Innovatie en technologie

Optische technologieën maken de weg vrij voor veel innovaties in verscheidene sectoren.

Innovatie vormt de toekomst

Innovatie zit bij ZEISS in het bloed. Misschien zit het zelfs wel in het DNA van het bedrijf.

ZEISS past innovatie altijd toe in de context van de maatschappij als geheel. Alle innovaties zijn er op gericht om te garanderen dat er aan toekomstige klantbehoeften met betrekking tot producten, diensten, oplossingen en zakelijke modellen wordt voldaan, en dat deze voor toegevoegde waarde en voordelen zorgen. Ze draaien niet alleen om de ontwikkeling van nieuwe producten; het gaat ook om een nieuw soort management en nieuwe ondernemingsmodellen mogelijk te maken.

Optische technologieën zijn van groot belang voor onze toekomst. Hun technische en wetenschappelijke toepassingen zullen steeds meer invloed hebben op onze dagelijkse levens in de komende jaren.

Dr. Karl Lamprecht, President en CEO van ZEISS

Optische technologieën zijn van groot belang binnen allerlei velden, waaronder de levenswetenschappen, geneeskunde, IT en telecommunicatie, de automobielindustrie, servicesector en nog veel meer. De Research&Development-teams bij ZEISS werken hard om voortdurend onze technologisch toonaangevende positie uit te breiden.

Drie belangrijke succesfactoren voor ZEISS

Hooggekwalificeerde medewerkers
Hooggekwalificeerde medewerkers

Innovatieve producten kunnen alleen ontwikkeld en geproduceerd worden door hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. ZEISS legt daarom veel nadruk op de zorgvuldige selectie van zijn medewerkers, biedt gerichte trainingsprogramma's aan en biedt een aantrekkelijke werkomgeving. Dit omvat met name de positieve, respectvolle manier waarom collega's met elkaar omgaan, om ervoor te zorgen dat iedereen op de top van zijn of haar kunnen kan presteren in de dagelijkse werkzaamheden.

Netwerken en partnerschappen
Netwerken en partnerschappen

De complexiteit van innovaties zal toe blijven nemen in de toekomst. De vereiste competenties kunnen alles gecombineerd worden binnen krachtige netwerken. ZEISS werkt daarom binnen R&D nauw samen met zijn partners uit de industrie en wetenschap, en in de toeleveringsketen.

Moed en duurzame investeringen
Moed en duurzame investeringen

Constante, bovengemiddelde investeringen in R&D en infrastructuur zorgen ervoor dat ZEISS op dynamische wijze invloed op de markten heeft. De afgelopen jaren heeft ZEISS veel geïnvesteerd in het uitbreiden van de vestigingen, en dit zal het bedrijf blijven doen. ZEISS is bijvoorbeeld bezig om de originele vestiging in Jena uit te breiden door een nieuw, geïntegreerde en geavanceerd complex toe te voegen als voornaamste innovatielocatie.

ZEISS plant ook om een nieuwe gedeelde innovatiehub te bouwen op de noordelijke campus van het Karlsruhe Institute of Technology (KIT).

Nieuwe handel

De toekomst van ZEISS vormgeven

ZEISS heeft speciale, divisieoverschrijdende activiteiten ontplooid om de digitale transformatie van het bedrijf te versnellen en nieuwe handel aan te trekken.

ZEISS Digital partners

ZEISS Digital partners, een nieuw gevormde eenheid binnen de ZEISS Group. Deze eenheid heeft een duidelijke doelstelling: de digitale transformatie van ZEISS @speed en @scale mogelijk maken en versnellen. Ze ontwikkelen samen met ZEISS zakelijke groepen digitale oplossingen en versnellen innovatie die toekomstige toegevoegde waarde voor onze klanten en ons bedrijf oplevert.

ZEISS Ventures

ZEISS heeft de specialistische Ventures activiteiten ontplooid om het voor ondernemers mogelijk te maken om hun ambities te realiseren als het om het creëren, ontwikkelen en commercialiseren van marktvormende innovaties gaat.