ZEISS Otus 1.4/100

Het teleobjectief.

Met de nieuwe Otus 1.4/100 heeft ZEISS zijn beproefde Otus familie uitgebreid met een nieuw objectief met brandpuntsafstanden binnen het telelensbereik. De ZEISS Otus 1.4/100 behoort tot de beste objectieven binnen zijn klasse dankzij de lage sample variation, uitstekende beeldprestaties en buitengewoon hoge productiekwaliteit.

Net als de overige Otus objectieven levert de ZEISS Otus 1.4/100 superieure prestaties zonder compromis. Een objectief dat de brede expertise en alle ervaring van ZEISS weerspiegelt.

Hoewel de Otus® 1.4/100 is ontwikkeld voor 35 mm full-frame camera's, levert hij de kwaliteit en beeldresultaten van een middenformaat systeem.
Of u nou fotografeert in de studio of op locatie, dankzij de hoge resolutie en uitstekende scherpte excelleert dit objectief in iedere situatie - zelfs bij een maximaal diafragma van f/1.4.

Zowel bij portret- alsook bij productfotografie bereikt u met dit objectief een indrukwekkend bokeh-effect. Het apochromatische design van het objectief met asferische lenzen en speciaal glas voorkomt vrijwel alle waarneembare aberraties. De hoogwaardige coating houdt het contrast hoog, zelfs bij fotograferen tegen het licht in, en beperkt lensschittering tot een minimum.

ZEISS Otus 1.4/100
ZEISS Otus 1.4/100
ZEISS Otus 1.4/100
ZEISS Otus 1.4/100
ZEISS Otus 1.4/100

De middenformaat-look

Dankzij de exceptionele scherpte maakt de ZEISS Otus gebruik van het volledige potentieel van de hedendaagse hoge resolutiesensoren en beloont fotografen met opnamen die gekenmerkt worden door een adembenemende weergave van zelfs de fijnste details.

Het ultieme in beeldcontrast

Aberraties die veroorzaakt worden door extreme verschillen tussen schaduwen en highlights zijn met name goed zichtbaar bij opnames die tijdens de avond of nacht worden gemaakt. Dankzij de uitstekende correctie van laterale chromatische aberratie wordt de goed verlichte voorkant met absolute perfectie weergegeven.

Apochromaat

Omdat dit objectief een Apochromaat is, worden chromatische afwijkingen (axiale chromatische aberratie) gecorrigeerd met elementen van speciaal glas, met gedeeltelijke anomale dispersie. De chromatische afwijkingen zijn daarom belangrijk lager dan de bepaalde grenzen. De overgangen in het beeld van helder naar donker, en vooral de highlights, worden vrijwel geheel vrij van kleurartefacten weergegeven.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Geen overlopende kleuren

Lichtbronnen voor of achter het scherpstelvak kunnen voor iedere lens problemen opleveren. In het geval van de ZEISS Otus is de axiale chromatische aberratie zo laag dat de kleuren nauwelijks in elkaar overlopen.

Asferisch ontwerp

Het asferische objectiefontwerp staat garant voor beeldprestaties van consequente kwaliteit over het gehele scherpstelbereik, en ook voor scherpte tot aan de randen van het beeld. Het meer complexe oppervlakprofiel van de asferische lens kan, indien vergeleken met een eenvoudig objectief, afwijkingen verminderen of elimineren en ook andere optische afwijkingen reduceren.

Prestatie

Brandpuntsafstand

100 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

1,0 m (39.4") – ∞

Vrije werkafstand

0,83 m (32.7") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

24° | 20° | 14°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

206 x 309 mm (8.11 x 12.17")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 8.6

Aantal elementen | groepen

14 | 11

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 47 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

35 mm (1.38")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M86 x 1.00

Rotatiehoek van focusring

315°

Max. diameter

ZE: 101 mm (3.96") | ZF.2: 101 mm (3.96“)

Diameter van focusring

ZE: 90 mm (3.54″) | ZF.2: 90 mm (3.54″)

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 152 mm (6.00") | ZF.2: 150,1 mm (5.91")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 129 mm (5.07") | ZF.2: 127 mm (4.98")

Gewicht

ZE: 1405 g (3.10 lbs) | ZF.2: 1336 g (2.95 lbs)

ZEISS Otus 1.4/100 ZEISS Otus 1.4/100

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Sonnar Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Otus 1.4/100

Datasheet

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

the-digital-picture.com
"Everyone loves a sharp lens and the ZEISS 100mm f/1.4 Otus defines sharp image quality..."
the-digital-picture.com

gardnercreative.co.uk
"... simply stunning lens which lends images a unique look and feel all of their own..."
gardnercreative.co.uk

cameralabs.com
"...unsurprisingly, an excellent performer, delivering extra sharp images across the full-frame sensor, even with the aperture fully opened to f1.4..."
cameralabs.com

fstoppers.com
"The Zeiss Otus 100mm f/1.4 Lens is like most ZEISS lenses: it has absolutely astounding image quality......"
fstoppers.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: