ZEISS Samenwerkingen

Natuurobservatie

Met de ZEISS-producten voor natuurobservatie kan de fascinerende natuur van heel dichtbij worden ervaren. Het is dus in het belang van het bedrijf om te werken aan het behoud van de flora en fauna. Samen met verschillende samenwerkingspartners zet ZEISS zich in voor de bescherming en het behoud van de natuur.

BirdLife International

BirdLife International is een internationale samenwerking van nationale vogelbeschermingsorganisaties met in totaal 13 miljoen leden. ZEISS is de officiële sponsor van het wetenschappelijke werk voor de Rode Lijst van BirdLife, die informatie bevat over alle bedreigde vogelsoorten en hun bedreigingsniveau. De informatie wordt verstrekt aan de internationale unie voor natuurbescherming (IUCN) en opgenomen in hun Rode Lijst van bedreigde planten- en diersoorten. De bevindingen vormen de basis voor de verschillende beschermingsactiviteiten.

Rockjumper Birding Tours

Rockjumper Birding Tours biedt professioneel begeleide expedities voor natuurliefhebbers en vogelspotters over de hele wereld. Gepassioneerde en ervaren reisleiders bieden elk jaar meer dan 300 reizen naar de belangrijkste vogelgebieden ter wereld. Rockjumper Birding Tours biedt de ultieme vogelervaring door te zorgen voor goed georganiseerde, leuke en educatieve reizen die natuurbeschermingsinitiatieven ondersteunen.