Bij de opticien: wat de opticien voor u kiest is een kwestie van vertrouwen!

Bij de aanschaf van een bril is de deskundigheid van de opticien essentieel

Een bril wordt helaas maar al te vaak gezien als een noodzakelijk kwaad: we merken dat we niet meer zo goed kunnen zien, laten een oogtest uitvoeren en laten de juiste bril aanmeten door de opticien. Dat kost tijd en geld. En soms zijn we niet helemaal tevreden met het resultaat als we onze nieuwe bril uiteindelijk in ontvangst nemen.

Het gezichtsvermogen is ons belangrijkste zintuig. Slecht gezichtsvermogen heeft een negatieve invloed op onze levenskwaliteit en kan zelfs gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld in het verkeer of op het werk. Helaas wordt de noodzaak van goed zicht vaak onderschat.

Een bril is uniek voor elk persoon. Vóór de productie van de brillenglazen weet niemand hoe goed de drager er uiteindelijk mee zal zien of hoe prettig de bril zal zijn in het dagelijks gebruik. Een demonstratie en het gebruik van de juiste glazen in de proefbril bij de opticien geven een initiële indruk van de kwaliteit van het zicht dat u met de uiteindelijke bril zult hebben, maar het product kan niet van te voren worden gepast!

Doorslaggevend is de aanbeveling door de opticien van het beste product dat bij uw persoonlijke oogprobleem, uw leefgewoonten en natuurlijk uw budget past. Met andere woorden: het werk van de opticien is net als dat van de dokter een kwestie van vertrouwen. Wij van ZEISS willen u hier bij BETER ZIEN graag enkele tips geven over hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan de opticien en hoe u kunt garanderen dat u goed wordt geadviseerd. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u hetzelfde natuurlijke gezichtsvermogen heeft met uw bril als in de periode voordat u een bril nodig had.

Checklist voor de aanschaf van een nieuwe bril

Een bril voor dichtbij en veraf, een multifocale bril, een sportbril, een leesbril of een bril voor op het werk: wat moet u weten?

Problemen met zien ondanks een nieuwe bril?

Misschien moet u nog wennen aan uw nieuwe bril om er optimaal van te kunnen profiteren

Gezondheid + Bescherming 16 okt. 2017

Tags:

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!
De ZEISS Online Zicht Screening Test Doe de Online Oogtest en check de kwaliteit van uw gezichtsvermogen.
Te hoge of te lage sterkte, slecht gecentreerde glazen: welk effect hebben de verkeerde brillenglazen op uw ogen? Verschillende klachten kunnen teruggeleid worden tot vermoeide ogen
Hoe de ZEISS precisiebrillenglazen te gebruiken Alles wat u over uw nieuwe ZEISS precisiebrillenglazen wilde weten
Als een bril te strak zit. De beste tips voor ontspannen zicht en de perfecte pasvorm. Of het nu gaat om de zijkanten, de neusbrug of het montuur van de bril, er zijn verschillende cruciale criteria voor optimaal zicht.
Carl Zeiss Vision – Reken telkens op weer iets extra's Al ruim 160 jaar helpt de innovatiedrang van Carl Zeiss de wereld van de visuele waarneming vooruit.
Hoe u uw ogen gezond houdt Ons belangrijkste zintuig moet worden beschermd en verzorgd. Op dit gebied zijn er vele overwegingen te maken.
Waarom goede opticiens tijd nemen voor hun klanten Hoe een diepgaande consultatie kan helpen om een optimaal zicht te krijgen
Het geheim van het perfecte brillenglasontwerp Een oplossing op maat vereist zeer veel ervaring, wiskunde en exacte kennis van de behoefte van de brildrager.
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt