Snel donker. Snel licht.: Meekleurende brillenglazen

In de zon of binnenshuis: 24 uur uitstekend zicht met PhotoFusion meekleurende brillenglazen aangeboden door ZEISS.

Klaar met het omwisselen van brillen: op zoek naar een nieuwe bril met meekleurende brillenglazen die u 100% bescherming bieden tegen de zon en schadelijke UV-straling? Wist u dat brillenglazen die donkerder worden in de zon nu populaire, moderne wonderen zijn die optimaal zicht bieden? Wij vertellen u waarom u deze zou moeten kopen en waar u op moet letten.

Meekleurende brillenglazen, ook wel fotochrome brillenglazen genoemd, zijn er al sinds de jaren zestig. De kleine maar toch belangrijke ontdekking van chemicus Stanley Donald Stookey en zijn collega William Armistead maakte brillenglazen mogelijk die snel op UV-licht reageren.

Sindsdien zijn de kwaliteit en prestaties van meekleurende brillenglazen enorm vooruitgegaan. Inmiddels zijn ze erg gewild onder mensen die afhankelijk zijn van hun bril en vaak nu weer binnen, dan buiten zijn.

 

Wat zijn de kwaliteitsverschillen bij meekleurende brillenglazen?

Meekleurende brillenglazen zorgen ervoor dat men niet langer telkens van bril hoeft te wisselen. Uit het recentste marktonderzoek van ZEISS komt naar voren dat brildragers bepaalde criteria hanteren ten aanzien van de kwaliteit en prestaties van meekleurende brillenglazen.

  1. Voor een comfortabel gebruik moeten meekleurende brillenglazen zich snel aanpassen aan wisselingen in de lichtomstandigheden.
  2. Voor een optimaal zicht moeten meekleurende brillenglazen in de zon heel erg donker kleuren en binnen juist helemaal helder worden.
  3. Meekleurende brillenglazen moeten effectief zijn en bovendien 100% UV-bescherming bieden.
  4. Meekleurende brillenglazen moeten ook goed staan en daarom beschikbaar zijn in aantrekkelijke, harmonieuze kleuren.
  5. Meekleurende brillenglazen moeten lang kunnen meegaan en goede prestaties leveren.
  6. Ze moeten compatibel zijn met alle types monturen en alle soorten brillen.  

Met deze vereisten is rekening gehouden bij de ontwikkeling van PhotoFusion door ZEISS. In slechts 15 tot 30 seconden worden PhotoFusion brillenglazen met hoge en middelmatige index donker in fel licht of in de zon*. Binnenshuis worden ze binnen ongeveer 5 tot 10 minuten weer helder*. Dit is de reden waarom PhotoFusion toonaangevend is bij de meekleurende brillenglazen. En natuurlijk bieden ze standaard 100% bescherming tegen UV-stralen.

Van donker naar donkerder – slimme zonneglazen die zich automatisch aanpassen aan veranderd licht.
Wat is uw favoriete kleur en stijl?


Hoe werken fotochrome of meekleurende brillenglazen?

Aan meekleurende brillenglazen ligt een chemische reactie van bepaalde moleculen ten grondslag. Het geheim van PhotoFusion meekleurende brillenglazen met hoge en middelmatige index zijn UV-gevoelige moleculen die snel op veranderend licht reageren. Door het combineren van deze moleculen met ZEISS brillenglazen ontstond de mogelijkheid om een nieuwe generatie krachtige meekleurende brillenglazen te ontwerpen.

De termen "fototroop" (letterlijk "naar het licht toe") en "fotochroom" (uit het Grieks: fos = licht en chroma = kleur) worden vaak gebruikt voor meekleurende brillenglazen. Beide termen verwijzen naar hetzelfde type brillenglazen.

Probeer ze zelf uit. Praat vandaag nog met uw opticien. ZEISS PhotoFusion-brillenglazen zijn beschikbaar als unifocale brillenglazen, multifocale brillenglazen en met alle ZEISS coatings, zoals Duravision Premium en DuraVision BlueProtect. Ze zijn ook beschikbaar als ZEISS DriveSafe en ZEISS Digital brillenglazen.  

ZEISS brillenglazen voor alle lichtomstandighede – de kleuren van PhotoFusion. Maak uw keuze!

Een bril van ZEISS voor alle lichtomstandigheden

Vragen en antwoorden over de meekleurende brillenglazen met PhotoFusion

1. Werken PhotoFusion brillenglazen ook in de auto?

Omdat een groot deel van de ultraviolette straling die de meekleurende brillenglazen activeert door de voorruit van de auto wordt geabsorbeerd, worden de meekleurende glazen in een auto minder donker dan buiten. Hoewel PhotoFusion ook in een auto enige bescherming biedt tegen schitteringen, geven sommige brildragers toch de voorkeur aan een zonnebril als ze lang moeten rijden.

2. Zijn PhotoFusion brillenglazen binnenshuis helder?

Ja, PhotoFusion-brillenglazen zijn vrijwel helemaal helder binnenshuis.

3. Vervangen PhotoFusion-brillenglazen een zonnebril?

PhotoFusion-brillenglazen bieden in het algemene gebruik binnen, buiten, overdag en 's nachts uitstekende optische prestaties en bescherming tegen verblindend licht. In intens zonlicht, in omgevingen met een hoge temperatuur, in auto's met een voorruit die het grootste deel van de ultraviolette straling absorbeert of in omgevingen met een intens weerkaatsend verblindend licht van oppervlakken als water en sneeuw is de beste vorm van lichtbescherming en optisch comfort een speciaal daarvoor gemaakte zonnebril op recept met een vaste tint.

4. Hoe snel zijn PhotoFusion brillenglazen met hoge en middelmatige index (donker worden en opnieuw lichter worden)?

PhotoFusionmeekleurende brillenglazen met hoge en middelmatige index bieden een zeer goede snelheid; ze worden tot 20% sneller* donker dan de bestaande generatie van ZEISS - en ze worden tot twee keer sneller weer helder*.

5. Hoe reageren PhotoFusion-brillenglazen in de schaduw?

Afhankelijk van de intensiteit van de UV-stralen in de schaduw worden de meekleurende brillenglazen niet zo donker als in de volle zon, maar bieden wel altijd 100% bescherming tegen UV-straling.

6. Zijn PhotoFusion-brillenglazen geschikt voor rijden in het donker?

Ja, deze brillenglazen zijn even geschikt om 's nachts te rijden als elk ander helder ZEISS brillenglas. Ze zijn ook beschikbaar als ZEISS DriveSafe.  

7. Bieden PhotoFusion-brillenglazen UV-bescherming?

Ja, het basismateriaal biedt reeds 100% bescherming tegen UV-stralen, of het brillenglas nu helder of donker is. De drager is altijd beschermd tegen UV-stralen.

8. Zijn PhotoFusion-brillenglazen geschikt om de hele dag, zowel binnen als buiten, te dragen?

Ja, PhotoFusion-brillenglazen zijn in de heldere toestand vrijwel helemaal helder, waardoor ze perfect zijn voor gebruik tijdens de nacht. Bovendien worden PhotoFusion-brillenglazen wanneer ze blootstaan aan zonlicht donker genoeg om voldoende bescherming te bieden tegen verblindend licht, en worden ze donkerder tot vrijwel de kleur van zonnebrillen wanneer ze blootstaan aan fel zonlicht.U kunt ZEISS-brillenglazen met PhotoFusion kiezen om te voldoen aan uw specifieke behoeften.

Bij erg zonnige omstandigheden is een standaard zonnebril wellicht handiger.  

9. Wat zijn de voordelen van PhotoFusion-brillenglazen ten opzichte van heldere brillenglazen?

Anders dan heldere brillenglazen worden PhotoFusion meekleurende brillenglazen donkerder naarmate de lichtsterkte in de omgeving toeneemt. Binnenshuis zijn ze vrijwel helder en in fel zonlicht worden ze donkerder tot bijna de dichtheid van een zonnebril, beschermen ze tegen schittering en bieden ze een verhoogd visueel comfort.

10. Werken PhotoFusion-brillenglazen net zo goed als mijn vorige meekleurende – of “fotochrome” bril?

PhotoFusion brillenglazen van ZEISS worden geproduceerd met de nieuwste meekleurtechnologie en bieden daardoor een uitstekende kwaliteit. Ze worden tot 20% sneller donker en helderder en twee keer zo snel als eerdere fotochrome brillenglazen van ZEISS. Bovendien bieden PhotoFusion brillenglazen sterke prestaties op lange termijn.

*Gemiddelde waarde: prestaties hangen af van materiaal, temperatuur en licht.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Hoe zonnebrillen gemaakt worden Welke stappen zijn er nodig om een zonnebril te maken? Kom erachter wat voor materialen er worden gebruikt om zonnebrillen te maken en hoe designers hun ideeën tot leven roepen.

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

De geschiedenis van modieuze zonnebrillen Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Zonnebrillen, mode en hun gedeelde geschiedenis

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

Laat u niet verblinden Zonnebrillen zijn modeaccessoires. Nog belangrijker is dat ze de ogen beschermen tegen UV-straling.

Lifestyle + Mode 16-okt-2017

Tags: Zonnebrillen

Eenvoudig en elegant: Brilmonturen van LINDBERG en zonnebrilglazen van ZEISS - een zomerhit BETER ZIEN vroeg de fabrikant van brilmonturen LINDBERG wat zonnebrillen van LINDBERG zo bijzonder maakt.

Gerelateerde producten