Deze monturen lopen voor op de rest

Wat zijn de trends bij monturen dit jaar? En waarbij passen ze het best?

Geen wonder dat trendwatchers altijd een stap vooruit zijn op de consumenten – niet alleen op het gebied van kleding. Ze weten precies welke monturen de modefans straks zullen dragen. Dames en heren met stijl willen immers bewijzen dat ze een stap op de massa vooruit zijn als het om de actuele trends gaat. Lees verder om te weten welke monturen en glazen dit jaar en vogue zullen zijn.

De perfecte vorm

Eén ding is zeker: dit jaar worden de glazen groot. Bohemian zonnebrillen met XL-monturen zullen in deze categorie de modehitlijsten aanvoeren. De fashionista's die dol zijn op de hippielook willen deze monturen niet missen. Brillen op sterkte en grote zonnebrillen van acetaat zijn de trend. Maar tegelijkertijd zijn er steeds meer filigrane modellen met zeer dunne monturen – of zelfs brillen zonder montuur. Grote monturen zijn het meest geschikt voor zonnebrillen, omdat deze het oog goed beschermen tegen schadelijke UV-straling. Deze look ontstond in de jaren zeventig – samen met de kleinere, ronde brillenglazen. De bril in John-Lennon-look is een klassieker geworden – samen met de hoornen en metalen monturen.

En nu we het toch over metaal hebben: het nieuwste uit de wereld van de brillen is absoluut het gouden, glanzende, dun metalen montuur. Trendsetters nemen de vorm die het best bij hen past – groot, klein, rond of zelfs druppelvormig. Deze ultrafijne monturen zijn niet alleen stijlvol, maar staan goed op ieder gezicht. Natuurlijk vereisen dunne monturen ook bepaalde glazen, maar de glazen mogen niet te breekbaar zijn. Dankzij de DuraVision® Platinum Technology kan ZEISS extreem harde brillenglazen produceren. Deze hebben een antireflectiecoating en zijn extreem hard en vuilbestendig.

Maar nu terug naar de toekomst: de legendarische cat eye brillenglazen sieren alweer – of nog steeds – de gezichten van flamboyante fashionista's. Deze vintage brillen zijn beschikbaar in onopvallende vormen en met markante hoeken. Ze maken een modieuze glamourlook compleet.

De perfecte vorm

Een ander cultobject zijn de Pantobrillen. Deze waren symbool van de intellectuelen van de jaren twintig. 30 jaar later werden deze brillen eerste keuze voor iedereen. Ze zijn traditioneel zwart en bruin en hebben meestal ronde, aan de bovenkant afgeplatte glazen. Tegenwoordig zijn ze een prima accessoire voor de individuele levensstijl – het maakt niet uit of u eerder het sportieve of elegante type bent.

De perfecte vorm

En er is nog een perfect gevormd detail op het brillenglas dat zijn comeback beleeft: de zadelbrug. Vroeger droegen alleen mannen modellen met een dubbele brug, maar tegenwoordig hebben vrouwen zich dit model ook eigen gemaakt. De sleutelgatbrug beleeft ook zijn revival: deze maakt je neus langer, omdat de bril iets hoger op de neus zit dan normaal. Brillen met een dubbele brug hebben het tegenovergestelde effect, omdat ze lager op de neus zitten. De keuze is aan u: accentueer uw neus of laat hem er iets kleiner uitzien.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Lievelingskleuren

Lievelingskleuren

Dankzij de grote keuze aan trendy kleurtjes is er voor ieder wat wils – van opvallend tot terughoudend, van een effen kleur tot patronen. En de rijzende ster onder de monturen zijn die met een horizontaal of verticaal kleurverloop. Houd gewoon deze richtlijn in gedachten: hoe opvallender uw montuur is, des te terughoudender de kleur van uw kleding en de glazen zou moeten zijn.

Zwart blijft een van de traditionele, elegante kleuren, maar bruin wint steeds meer terrein in allerlei tinten. Wat u maar wilt: karamel, mokka of havanna – iedere aardetint is een plus voor de zonnebril met of zonder sterkte. Ze passen het beste bij een traditionele of pure look. Vergeet niet: uw brillenglazen zijn een fantastische manier om kleurrijk te worden.

Lievelingskleuren

Spiegelcoatings

Spiegelcoatings

Spiegel- of reflectiecoatings kunnen spectaculaire effecten op uw brillenglazen hebben. The sky is the limit: van een lichte schittering tot een volledige spiegelcoating. De intensiteit van de spiegelcoating hangt af van de basistint van het brillenglas. U ziet alleen een lichte schittering met licht of niet-getint brillenglas.

ZEISS biedt nu brillenglascoatings in spectaculaire kleuren – van rood, groen tot blauw, eindigend bij zilver en goud. Met deze brillenglazen valt u zeker op! Brillenglazen met een spiegelcoating werken het best bij metalen monturen in willekeurige vorm en bij Pantobrillen.

ZEISS Spiegelcoatings
ZEISS spiegelkleuren

Spannend natuurlijk

Terug naar de natuur is een andere trend: hout, kurk of leer staan voor duurzaamheid en een milieuvriendelijke levensstijl. De combinatie van roestvrij staal en acetaat is ook populair. Het gaat hier om de mix van kleur en materiaal: de zijkanten en de brug van zilver- of goudkleurig metaal gaan hand in hand met onderdelen van acetaat in zwart, bruin of naturel. Deze trendy monturen passen bij iedere look en vullen iedere huidtint aan, waardoor ze een must zijn voor meer dan een modeseizoen.

Images: ©stock.adobe.com

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Eenvoudig en elegant: Brilmonturen van LINDBERG en zonnebrilglazen van ZEISS - een zomerhit BETER ZIEN vroeg de fabrikant van brilmonturen LINDBERG wat zonnebrillen van LINDBERG zo bijzonder maakt.
Het leven heeft te veel te bieden om het maar door één bril te kunnen zien Net als de meeste mensen heeft u waarschijnlijk meer dan één paar schoenen in de kast staan. Maar heeft u ook twee brillen?

Lifestyle + Mode 16 okt. 2017

Tags: Bij uw opticien

Beknopte stijlengids met een enorm perspectief: brillen en mode - een onverslaanbaar team Met deze adviezen is een in het oog springende look voor elke gelegenheid gewaarborgd

Lifestyle + Mode 16 okt. 2017

Tags: Brilmode

Een bril weerspiegelt het karakter van de drager Een bril is niet alleen een visueel hulpmiddel, het is ook een modieus accessoire

Lifestyle + Mode 16 okt. 2017

Tags: Brilmode

Gerelateerde producten