Zicht inzichtelijk gemaakt

Goed zicht heeft meerdere facetten – kom meer te weten over de basisbeginselen van hoe mensen zien en welke visuele hulpmiddelen goed zicht kunnen ondersteunen.

Zicht is volgens velen de belangrijkste van de vijf zintuigen. De complexe samenwerking tussen de hersenen en onze ogen helpt ons om de wereld om ons heen in detail te kunnen zien. Dit is precies waarom uitstekend zicht zo belangrijk kan zijn bij het garanderen van een hoge levenskwaliteit. Brillen spelen een belangrijke rol bij het verwezenlijken van deze doelstelling. Lees verder om erachter te komen hoe mensen zien en wat hier allemaal bij komt kijken, zoals bijv. de anatomie van het menselijk oog, mogelijke ziektes, brillen en visuele beperkingen zoals rood-groen kleurenzienstoornis. We zullen u ook een paar tips geven over coatings. Wist u bijvoorbeeld dat er veel verschillende soorten brillenglazen zijn en dat veel mensen beter kunnen zien als ze gebruik maken van gepersonaliseerde brillenglazen?

De beste brillenglazen voor optimaal zicht

Welke brillenglazen zijn het beste voor welke visuele beperking?

Het herkennen van zichtproblemen

Bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijking, etc. Welke zichtproblemen zijn er en hoe kunnen we deze corrigeren?

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!
Rood-groen kleurenzienstoornis, rood-groen kleurenblindheid en totale kleurenblindheid Wat zijn de verschillende soorten kleurenblindheid en kleurenzienstoornissen? En hoe kunt u ze herkennen?

Zicht inzichtelijk gemaakt 29-nov-2017

Tags:

Het menselijk oog Alles wat u moet weten over de anatomie, structuur en functies van het gezichtscentrum van het menselijk lichaam

Zicht inzichtelijk gemaakt 24-nov-2017

Tags:

De geschiedenis van de bril Van de bril zijn begin als visueel hulpmiddel tot zijn rol als modeaccessoire
Beter zien voor ouderen Veel mensen van boven de 40 hebben een bril nodig. Multifocale brillenglazen kunnen 20/20-zicht herstellen.
Knipperen, tranen en sterretjes zien Wat maakt onze ogen zo bijzonder
Geen enkel gezicht is symmetrisch, en er zijn geen twee mensen waarbij de afstand tussen de ogen dezelfde is Alleen nadat de brilmonturen exact zijn afgestemd op de individuele drager, kan het volledige potentieel van een bril worden benut.
Hoeveel brillen hebt u nodig? Laat u niet overdonderen door alle beschikbare opties!
Perfect zicht voor kinderen Een kinderbril moet voldoen aan strenge normen
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt