Vergrotende visuele hulpmiddelen voor professioneel gebruik: als beter zien niet goed genoeg is

ZEISS-precisieloepen voor iedereen die op het werk een scherp oog voor detail moet hebben

Teleloepbrillen zijn ideaal voor mensen die beroepshalve met de grootste precisie moeten werken, zelfs met minuscule voorwerpen. Dit geldt bijvoorbeeld voor tandartsen of fijnmechanici. Alleen op maat gemaakte oplossingen met de grootste technische precisie zorgen dat professionals datgene krijgen wat ze nodig hebben tijdens hun dagelijkse werkzaamheden; nauwkeurig en onvermoeid zicht tot op het kleinste detail.

Bent u tandarts, tandtechnicus of dermatoloog en verricht u kleine chirurgische ingrepen in uw praktijk? Bent u fijnmechanicus of elektrotechnicus, restaurateur, juwelier of schoonheidsspecialist? Dan weet u als geen ander hoe belangrijk het is om zelfs de kleinste details precies en zonder inspanning te kunnen zien. Maar met welke aspecten moet u rekening houden als u een vergrotend visueel hulpmiddel gaat kopen en wat is de actuele stand van zaken?

De grootte van het zichtveld is de belangrijkste factor voor vergrotende visuele hulpmiddelen voor professioneel gebruik. De gebruiker moet het hele handelsveld kunnen overzien. Daarom moet het zichtveld zo groot mogelijk zijn van de teleloepbril en hoofdloepen van Carl Zeiss Vision.

ZEISS G 2.5 TTL met 2.5x vergroting plus ledverlichting en Saphiro2
ZEISS G 2.5 TTL met 2.5x vergroting plus ledverlichting en Saphiro2

Maar Carl Zeiss Vision gaat een stapje verder: vergrotende visuele hulpmiddelen moeten worden toegesneden op de persoonlijke behoeften van elke gebruiker. De nieuwe innovatieve G 2.5 TTL-teleloepbril is daarom ontworpen als een systeem van het type Galilean waarvoor beide oogstukken van de optica en de dragerglazen van de bril op sterkte verkrijgbaar zijn. Daarom is elk G 2.5 TTL-teleloepsysteem uniek en heeft het optimale ZEISS-kwaliteit. Uw ZEISS-optometrist zal uw teleloepbril precies afstemmen op uw centreergegevens. Uw gepersonaliseerde teleloepbril wordt vervolgens speciaal voor u vervaardigd op basis van deze gegevens. Dit zorgt ervoor dat u niet-vervormd, hoog contrasterend beeld krijgt.

ZEISS-teleloepbril en uitleg uit consumentenfolder.
ZEISS-teleloepbril en uitleg uit consumentenfolder.

Ook belangrijk is ontspannen en onvermoeid kunnen werken - ondanks of juist dankzij een vergrotend visueel hulpmiddel. De optimale afstemming van vergroting en werkafstand zorgt voor een ontspannen, bijna rechtopstaande werkhouding - ongeacht de lichaamsgrootte en werkomstandigheden. ZEISS-teleloepbrillen zorgen voor comfortabele werkomstandigheden en een uitstekende waarneming van details. Het speciale montuur met hoofdband zorgt ervoor dat deze brillen perfect om het hoofd passen.

Het Saphiro2 –LED verlichtingssysteem combineert ideaal met de teleloepsystemen van Carl Zeiss Vision. Dit systeem zorgt voor een betrouwbare, schaduwloze en nauwkeurige belichting met zeer helder, daglicht benaderend licht. Bovendien is het zo licht als een veertje, waardoor de drager er niet door wordt gestoord. Het systeem werkt op batterijen.

Checklist: Kwaliteitscriteria voor vergrotende visuele hulpmiddelen

  • Maximale beeldkwaliteit,
  • Het grootst mogelijke zichtveld
    >> Omdat het zichtveld afneemt naarmate er sterker wordt vergroot, is het van uitermate groot belang dat de beste mogelijke optica worden geselecteerd waarbij de kleinst mogelijke vergroting plaatsvindt. Alleen zo wordt voorkomen dat de ogen snel moe worden.
  • AR-gecoate glasoppervlakken voor maximaal zicht
  • Licht en helder belichtingssysteem
  • Vergrotende visuele hulpmiddelen zijn afgestemd op specifieke taken en situaties en geoptimaliseerd om te voldoen aan de individuele behoeften van de gebruiker. Voor elke gebruiker wordt rekening gehouden met de optimale afstemming van vergroting en werkafstand.
  • Eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en comfortabel te dragen.
De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Meer vergrotende visuele hulpmiddelen van Carl Zeiss Vision voor professioneel gebruik GTX Teleloupe Spectacles GTX-teleloepbrillen

GTX-teleloepbrillen

Voorwerpen in het nabijzichtbereik worden stereoscopisch (d.w.z. in 3D) met 2x of 2.5x vergroting waargenomen. GTX-teleloepbrillen zijn verkrijgbaar voor verschillende vaste werkafstanden van 300 tot 500 mm en corrigeren tevens bijziendheid en verziendheid. Net als normale brillen op sterkt worden GTX-teleloepbrillen door professionele oogzorgspecialisten gemonteerd.

GTX-teleloepbrillen
GTX-teleloepbrillen

KS-hoofdloepen

Het sublieme draagcomfort van KS-hoofdloepen is te danken aan een systeemdrager (hoofdband) die op elke hoofdgrootte en -vorm kan worden afgesteld dankzij de flexibele afstelmogelijkheden.

KS-hoofdloepen
KS-hoofdloepen
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

De ZEISS Online Zicht Screening Test Doe de Online Oogtest en check de kwaliteit van uw gezichtsvermogen.
Te hoge of te lage sterkte, slecht gecentreerde glazen: welk effect hebben de verkeerde brillenglazen op uw ogen? Verschillende klachten kunnen teruggeleid worden tot vermoeide ogen
Het geheim van het perfecte brillenglasontwerp Een oplossing op maat vereist zeer veel ervaring, wiskunde en exacte kennis van de behoefte van de brildrager.
Wat is een visuele handicap? Problemen met zien is niet iets waar alleen ouderen mee te maken hebben. In dit artikel bespreken we waarmee personen met een verminderd gezichtsvermogen worden geholpen, zodat ze flexibel en met plezier door het leven kunnen

Gerelateerde producten