ZEISS Milvus 2/135

Dichtbij komen.

Het high-speed teleobjectief overtreft de rest met zijn meesterlijke kleurcorrectie en weergave. Dankzij het grote diafragma en de soepele bokeh is hij perfect voor portretfotografie op de middellange afstand.

Uitgelatenheid in een sfeervolle stemming bij zonsondergang tegen een adembenemende achtergrond – als een onopvallende observator kan het teleobjectief je dichtbij dit unieke moment op afstand brengen. Met de ZEISS Milvus 2/135 kun je ongeëvenaard simpel wisselen tussen voor- en achtergrond.

Hij komt in verschillende situaties goed van pas, bijvoorbeeld om de emoties van de artiest op het podium te vangen vanaf de derde rij, of adembenemende portretten van onovertroffen gedetailleerdheid te maken. De positie van de focusring, die niet verandert, kan het objectief geschikt maken voor videotoepassingen met een follow-focus-systeem.

ZEISS Milvus 2/135
ZEISS Milvus 2/135
ZEISS Milvus 2/135
ZEISS Milvus 2/135
ZEISS Milvus 2/135

Uitstekende beelden, zelfs bij moeilijke lichtomgevingen

Uitstekende beperking van onrechtstreekse lichtinval dankzij een aantal optische maatregelen. Naast de ZEISS T* coating, zijn alle lensranden met behulp van een ingewikkeld handmatig proces voorzien van een speciale zwarte lak. Er zijn lichtvangers in mechanische onderdelen en speciaal ontworpen oppervlakken voorzien om reflecties te voor.

Toekomstgerichte oplossing voor camerasystemen met hoge resolutie

De uitstekende beeldprestaties van de ZEISS Milvus lenzen zijn hoofdzakelijk gericht op de vereisten van de huidige en toekomstige krachtige digitale camera's. Door de lage niveaus indirect licht dankzij het lensontwerp, kunt u ook contrastrijke beelden maken met toenemende hoogdynamische bereiken van de sensoren (HDR). De optische onderdelen zijn zo ontworpen dat de prestaties van camerasystemen met hoge resolutie optimaal worden benut.

Creatieve foto's en video's dankzij precies, handmatig scherpte instellen

Door een lens handmatig scherp te stellen, hebt u zelf de controle en kunt u voorzichtig en precies een beeld vormen met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt hier een wereld van verschil. ZEISS Milvus lenzen hebben een grote draaihoek waardoor u uiterst precies kunt scherp kunt stellen. De stille, continue instelling van de lensopening (trapvrije werking met ZF.2 bevestiging) en het grote focusbereik vormen de ideale omstandigheden voor video-opname.

Duurzaam product met bescherming tegen invloeden van buitenaf

De ZEISS Milvus lenzen maken niet alleen indruk met hun visuele en voelbare ervaring, maar ook dankzij hun kwaliteiten binnenin. Speciale zegels voor bescherming tegen stof en spatten vergroten het creatief potentieel van de fotograaf door te garanderen dat het systeem betrouwbaar blijft werken, zelfs in zware omstandigheden.

Stabiele beeldprestaties in het volledige focusbereik

Dankzij het Floating Elements Design kunt u sterke beeldprestaties bereiken in het focusveld, zowel vanaf de kleinste afstand tot oneindig ver. Dit is mogelijk door de axiale afstand tussen afzonderlijke lenselementen of elementgroepen te wijzigen. Het mechanisch ontwerp van ZEISS Milvus lenzen is uiterst complex en de onderdelen moeten uiterst precies worden afgewerkt, enkele van de sterke punten van ZEISS.

Prestatie

Brandpuntsafstand

135 mm

Diafragmabereik

f/2.0 – f/22

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,80 m (31.49") - ∞

Vrije werkafstand

0,62 m (24.40") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

19° | 16° | 11°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

145 x 96 mm (5.71 x 3.78")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 4

Aantal elementen | groepen

11 | 8

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 46 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

35 mm (1.36")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M77 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

268°

Max. diameter

ZE: 90 mm (3.53") | ZF.2: 90 mm (3.53")

Diameter van focusring

ZE: 85 mm (3.35") | ZF.2: 85 mm (3.35")

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 132 mm (5.20") | ZF.2: 129 mm (5.08")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 115 mm (4.53") | ZF.2: 114 mm (4.49")

Gewicht

ZE: 1123 g (39.6 oz) | ZF.2: 1059 g (37.4 oz)

ZEISS Milvus 2/135 ZEISS Milvus 2/135

In 1930 ontwikkelde Dr. Ludwig Bertele een objectief met relatief weinig glas-lucht-oppervlakken. Destijds was het een van de objectieven met de hoogste snelheid voor 35 mm fotografie met diafragma's van 1:1.5 en hoog contrast dankzij effectieve vermindering van strooilicht. Zijn hoge snelheid en contrast hielpen bij de naamgeving, die afgeleid is van het woord 'zon', het symbool van maximale helderheid. Ook bij moderne objectieven voor normale fotografie en telefotografie, waarvan het optisch ontwerp is gebaseerd op dit basistype, vindt u deze voordelen.

Sonnar Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Milvus 2/135

Datasheet

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

thephoblographer.com
"Optically speaking, the ZEISS 135mm f2 Milvus lens has to be one of the most perfect lenses that we've ever tested..."
thephoblographer.com

ephotozine.com
"The performance in every respect is magnificent and the handling one of those real pleasures in photography..."
ephotozine.com

dustinabbott.net
"The lens has character, soul. I LOVE shooting candid photos of people with this lens (posed portraits are obviously exceptional, too)..."
dustinabbott.net

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: