  Meer informatie

 • Zoek een opticien

  Uw partner voor een optimaal natuurlijk zicht

  Zoek opticiens bij u in de buurt. Zij zullen u gedetailleerde voorlichting geven en een paar multifocale brillenglazen voor u samenstellen die individueel aangepast zijn op uw unieke zichtbehoeftes....

  Vind een ZEISS opticien in uw buurt

Deel dit artikel met uw vrienden