ZEISS Otus 1.4/85

De korte telelens.

Een absolute topper voor detailfreaks, die u bovendien alle vrijheid geeft! Met de Otus 1.4/85 geniet u van topprestaties in nagenoeg elke denkbare situatie.

Net zoals alle brandpuntsafstanden van de unieke ZEISS Otus-reeks is ook de Otus® 1.4/85 een lens van superlatieven. Een pronkstuk dat de uitgebreide knowhow en de rijke ervaring van ZEISS bundelt.

In haar hoogste kwaliteit laat de Otus 1.4/85 niet enkel gelaatstrekken en oppervlaktestructuren ten volle tot hun recht komen. Ook het hoofdthema komt prachtig naar voren uit de omkadering. Zo is de Otus 1.4/85 veel meer dan louter een portretlens. Gebruik haar hoge lichtsterkte voor available light-opnames, de gematigde beeldhoek voor landschapsfotografie of de dichtste focusafstand voor reproducties.

De optische correctie van de Otus 1.4/85 voorkomt bovendien alle denkbare beeldfoutjes...en brengt u na de duizendste foto nog steeds even sterk in vervoering als bij de allereerste.

ZEISS Otus 1.4/85
ZEISS Otus 1.4/85
ZEISS Otus 1.4/85
ZEISS Otus 1.4/85
ZEISS Otus 1.4/85

De middenformaat-look

Dankzij de exceptionele scherpte maakt de ZEISS Otus gebruik van het volledige potentieel van de hedendaagse hoge resolutiesensoren en beloont fotografen met opnamen die gekenmerkt worden door een adembenemende weergave van zelfs de fijnste details.

Het ultieme in beeldcontrast

Aberraties die veroorzaakt worden door extreme verschillen tussen schaduwen en highlights zijn met name goed zichtbaar bij opnames die tijdens de avond of nacht worden gemaakt. Dankzij de uitstekende correctie van laterale chromatische aberratie wordt de goed verlichte voorkant met absolute perfectie weergegeven.

Apochromaat

Omdat dit objectief een Apochromaat is, worden chromatische afwijkingen (axiale chromatische aberratie) gecorrigeerd met elementen van speciaal glas, met gedeeltelijke anomale dispersie. De chromatische afwijkingen zijn daarom belangrijk lager dan de bepaalde grenzen. De overgangen in het beeld van helder naar donker, en vooral de highlights, worden vrijwel geheel vrij van kleurartefacten weergegeven.

Optiek vrijwel vrij van vertekening

Dramatische perspectieven en een beeld vanuit buitengewone beeldhoeken – ZEISS objectieven openen nieuwe mogelijkheden voor de compositie. Vertekening zou de compositie verstoren omdat rechte lijnen, waarvan het beeld niet door het beeldmidden loopt, een gekromde vorm zouden weergeven. Dit vervelende effect wordt grotendeels en overeenkomstig gecompenseerd op basis van uitgebreide optische ontwerpen bij alle brandpuntsafstanden.

Geen overlopende kleuren

Lichtbronnen voor of achter het scherpstelvak kunnen voor iedere lens problemen opleveren. In het geval van de ZEISS Otus is de axiale chromatische aberratie zo laag dat de kleuren nauwelijks in elkaar overlopen.

Asferisch ontwerp

Het asferische objectiefontwerp staat garant voor beeldprestaties van consequente kwaliteit over het gehele scherpstelbereik, en ook voor scherpte tot aan de randen van het beeld. Het meer complexe oppervlakprofiel van de asferische lens kan, indien vergeleken met een eenvoudig objectief, afwijkingen verminderen of elimineren en ook andere optische afwijkingen reduceren.

Prestatie

Brandpuntsafstand

85 mm

Diafragmabereik

f/1.4 – f/16

Camerabevestiging

Canon EF-Mount* (ZE) | Nikon F-Mount* (ZF.2)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,8 m (31.50") - ∞

Vrije werkafstand

0,65 m (25.59") - ∞

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

28° | 24° | 16°

Diameter van beeldveld

43 mm (1.69")

Dekking op korte afstand (MOD)**

279 mm x 186 mm (10.97" x 7.31")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 7.7

Aantal elementen | groepen

11 | 9

Focusafstand flens

ZE: 44 mm (1.73") | ZF.2: 47 mm (1.83")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

90 mm (3.54")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M86 x 1.00

Rotatiehoek van focusring

261°

Max. diameter

ZE: 101 mm (3.98") | ZF.2: 101 mm (3.98")

Diameter van focusring

ZE: 92 mm (3.62") | ZF.2: 92 mm (3.62")

Lengte (met lensdoppen)

ZE: 141 mm (5.55") | ZF.2: 138 mm (5.43")

Lengte (zonder lensdoppen)

ZE: 124 mm (4.88") | ZF.2: 122 mm (4.80")

Gewicht

ZE: 1200g (2.64 lbs) | ZF.2: 1140g (2.51 lbs)

ZEISS Otus 1.4/85 ZEISS Otus 1.4/85

Het Planar-ontwerp is het meest succesvolle en meest gekopieerde objectiefontwerp aller tijden. Aanpassingen aan het beproefde basistype met zes lenzen zorgen ervoor dat de hoge beeldkwaliteit wordt gegarandeerd die moderne sensoren vereisen. Objectieven met een optisch ontwerp van Planar zorgen voor consistente prestaties in een groot aantal beeldgroottes, de belangrijkste vereiste voor universele macro-objectieven.

Planar Ontwerp

Lens met asferisch optisch oppervlak

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

Ontwerp met 'zwevende elementen'

ZEISS SLR Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Otus 1.4/85

Datasheet

Awards

 

Beoordelingen

diglloyd.com
"The Otus 85/1.4 APO-Planar delivers the most transparently beautiful imagery I have ever seen on a DSLR. Well, it does so in every case, not just portraits..."
diglloyd.com

mattgranger.com
"Let me get straight to the point, the 55mm Otus was the best lens I have ever tested in terms of overall image quality - and the 85mm Otus is even better..."
mattgranger.com

blog.mingthein.com
"I have never personally seen any other brand with this level of consistency....I honestly feel that the lens still has more to give – but we don’t have the sensors for it yet..."
blog.mingthein.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Handmatig focussen

Met camerasystemen met automatische focus.

Camerabevestigingen

Overzicht van de verschillende bevestigingen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: