Vergrotende visuele instrumenten van ZEISS.

Zie dingen die u vroeger niet zag.

Indien u het best mogelijk zicht wilt, volstaat een gewone bril soms niet. Vergrotende visuele instrumenten bieden extra ondersteuning: van vergrootglazen voor alledaags gebruik tot speciale oplossingen voor personen die lijden aan ernstige visuele beperkingen, ook wel slechtzienden genoemd, en voor professionele toepassingen.

Vergrotende visuele instrumenten van ZEISS.

Geniet van maximaal zicht dankzij op maat gemaakte oplossingen voor alledaags gebruik, voor uw hobby of voor uw werk.

Vergrotende visuele instrumenten van ZEISS helpen u het best mogelijke zicht te krijgen. Ze zijn precies op maat gemaakt voor uw ogen en aangepast voor uw specifieke toepassing. Ook zijn ze comfortabel en eenvoudig te gebruiken. Ze bieden u daarnaast een uitstekende beeldkwaliteit met nog steeds een maximaal gezichtsveld. Naast producten voor alledaagse toepassingen omvat ons uitgebreide aanbod ook vergrotende visuele instrumenten die voldoen aan de speciale vereisten voor slechtziende patiënten. Er zijn ook oplossingen voor professionele gebruikers, zoals artsen en technici.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Vergrootglazen: de klassieke oplossing als vergrotend visueel instrument.

Vergrootglazen: de klassieke oplossing als vergrotend visueel instrument.

Optimale visuele prestaties voor elke toepassing.

ZEISS vergrotende visuele instrumenten zijn beschikbaar in verschillende versies: als vergrootglas om vast te houden, loepen die u op uw hoofd plaatst of als vergrootglazen in zakformaat die handig zijn wanneer u onderweg bent of voor speciale toepassingen. Voor vergrootglazen geldt hetzelfde als voor brillen: ze moeten op maat zijn gemaakt voor de persoon die ze gebruikt. Ook moeten ze geschikt zijn voor de specifieke toepassing om de best mogelijke prestaties te garanderen. Vraag raad aan uw opticien.

Voor mensen met een ernstige visuele beperking.

Op maat gemaakte visuele instrumenten voor meer flexibiliteit en een hogere levenskwaliteit.

Het uitgebreide aanbod van ZEISS biedt optimale ondersteuning in verschillende situaties en is perfect afgestemd op uw specifieke behoeften en visuele vereisten. De vergrotende visuele instrumenten voor slechtzienden bieden verschillende persoonlijke opties en oplossingen. Denk hierbij aan multifocale vergrootglazen, telescopische brillen, kleine monoculaire telescopen of filterende brillenglazen voor personen die gevoelig zijn voor verstrooid licht of schittering door een netvliesaandoening. Uw opticien bespreekt graag de verschillende mogelijkheden met u.

Voor mensen met een ernstige visuele beperking.
Geniet van een optimaal zicht en zie zelfs de kleinste details.

Geniet van een optimaal zicht en zie zelfs de kleinste details.

Vergrotende visuele apparaten voor professionele gebruikers.

ZEISS heeft een groot aanbod teleloepbrillenglazen en opzetloepen die een ideale oplossing bieden voor bijna elk professioneel gebruik waar precisiezicht een essentiële rol speelt. Deze speciale visuele instrumenten zijn beschikbaar met en zonder verlichting en zijn op maat gemaakt zodat ze passen bij uw specifieke zichtprofiel en uw werkplek. De drager geniet van een comfortabel, groot gezichtsveld en kan zelfs de kleinste details zien.

5 tips over vergrotende visuele instrumenten

Indien u problemen ondervindt met uw gezichtsvermogen, neem dan onmiddellijk contact op met uw opticien.

1. Indien u problemen ondervindt met uw gezichtsvermogen, neem dan onmiddellijk contact op met uw opticien. Hoe sneller zichtproblemen of oogaandoeningen worden vastgesteld, hoe beter de arts u zal kunnen helpen. Gebruikelijke symptomen omvatten moeilijkheden met het lezen van kleine letters, een minder nauwkeurig zicht, afwijkend kleurenzicht, gevoeligheid voor schitteringen, wazig zicht of een ernstig beperkt zicht.

Het visuele instrument dat het beste voor u geschikt is, hangt af van de ernst van de visuele beperking.

2. Het visuele instrument dat het beste voor u geschikt is, hangt af van de ernst van de visuele beperking. Het kan u worden voorgeschreven door uw oogarts of op maat worden gemaakt door uw opticien. Ongeacht uw behoeften is het belangrijk dat het hulpmiddel op maat is gemaakt voor de drager. Dit is de enige manier om optimale visuele prestaties en een goede zichtkwaliteit te krijgen met een maximaal gezichtsveld.

Onze ogen zijn eraan gewend om altijd te focussen op dezelfde afstand.

3. Onze ogen zijn eraan gewend om altijd te focussen op dezelfde afstand. Het resultaat is alsof we een spier continu onder spanning zetten gedurende een lange tijd. De ‘20-20-20-regel’ kan helpen uw ogen te ontspannen: kijk om de 20 minuten gedurende 20 seconden naar een voorwerp 20 meter verder om uw ogen te ontspannen.

Vergeet echter niet dat ernstige visuele beperkingen zeer uiteenlopende symptomen kunnen hebben.

4. Vergeet echter niet dat ernstige visuele beperkingen zeer uiteenlopende symptomen kunnen hebben. Het is dus niet altijd gemakkelijk om deze snel op te merken of in te schatten.

Behandel uw vergrotend visueel instrument steeds met zorg.

5. Behandel uw vergrotend visueel instrument steeds met zorg. Gebruik alleen geschikte reinigingsmiddelen - niet uw mouw of een doekje - om uw vergrotend visueel instrument te reinigen. Denk eraan: een goede zorg voor de (brillen)glazen verlengt de levensduur en verbetert de prestaties van uw vergrotend visueel instrument, waardoor u beter ziet.

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt