ZEISS Milvus 1.4/25

Een groothoekobjectief met oog voor details.

Perfecte momenten met uitmuntende details vastleggen, daar gaat het om bij dit objectief. Of u nu landschappen dan wel architectuur fotografeert, de uitstekende beeldscherpte van rand-tot-rand zorgt voor indrukwekkende resultaten.

De volledig nieuw ontworpen ZEISS Milvus 1.4/25 zal indruk op u maken door de opmerkelijke consistente prestaties op het gebied van de uitstekende rand-tot-rand-beeldscherpte. Dit stelt u in staat om zelfs uw hoofdonderwerp tot ver uit het midden van het beeld te positioneren. Ook bij volle opening maken de uitstekende resultaten, met een hoog contrast en haarscherpe details, dit objectief tot uw eerste keus. Zelfs onder slechte lichtomstandigheden. Zowel de fijnste structuren van een onderwerp op de voorgrond, als beeldelementen op afstand kunnen perfect worden weergegeven dankzij het geavanceerde 'floating lens elements' ontwerp van de ZEISS Milvus 1.4/25.

ZEISS Milvus 1.4/25
ZEISS Milvus 1.4/25
ZEISS Milvus 1.4/25
ZEISS Milvus 1.4/25
ZEISS Milvus 1.4/25

Uitstekende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomgevingen

Uitstekende beperking van onrechtstreekse lichtinval dankzij een aantal optische maatregelen. Naast de ZEISS T* coating, zijn alle lensranden met behulp van een ingewikkeld handmatig proces voorzien van een speciale zwarte lak. Er zijn lichtvangers in mechanische onderdelen en speciaal ontworpen oppervlakken voorzien om reflecties te voor.

Toekomstgerichte oplossing voor camerasystemen met hoge resolutie

De uitstekende beeldprestaties van de ZEISS Milvus lenzen zijn hoofdzakelijk gericht op de vereisten van de huidige en toekomstige krachtige digitale camera's. Door de lage niveaus indirect licht dankzij het lensontwerp, kunt u ook contrastrijke beelden maken met toenemende hoogdynamische bereiken van de sensoren (HDR). De optische onderdelen zijn zo ontworpen dat de prestaties van camerasystemen met hoge resolutie optimaal worden benut.

Creatieve foto's en video's dankzij precies, handmatig scherpte instellen

Door een lens handmatig scherp te stellen, hebt u zelf de controle en kunt u voorzichtig en precies een beeld vormen met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt hier een wereld van verschil. ZEISS Milvus lenzen hebben een grote draaihoek waardoor u uiterst precies kunt scherp kunt stellen. De stille, continue instelling van de lensopening (trapvrije werking met ZF.2 bevestiging) en het grote focusbereik vormen de ideale omstandigheden voor video-opname.

Duurzaam product met bescherming tegen invloeden van buitenaf

De ZEISS Milvus lenzen maken niet alleen indruk met hun visuele en voelbare ervaring, maar ook dankzij hun kwaliteiten binnenin. Speciale zegels voor bescherming tegen stof en spatten vergroten het creatief potentieel van de fotograaf door te garanderen dat het systeem betrouwbaar blijft werken, zelfs in zware omstandigheden.

Stabiele beeldprestaties in het volledige focusbereik

Dankzij het Floating Elements Design kunt u sterke beeldprestaties bereiken in het focusveld, zowel vanaf de kleinste afstand tot oneindig ver. Dit is mogelijk door de axiale afstand tussen afzonderlijke lenselementen of elementgroepen te wijzigen. Het mechanisch ontwerp van ZEISS Milvus lenzen is uiterst complex en de onderdelen moeten uiterst precies worden afgewerkt, enkele van de sterke punten van ZEISS.

Prestatie

Brandpuntsafstand

25 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,25 m (9.93") - ∞

Vrije werkafstand

0,09 m (3.66") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

81° | 71° | 50°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

171 x 112 mm (6.72 x 4.41")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 4.6

Aantal elementen | groepen

15 | 13

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 46 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

127 mm (5.00")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M82 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

172°

Max. diameter

ZE: 95 mm (3.75") | ZF.2: 95 mm (3.75")

Diameter van focusring

ZE: 83 mm (3.25") | ZF.2: 83 mm (3.25")

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 140 mm (5.52") | ZF.2: 138 mm (5.43")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 123 mm (4.82") | ZF.2: 123 mm (4.85")

Gewicht

ZE: 1225 g (43.20 oz) | ZF.2: 1171 g (41.30 oz)

ZEISS Milvus 1.4/25 ZEISS Milvus 1.4/25

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Milvus 1.4/25

Datasheet

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

amateurphotographer.co.uk
"Designed for use on DSLRs with high-resolution full-frame sensors, they have a common set of features..."
amateurphotographer.co.uk

ephotozine.com
"The ZEISS Milvus range of manual focus, weather protected lenses is aimed at the top end of the market..."
ephotozine.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: