Over ZEISS

Wat ons drijft

Als pioniers in wetenschappelijke optica verleggen wij continu de grenzen van de verbeeldingskracht. Met onze passie voor toonaangevende prestaties creëren we waarde voor de klant en inspireren we de wereld om dingen op een nieuwe manier te zien.

ZEISS Gruppe

ZEISS is een internationaal toonaangevend technologiebedrijf, actief in de optische en opto-elektronische industrie. ZEISS geeft vorm aan de technologische vooruitgang en geeft de optische wereld en aangrenzende sectoren een boost met zijn oplossingen.

ZEISS ontwikkelt, produceert en verkoopt zijn klanten zeer innovatieve oplossingen voor de industriële meettechniek en kwaliteitsborging, microscopie-oplossingen voor levenswetenschappen en materiaalonderzoek alsmede medische oplossingen voor diagnose en therapie in de oogheelkunde en microchirurgie. ZEISS is ook internationaal toonaangevend op het gebied van lithografische optiek die wordt gebruikt voor de productie van halfgeleiderelementen binnen de chipindustrie. Merkproducten van ZEISS zoals brillenglazen, foto-objectieven en verrekijkers zijn wereldwijd gewild en staan bekend als trendsetters. ZEISS is opgedeeld in de vier segmenten Semiconductor Manufacturing Technology, Industrial Quality & Research, Medical Technology en Consumer Markets.

Met dit portfolio dat is gericht op de groeisectoren van de toekomst, zoals digitalisering, gezondheid en industrie 4.0, en met een sterk merk geeft ZEISS vorm aan de technologische vooruitgang en krijgen de optische wereld en de aangrenzende sectoren een boost met zijn oplossingen. Aan de basis van het succes en de voortdurende uitbreiding van de vooraanstaande technologische en markttechnische positie van ZEISS staan de duurzaam hoge uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling.

De ZEISS Gruppe ontstond uit een werkplaats voor fijne mechanica en optica. De eerste steen daarvoor werd in 1846 in Jena (Thüringen) gelegd door oprichter Carl Zeiss. Vandaag de dag staat het hoofdkantoor in Oberkochen (Baden-Württemberg).
Exclusief eigenaar van de holding Carl Zeiss AG is de Carl-Zeiss-Stiftung, één van de grootste Duitse stichtingen ter bevordering van de wetenschap.

 

Branche

Optische en opto-elektronische industrie

Sectoren

Semiconductor Manufacturing Technology
Industrial Quality & Research
Medical Technology1
Consumer Markets

Hoofdkantoor

Oberkochen, Duitsland

Raad van bestuur

Dr. Karl Lamprecht (CEO)
Dr. Christian Müller (CFO)
Dr. Matthias Metz
Dr. Ludwin Monz
Dr. Jochen Peter
Dr. Markus Weber

Boekjaar

1-10 tot 30-09

1 Niet gelijk aan de Carl Zeiss Meditec Gruppe

Sectoren van de ZEISS Gruppe

Semiconductor Manufacturing Technology

Semiconductor Manufacturing Technology

  • Semiconductor Manufacturing Optics
  • Semiconductor Mask Solutions
  • Process Control Solutions
Semiconductor Manufacturing Technology

Industrial Quality & Research

  • Industrial Quality Solutions
  • Research Microscopy Solutions
Semiconductor Manufacturing Technology

Medical Technology

  • Ophthalmic Devices
  • Microsurgery
Semiconductor Manufacturing Technology

Consumer Markets

  • Vision Care
  • Consumer Products

Wereldwijd vertegenwoordigd

Opbrengst in het huidige boekjaar
miljard euro omzet in het huidige boekjaar
Faciliteiten wereldwijd, hoofdkantoor in Oberkochen, Duitsland
filialen wereldwijd, hoofdkantoor in Oberkochen
Medewerkers wereldwijd
medewerkers wereldwijd werken voor de ZEISS Gruppe

ZEISS Nederland

De eerste producten werden in Nederland in 1946 verkocht. Wat in de beginjaren gedaan werd door distributeurs is uiteindelijk uitgegroeid tot een volledige ZEISS-vestiging. Strategisch gelegen in het midden van de Benelux staat het hoofdkantoor in Breda. Van hieruit wordt sales & service support gegeven voor Medical Technology, Industrial Metrology, Vision Care, Microscopy en Sports Optics. Ook is er een volledig ZEISS Competence Center. Hier worden loonmetingen verricht voor Industrial Metrology.

ZEISS Benelux

ZEISS Netherlands maakt deel uit van een Benelux organisatie. Dit houdt in dat er ook een vestiging in Zaventem, België is waar intensief mee samengewerkt wordt. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de bediening van de gehele Benelux.

ZEISS GRUPPE
Informatie over de sectoren van de ZEISS Gruppe, locaties, kengetallen, medewerkers, de Raad van bestuur en de Carl-Zeiss-Stiftung
Jaarverslag

In het jaarverslag zijn feiten en cijfers met betrekking tot de financiële positie van het bedrijf te vinden.

Optics Insights

Bestel gratis een gedrukt exemplaar van de bedrijfsbrochure voor in huis.