Zicht inzichtelijk gemaakt

Precisie is onze zaak

Optische innovatie is bij Carl Zeiss geen product van toeval

16 oktober 2020
  • Precisie is onze zaak

Als u erachter wilt komen wat de belangrijkste term is die de motor achter de resultaten van   Carl Zeiss beschrijft, dan volstaat één blik op de ruim 160 jaar geschiedenis van het bedrijf. Dat woord is: precisie.

Carl  Zeiss is een van 's werelds toonaangevende ondernemingen op het gebied van innovatie en technologie. De chipfabrieken in de halfgeleiderindustrie vertrouwen voor hun optische lithografie op een centenaar wegende hoogpresterende lenzen van ZEISS - de hersenen van hun productiemachines. De automobiel- en de luchtvaartindustrie meten de nauwkeurigheid van hun producten en onderdelen met instrumenten die worden geleverd door de uitvinder van de CNC-coördinatiemeettechnologie - Carl Zeiss.

Carl Zeiss Meditec AG is de toonaangevende mondiale leverancier van medische technologie voor diagnostiek en behandeling van zichtproblemen en marktleider op het gebied van innovatieve visualisatieoplossingen voor neurologische en KNO-toepassingen.

De telescopen van Google Earth zijn uitgerust met ZEISS-lenzen om foto's van de aarde te nemen. De eerste maanlanding is in 1969 voor de eeuwigheid vastgelegd - met ZEISS-lenzen. Vandaag de dag vindt men ZEISS-lenzen in de gsm-apparaten van Nokia. Nobelprijswinnaars hebben kunnen vertrouwen op ZEISS-microscopen.

Carl Zeiss was tevens de eerste fabrikant van individuele, op maat gemaakte varifocale brillenglazen.
Carl Zeiss was tevens de eerste fabrikant van individuele, op maat gemaakte varifocale brillenglazen.
Google Earth gebruikt ZEISS-lenzen in zijn telescopen
Google Earth gebruikt ZEISS-lenzen in zijn telescopen

Het ene element dat in de lange geschiedenis van de onderneming telkens weer terugkomt is verbluffende precisie: de nauwkeurigheid van de beeldweerkaatsing, het feit dat alles wordt ontleed tot op het allerkleinste detail. Professionals rekenen op de betrouwbaarheid van deze producten, net als miljoenen mensen die een bril dragen en kiezen voor brillenglazen van Carl Zeiss.


Deel dit artikel