ZEISS Otus 1.4/28

De groothoeklens.

Dit objectief is uniek dankzij de buitengewone prestaties over het gehele beeldveld en zet een nieuwe standaard bij vaste brandpunt groothoekobjectieven. Geef een volledig nieuwe dimensie aan uw foto's door zelfs de kleinste details van uw onderwerp vast te leggen.

Net zoals alle brandpuntsafstanden van de ZEISS Otus®-familie is de Otus 1.4/28 een objectief van superlatieven. Een objectief dat de uitgebreide kennis en alle ervaring van ZEISS combineert.

Gebruik de ZEISS Otus 1.4/28 en ervaar de kwaliteit en de beeldkarakteristiek van een middenformaat systeem. Of u nu landschappen, architectuur of interieurs fotografeert, overdag of 's nachts; dit objectief biedt een hoge resolutie en een ongeëvenaarde scherpte, ongeacht de situatie.

De optische correctie van de ZEISS Otus 1.4/28 voorkomt zowat elke aberratie die u kunt bedenken. Dit objectief blijft u fascineren, zelfs na jarenlang gebruik en ook op camerasystemen met hoge resolutie.

ZEISS Otus 1.4/28
ZEISS Otus 1.4/28
ZEISS Otus 1.4/28
ZEISS Otus 1.4/28
ZEISS Otus 1.4/28

De middenformaat-look

Dankzij de exceptionele scherpte maakt de ZEISS Otus gebruik van het volledige potentieel van de hedendaagse hoge resolutiesensoren en beloont fotografen met opnamen die gekenmerkt worden door een adembenemende weergave van zelfs de fijnste details.

Het ultieme in beeldcontrast

Aberraties die veroorzaakt worden door extreme verschillen tussen schaduwen en highlights zijn met name goed zichtbaar bij opnames die tijdens de avond of nacht worden gemaakt. Dankzij de uitstekende correctie van laterale chromatische aberratie wordt de goed verlichte voorkant met absolute perfectie weergegeven.

Apochromaat

Omdat dit objectief een Apochromaat is, worden chromatische afwijkingen (axiale chromatische aberratie) gecorrigeerd met elementen van speciaal glas, met gedeeltelijke anomale dispersie. De chromatische afwijkingen zijn daarom belangrijk lager dan de bepaalde grenzen. De overgangen in het beeld van helder naar donker, en vooral de highlights, worden vrijwel geheel vrij van kleurartefacten weergegeven.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Geen overlopende kleuren

Lichtbronnen voor of achter het scherpstelvak kunnen voor iedere lens problemen opleveren. In het geval van de ZEISS Otus is de axiale chromatische aberratie zo laag dat de kleuren nauwelijks in elkaar overlopen.

Asferisch ontwerp

Het asferische objectiefontwerp staat garant voor beeldprestaties van consequente kwaliteit over het gehele scherpstelbereik, en ook voor scherpte tot aan de randen van het beeld. Het meer complexe oppervlakprofiel van de asferische lens kan, indien vergeleken met een eenvoudig objectief, afwijkingen verminderen of elimineren en ook andere optische afwijkingen reduceren.

Prestatie

Brandpuntsafstand

28 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,30 m (11.81") – ∞

Vrije werkafstand

0,15 m (5.91") – ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

75° | 65° | 46°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

203 x 134 mm (7.99 x 5.27")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 5.5

Aantal elementen | groepen

16 | 13

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 46 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

133 mm (5.23")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M95 x 1.00

Rotatiehoek van focusring

120°

Max. diameter

ZE: 109 mm (4.29") | ZF.2: 109 mm (4.29")

Diameter van focusring

ZE: 88 mm (3.45") | ZF.2: 88 mm (3.45")

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 154 mm (6.06") | ZF.2: 152 mm (5.98")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 137 mm (5.39") | ZF.2: 135 mm (5.31")

Gewicht

ZE: 1390 g (3.06 lbs) | ZF.2: 1350 g (2.98 lbs)

ZEISS Otus 1.4/28 ZEISS Otus 1.4/28

De objectieven van Distagon (retrofocus-ontwerp) waren oorspronkelijk ontwikkeld voor SLR-camera’s en hadden een lange focusafstand achteraan nodig voor korte focusdieptes omwille van de spiegelkast (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor systeemcamera’s zonder spiegel dankzij de geoptimaliseerde bundel. Zelfs bij langere focusdieptes is dankzij het krachtig optisch ontwerp van de Distagon een goede correctie mogelijk tot aan de hoeken van het beeld met een erg lage veldkromming.

Distagon Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Otus 1.4/28

Datasheet

Awards

 

 

 

 

Beoordelingen

cameralabs.com
"The lens is one-of-a-kind as there is no other 28mm f1.4 full-frame lens on the market..."
cameralabs.com

pcmag.com
"The Otus 1.4/28 is a huge, pure manual focus lens with an all-metal build and superb optics..."
pcmag.com

the-digital-picture.com
"If I were to create a description of the ultimate 28mm manual focus lens, it would read like ..."
the-digital-picture.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: