Sport & Vrije tijd

Hoe brillenglazen u kunnen helpen bij het beoefenen van uw hobby's tijdens het sporten.

Onze hobby's of favoriete sporten leveren ons zeer waardevolle momenten op. Goed en comfortabel zicht kan ons helpen het meeste uit die speciale momenten te halen. Brillenglazen en monturen voor sportieve en recreatieve activiteiten kunnen nauwkeurig aangepast worden op de behoeften van iedere drager. Het enige wat telt is optimaal zicht om volop te kunnen genieten.

Hier zijn een aantal tips voor het kiezen van de optimale bril voor uw sportieve en recreatieve activiteiten


80 procent van de indrukken die we opdoen uit onze omgeving komen binnen via onze ogen, wat zicht ons belangrijkste zintuig maakt. Tijdens het sporten is goed zicht dan ook een absolute must. Slecht zicht betekent niet alleen risico op het misslaan van de bal of het verkeerd inschatten van de eindstreep. Het kan tevens leiden tot een onveilig gevoel en uiteindelijk zelfs tot sportongevallen. Sportbrillen moeten zelfs beter presteren dan brillen voor dagelijks gebruik. Daarnaast zijn duurzaamheid en bescherming tegen verblinding vaak essentiële vereisen. En uiteraard stelt een ritje in een cabrio op een zonnige dag totaal andere eisen aan uw bril dan uw werkplek of dagelijks leven. Uw opticien kan u helpen bij het kiezen van de beste bril voor uw vrije tijd. Hij of zij kan uw bril matchen met uw persoonlijke budget en uw behoeften qua zicht. BETER ZIEN geeft u enkele tips en voorbeelden hoe u ervoor kunt zorgen dat u de optimale bril voor sport en vrije tijd kiest, afgestemd op uw persoonlijke wensen. Heeft u vragen over brillenglazen voor sportieve activiteiten of voor uw favoriete hobby?
 

Gepolariseerde brillenglazen - beter zien

Veelzijdige brillenglazen voor in de zon, tijdens het rijden en vele andere situaties

Sport + Vrije tijd 3 nov. 2017

Tags: Zonnebrillen

Sportbrillen voor een nieuwe generatie hardlopers: Nike Vision Vaporwing zonnebrillen voor het hardlopen

Twee sterke partners, Nike Vision en ZEISS werken als team samen aan een zonnebril voor hardlopers die voorop willen blijven.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!
Verbeter uw prestaties met een hoogwaardige sportbril op sterkte. Optimaal zicht voor sporters
De beste sportzonnebrillen Welke uitdagingen komen atleten tegen wanneer zij hun favoriete sport beoefenen?
Niet alle zonnebrillen zijn gelijkwaardig Beter Zien vertelt u alles wat u moet weten over UV-bescherming, gekleurde, spiegelende en gepolariseerde glazen en meer. Zo vindt u de perfecte zonnebril voor uw persoonlijke behoeftes.

Sport + Vrije tijd 25 jun. 2019

Tags: Zonnebrillen

Beter zien op wintersport Veel mensen die graag skiën of snowboarden, zowel met als zonder gecorrigeerd gezichtsvermogen, vliegen "blindelings" de hellingen af
Wintertijd - tijd om te lezen Met de perfecte leesbril wordt uw favoriete misdaadroman nog spannender

Sport + Vrije tijd 16 okt. 2017

Tags:

De perfecte bril voor golfers De sleutel naar een lagere handicap
Perfect zicht tijdens het fietsen: welke brillenglazen zijn de beste voor fietsers? Snelheid, wisselende lichtomstandigheden en rondvliegende deeltjes in de lucht vormen specifieke uitdagingen bij het fietsen: hier vindt u advies van BETER ZIEN.
Waarom een zonnebril in de winter zo belangrijk is Vanwege schitteringen door ijs en sneeuw is de zonnebril een essentiële accessoire in de koude wintermaanden
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt