Meekleurende glazen voor een comfortabele levensstijl, flexibiliteit en bescherming

Tips van BETER ZIEN: voor wie zijn meekleurende brillenglazen op sterkte van ZEISS het meest geschikt, en wanneer moeten ze worden gedragen?

Moderne meekleurende brillenglazen, zoals PhotoFusion X van ZEISS, kunnen een trouwe en nuttige partner zijn voor alle soorten lichtomstandigheden in uw leven. PhotoFusion X glazen kunnen een nuttige partner zijn, de hele dag door, binnen en buiten, bij wisselende lichtomstandigheden, waarmee uw leven comfortabeler wordt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modieuze kleuren en bieden volledige bescherming tegen schadelijke UV-straling. Wij laten u zien voor wie en in welke situaties meekleurende brillenglazen op sterkte een echte meerwaarde kunnen hebben.

Een bewolkte dag met weinig duidelijke zon: PhotoFusion X beschermt de ogen nog steeds tegen schadelijke UV-stralen van de zon.

Een bewolkte dag met weinig zonlicht: PhotoFusion® X glazen beschermen de ogen nog steeds tegen schadelijke UV-stralen van de zon.

Buitenshuis worden de PhotoFusion® X brillenglazen donkerder naargelang het zonlicht en bieden ze 100% bescherming tegen UV-straling van de zon.

Buitenshuis worden de PhotoFusion® X brillenglazen donkerder naargelang het zonlicht en bieden ze 100% bescherming tegen UV-straling van de zon.

Zelfs als de zon buiten schijnt, is PhotoFusion X heel helder in gesloten ruimten en biedt het een perfect zicht.

Zelfs als de zon buiten schijnt, is PhotoFusion X heel helder in gesloten ruimten en biedt het een perfect zicht.

 

Een kleine maar belangrijke uitvinding van de chemicus Stanley Donald Stookey en zijn collega William Armistead in de jaren 1960 maakte de productie van brillenglazen op sterkte die reageren op UV-straling mogelijk. Nu zijn er hoogpresterende meekleurende brillenglazen verkrijgbaar, zoals PhotoFusion X van ZEISS, die net zo snel donker worden als een zonnebril, en binnenshuis helemaal helder worden. 

Wij hebben wat tips verzameld om u enkele ideeën te geven van brildragers en situaties die bijzonder geschikt zijn voor meekleurende brillenglazen:

1. Gemak: Meekleurende brillenglazen van ZEISS voor dagelijks gebruik

Heeft u uw bril de hele tijd nodig? Vindt u het vervelend altijd twee brillen te moeten meenemen zodat u binnenshuis perfect kunt zien én buitenshuis uw ogen kunt beschermen tegen schittering en UV-straling als de zon schijnt? Een bril met meekleurende brillenglazen kan zorgen voor meer comfort in uw leven, omdat u steeds de ideale kleur voor elke lichtsituatie in één bril heeft. PhotoFusion X brillenglazen op sterkte met een hoge of gemiddelde refractie-index worden donker na slechts 15 tot 30 seconden in fel licht of zonlicht*. Binnenshuis worden ze weer helder binnen 5 tot 10 minuten*, waarbij ze in korte tijd helder genoeg worden om scherp te kunnen zien. En uiteraard bieden ze ook 100 procent bescherming tegen UV-straling van de zon bij alle kleurniveaus.

2. Ontspanning: Meekleurende brillenglazen van ZEISS voor lichtgevoelige ogen

Bent u bijzonder gevoelig voor licht? U moet altijd sneller dan anderen uw zonnebril erbij pakken. Ook al schijnt de zon nauwelijks door de wolken, het kost u al inspanning om te kunnen zien. Meekleurende brillenglazen kunnen een geweldige visuele hulp vormen om uw ogen te ontlasten, omdat ze zich bijna eindeloos aanpassen aan wisselende lichtomstandigheden. In zwak zonlicht worden ze minder donker; daardoor kunt u nog steeds goed zien ondanks het donkerder worden van de glazen.

3. Oplossing voor de hele dag: Meekleurende brillenglazen voor een lange dag met wisselende lichtomstandigheden

U bent gewend om twee brillen te hebben - één met heldere glazen voor binnen en één met zonneglazen voor buiten en u vindt het vervelend om steeds van bril te wisselen. Voor u zijn meekleurende brillenglazen de juiste oplossing voor de hele dag en geen overbodige luxe, ze kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn om uw dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler te maken. Uw bril verandert snel van een normale bril naar een zonnebril zodra u op uw werk van binnen naar buiten gaat - en omgekeerd. U hebt de juiste brillenglasoplossing voor alle lichtomstandigheden, of u nu binnen of buiten bent, op zonnige of bewolkte dagen.

4. Helder zicht: Meekleurende brillenglazen voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl

Bent u actief of sportief? Het weer zit niet altijd mee, of de lichtomstandigheden veranderen voortdurend tijdens sportactiviteiten. U heeft geen tijd om van bril te wisselen. Met meekleurende brillenglazen bent u steeds en onmiddellijk ideaal uitgerust voor alle lichtomstandigheden. Uw PhotoFusion X brillenglazen op sterkte veranderen snel van kleur, van helder naar donker en van donker naar helder. Tegelijkertijd beschermen ze uw ogen tegen de schadelijke UV-straling en verminderen ze de schittering op zonnige dagen.

5. Grenzeloos op alle afstanden: Progressieve meekleurende glazen

Eén bril voor alle situaties: Net zoals een progressieve bril u de moeite kan besparen van het voortdurend wisselen tussen een leesbril en een bril, kunnen meekleurende brillenglazen u de moeite besparen van het wisselen tussen een zonnebril en een normale bril. Uw tweede bril kwijtraken, vergeten of niet weten waar u hem moet leggen behoort nu tot het verleden. Geniet van elk moment – dankzij optimaal zicht in alle lichtomstandigheden.

6. In plaats van contactlenzen: Meekleurende brillenglazen voor contactlensdragers

Uw contactlenzen – of het nu gaat om daglenzen, maandlenzen, jaarlenzen of multifocale lenzen – zijn uw beste vrienden. Maar er zijn ook situaties waarin u een bril nodig heeft. U wilt echter zo vrij en actief als vroeger blijven, bijv. tijdens sportactiviteiten. Een sportbril met gebogen en meekleurende brillenglazen kan uw beste trainingpartner worden. Binnen of buiten, op zonnige of bewolkte dagen, u hebt altijd de juiste tint en UV-bescherming terwijl u minder last heeft van schittering. U heeft slechts één visueel hulpmiddel nodig voor ontspannen zicht.

7. Modebewust: Meekleurende brillenglazen van ZEISS voor alle brilmonturen

De tijd dat meekleurende brillenglazen er ouderwets en truttig uitzagen is al lang voorbij. Moderne meekleurendebrillenglazen, zoals PhotoFusion X van ZEISS, zijn verkrijgbaar in natuurlijke, moderne kleuren - net zoals een gewone zonnebril. Meekleurende brillenglazen kunnen ook worden geslepen voor gelijk welk modern brilmontuur, zoals voor een montuurloze bril of een bril met gebogen glazen, zodat u ze helemaal naar uw smaak kunt laten vormgeven.

8. Mobiliteit: Meekleurende brillenglazen voor op reis

Vooral wanneer u op reis bent, wilt u meer flexibiliteit en ontspanning. Hierbij kunnen meekleurende brillenglazen een erg handige reisgenoot zijn.

U moet er echter rekening mee houden dat een grote hoeveelheid UV-straling door het windscherm wordt geabsorbeerd, wat een effect heeft op de prestaties van het glas. Gelukkig hebben de PhotoFusion X brillenglazen een hoger meekleurend vermogen in auto's dan eerdere generaties. Voor lange reizen is een zonnebril nog steeds aan te bevelen.

Meekleurende brillenglazen op sterkte reageren ook op temperatuurverschillen. Hierdoor worden meekleurende brillenglazen minder donker in fel zonlicht als de buitentemperatuur hoog is. Daarom raden wij aan om u vooral in warme streken steeds een zonnebril mee te nemen

9. Bescherming: Meekleurende glazen voor de hele dag bescherming tegen UV en schittering

Wanneer er over blootstelling aan UV-stralen wordt gesproken, wordt bijna altijd verwezen naar de mogelijke schadelijke effecten ervan. Overmatige blootstelling aan UV-straling kan verschillende soorten schade veroorzaken aan onze ogen en huid.
Schadelijke UV-stralen kunnen het oog binnendringen en het netvlies bereiken, wat kan leiden tot leeftijdsgebonden maculadegeneratie.
Daarnaast kan UV-straling ook staar, melanomen (de meest voorkomende soort oogkanker), zonnebrand op het hoornvlies en diverse huidziekten veroorzaken. Daarom is UV-bescherming de hele dag door aan te bevelen.
Bovendien beschermen meekleurende glazen de ogen tegen hinderlijke schitteringen door fel zonlicht.

Van donker naar donkerder – slimme zonneglazen die zich automatisch aanpassen aan veranderd licht.
Wat is uw favoriete kleur en stijl?


Onze tip voor het aankopen van meekleurende brillenglazen

De kwaliteit en prestatie van meekleurende brillenglazen kan erg verschillend zijn. Vraag uw opticien naar de prestatie van meekleurende brillenglazen:

  • Hoe snel worden meekleurende brillenglazen op sterkte donker?
  • Hoe snel worden ze binnenshuis helder?
  • Bieden meekleurende brillenglazen 100 procent bescherming tegen schadelijke UV-A- en UV-B-straling**?
  • Worden meekleurende brillenglazen binnenshuis volledig helder?
  • Hoe donker kunnen meekleurende brillenglazen in fel zonlicht worden?
  • Hoe reageren meekleurende brillenglazen in de schaduw?
  • Hoe goed werken meekleurendebrillenglazen in een auto?
De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Wat brildragers zeggen over PhotoFusion X, de meekleurende brillenglazen van ZEISS

In september 2021 heeft Carl Zeiss Vision een consumentenpreferentietest uitgevoerd met brildragers*** die PhotoFusion X glazen hebben getest. 8 van 10 klanten geven de voorkeur aan het grijs van ZEISS PhotoFusion X, boven het grijs van de nieuwste generatie van een bekend zelfkleurend merk. 9 van 10 van de klanten vindt PhotoFusion X sneller licht worden dan de vorige generatie PhotoFusion. En wel 98% van klanten is het erover eens dat PhotoFusion X in zijn donkerste staat donker genoeg is om te beschermen tegen de zon, op vergelijkbare wijze als een zonnebril.

*Gemiddelde waarde voor 1.67 en 1.6 en brillenglazen op sterkte gemaakt van polycarbonaat. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.

***UV-straling is onderverdeeld in drie categorieën, waarvan alleen UV-A- en UV-B-straling het aardoppervlak bereiken. De energierijke UV-C-straling met korte golven (100 tot 280 nm) worden bijna volledig geabsorbeerd door de atmosfeer van de Aarde. Wanneer men spreekt over UV-straling van de zon wordt alleen UV-A- en UV-B-straling die de Aarde bereikt bedoeld. UV-A- en UV-B-stralen worden in verschillende mate door de ogen geabsorbeerd.

***Consumentenvoorkeurstest met n= 101 brildragers in Duitsland in september 2021 door extern marktonderzoekinstituut (subjectieve visuele beoordeling van brillenglazen met index 1.6 grijs met AR-coating, geactiveerd door kunstmatige UV-lichtbron).

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde artikelen

Snel donker. Snel helder: moderne zelfkleurende brillenglazen Of u nu in de zon of binnen zit: u geniet van 24 uur uitstekend zicht met ZEISS PhotoFusion X zelfkleurende brillenglazen

Lifestyle + Mode 16 sep. 2022

Tags: Zonnebrillen

Hoe zonnebrillen gemaakt worden Welke stappen zijn er nodig om een zonnebril te maken? Kom erachter wat voor materialen er worden gebruikt om zonnebrillen te maken en hoe designers hun ideeën tot leven roepen.

Lifestyle + Mode 15 jul. 2019

Tags: Zonnebrillen

De geschiedenis van modieuze zonnebrillen Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Zonnebrillen, mode en hun gedeelde geschiedenis

Lifestyle + Mode 15 jul. 2019

Tags: Zonnebrillen

Laat u niet verblinden Zonnebrillen zijn modeaccessoires. Nog belangrijker is dat ze de ogen beschermen tegen UV-straling.

Lifestyle + Mode 16 okt. 2017

Tags: Zonnebrillen

Gerelateerde producten