Over ZEISS

Wat ons motiveert

Als pionier op het vlak van wetenschappelijke optica, blijven wij de grenzen van de menselijke verbeelding uitdagen. Met onze passie voor uitmuntendheid creëren wij waarde voor onze klanten en inspireren wij de wereld op nieuwe manieren.

ZEISS Group

ZEISS is een internationaal toonaangevend, technologisch bedrijf werkzaam in de optica en opto-elektronische industrie. ZEISS geeft vorm aan de technologische vooruitgang en verbreedt met zijn oplossingen de horizon van de wereld van optica en aanverwante gebieden uit.

ZEISS ontwikkelt, produceert en distribueert zeer innovatieve oplossingen voor industriële metrologie en kwaliteitsborging; microscopieoplossingen voor biowetenschappen en materiaalonderzoek; evenals medisch-technologische oplossingen voor diagnostiek en behandeling binnen de oogheelkunde en microchirurgie. De naam ZEISS staat ook voor 's werelds meest toonaangevende lithografische optica, die door de chipindustrie wordt gebruikt om componenten voor halfgeleiders te vervaardigen. Er is een wereldwijd vraag naar trendsettende ZEISS merkproducten zoals brillenglazen, cameralenzen en verrekijkers. ZEISS bestaat uit de vier segmenten: Semiconductor Manufacturing Technology, Industrial Quality & Research, Medical Technology en Consumer Markets.

Met een portfolio dat is afgestemd op toekomstige groeigebieden zoals digitalisatie, gezondheidszorg en Industry 4.0, evenals een sterk merk, geeft ZEISS vorm aan de technologische vooruitgang en verbreedt het met zijn oplossingen de horizon van de wereld van optica en aanverwante gebieden verder. De aanzienlijke, duurzame investeringen van het bedrijf in onderzoek en ontwikkeling leggen de basis voor het succes en de voortdurende uitbreiding de technologie en het marktleiderschap van ZEISS.

De ZEISS Group is ontstaan uit een werkplaats voor fijnmechanica en optica die in 1846 door oprichter Carl Zeiss in de Oost-Duitse stad Jena werd opgericht. Vandaag de dag is het hoofdkantoor van de grouep in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.
De Carl Zeiss Foundation, een van de grootste stichtingen in Duitsland, legt zich toe op de bevordering van de wetenschap, en is de enige eigenaar van de holding, Carl Zeiss AG.

Branche

Optica en opto-elektronica-industrie

Segmenten

Semiconductor Manufacturing Technology
Industrial Quality & Research
Medical Technology1
Consumer Markets

Hoofdkantoor

Oberkochen, Duitsland

Raad van bestuur

Dr. Karl Lamprecht (CEO)
Susan-Stefanie Breitkopf (CTO)
Sven Hermann
Dr. Christian Müller (CFO)
Andreas Pecher
Dr. Jochen Peter
Dr. Markus Weber

Boekjaar

1 oktober t/m 30 september

1 Niet hetzelfde als de Carl Zeiss Meditec Group

Segmenten van de ZEISS Group

Productietechnologie voor halfgeleiders

Productietechnologie voor halfgeleiders

  • Productie-optica voor halfgeleiders
  • Maskeroplossingen halfgeleiders
  • Oplossingen voor procescontrole
Productietechnologie voor halfgeleiders

Industrial Quality & Research

  • Oplossingen voor industriële kwaliteit
  • Onderzoek microscopieoplossingen
Productietechnologie voor halfgeleiders

Medische technologie

  • Oogheelkundige apparaten
  • Microchirurgie
Productietechnologie voor halfgeleiders

Consumer Markets

  • Vision Care
  • Consumentenproducten

Wereldwijde vertegenwoordiging

6,428 miljard euro omzet in boekjaar 2018/2019
miljard euro omzet in huidige boekjaar
100 faciliteiten wereldwijd, hoofdkantoor in Oberkochen, Duitsland
faciliteiten wereldwijd, hoofdkantoor in Oberkochen, Duitsland
De ZEISS Group heeft wereldwijd 34.434 medewerkers
De ZEISS Group heeft wereldwijd medewerkers

ZEISS in Benelux

Wij werken in de Benelux op 2 locaties: Breda in Nederland en Zaventem in
België. In totaal werken er zo'n 145 medewerkers in de Benelux. We hebben een eigen Experience Center in Breda, waar we onze medewerkers en klanten het ZEISS gevoel laten ervaren. Onze locaties staan voor flexibiliteit en vitaliteit. Ook is het voor ons belangrijk om volledig digitaal te werken en bieden we een inspirerende werkplek die aansluit bij onze merkidentiteit. Het merk ZEISS is dan ook in alle werkruimtes zichtbaar te herkennen.

ZEISS Group
Informatie over de segmenten, locaties, feiten en cijfers, medewerkers, Raad van Bestuur van de ZEISS Group en de Carl Zeiss Foundation
Jaarverslag

Het jaarverslag bevat feiten en cijfers over de financiële status van het bedrijf.

Optics Insights

Vraag een gratis printexemplaar van de bedrijfsbrochure aan die naar u thuis wordt gestuurd.