ZEISS DTI 3/35 GEN 2

Voor een onvergetelijke ervaring. Gedetailleerde beelden, zelfs in volledige duisternis.

Beperkt beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Meer informatie

Ontdek nieuwe mogelijkheden met warmtebeeldtechnologie en onze ideale alleskunner: de ZEISS DTI 3 GEN 2. U kunt vogels en ander wild gemakkelijk lokaliseren en identificeren zonder storende lichtbronnen. Maar ook overdag kunt u dichter bij de natuur komen door verborgen en gecamoufleerde vogels te identificeren en te observeren. Met het ergonomische ontwerp en een AMOLED-display met hoge resolutie is hij onze gespecialiseerde oplossing die uitblinkt in alle omstandigheden.

Met een optische vergroting van 2,4 x, een bereik van 1.300 m en een compact gezichtsveld van 19 m op 100 m, biedt de ZEISS DTI 3/35 GEN 2 een uitstekend zicht op lange afstanden. De fijne, geleidelijke zoominstelling maakt vergroting in stapjes van 0,5 mogelijk.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

Verbeterde beeldkwaliteit en gedetailleerde herkenbaarheid

Nieuwe, nog krachtigere apparatuur maakt een verbeterde beeldkwaliteit mogelijk en verlegt de grenzen van 384 x 288 sensors nog verder. De nieuwe AMOLED-display van 1.024 x 786 verbetert het contrast en de kleurweergave voor een nog gedetailleerder beeld met minder ruis op de achtergrond en scherpere contouren.

Extra lange batterijduur

Dankzij een indrukwekkend lange batterijduur van 8 uur kunt u met de
ZEISS DTI 3 GEN 2 op één batterijlading twee tot
vier keer vogels kijken. De automatische uitschakelfunctie bespaart
batterijvermogen: de DTI wordt automatisch uitgeschakeld
na een vrij te kiezen tijd zo lang als u
de warmtebeeldcamera niet hebt bediend
gedurende deze periode.

Perfecte ergonomie

De reeks DTI 3-warmtebeeldcamera's onderscheidt zich door zijn unieke ergonomie. Het ErgoControl-bedieningsconcept met intelligent geplaatste knoppen maakt het eenvoudig om alle functies van het apparaat intuïtief te activeren. Het perfecte ergonomische ontwerp biedt een uitstekende bediening in koude en donkere omstandigheden en zorgt ervoor dat zowel rechtshandige als linkshandige gebruikers het apparaat comfortabel kunnen bedienen.

Zoom met hoge precisie

Vaak zijn het de details die het verschil maken: de fijne, geleidelijke zoominstelling in stappen van 0,5x biedt de perfecte combinatie van vergroting en detailherkenning. Dat betekent dat waarnemers snel zelfs de kleinste details herkennen in de dieren die zij observeren en dat is de sleutel tot een betrouwbare herkenning in het donker.

Drie observatiemodi voor iedere situatie

Verschillende omgevingen vragen om een andere instelling van uw instrumenten. De DTI 3 GEN 2 beschikt over drie vooraf geprogrammeerde observatiemodi: universeel, opsporing en mist.  In de opsporingsmodus, bijvoorbeeld, worden de warmtebronnen extra geaccentueerd en de koude achtergrond gereduceerd. Daardoor kunt u dieren achter bomen en bosjes nog beter zien.

8 verschillende kleurmodi

De warmtebeeldcamera's van ZEISS hebben 8 verschillende kleurmodi, zodat u de instelling kunt kiezen die het beste op uw behoeften aansluit. "Black hot" (warm zwart) en "white hot" (warm wit) leveren beelden met een hoog contrast. "Red hot" (warm rood) maakt een snelle detectie van warmtebronnen mogelijk tijdens observaties in gebieden met veel vegetatie. De kleurmodus "rainbow" (regenboog) is ideaal voor het registreren van de kleinste temperatuurafwijkingen. Daarnaast hebben we vier nieuwe kleurmodi ontwikkeld om de schittering van het scherm in een donkere omgeving te reduceren en de ogen minder te vermoeien. De modus "red hue" (rode tint) laat uw ogen eenvoudiger wennen aan het donker. "Dark hue" (donkere tint) gebruikt minder felle kleuren om de ogen te ontzien. "Green hue" (groene tint) toont veel details bij een minder helder scherm en "night eye" (nachtoog) accentueert de warmste delen van het warmtebeeld in een aangename sepia tint.

Movement Alert

The Movement Alert of the ZEISS DTI 3 GEN 2 and DTI 4 notifies you via an inconspicuous LED signal on top of the device or by activating the display when a heat source moves in the image.

Hoge beeldsnelheid

De display van de ZEISS DTI-camera’s heeft een beeldsnelheid van 50 Hz. Dit verwijst naar het aantal keer per seconde dat uw monitor het scherm kan vernieuwen. Een hogere beeldsnelheid van de display zorgt voor een verminderde knippering van de afbeelding en verlicht daarbij oogstress wanneer u meerdere uren achter elkaar op sluipjacht bent.

Beeld-in-beeld (PiP - Picture-in-Picture)

De beeld-in-beeld-functie van de ZEISS DTI maakt het mogelijk om het gezoomde beeld bovenop de visuele afbeelding te leggen. Deze functie helpt het dier dat u observeert in zoommodus in het oog te houden, zelfs wanneer het plotselinge bewegingen maakt.

Hot Tracking

In de modus 'Hot Tracking' (warmtedetectie) wordt de warmste bron in de afbeelding in een rood, vierkant kader geplaatst. Warmtebronnen vinden in dichte, overbegroeide gebieden en deze volgen wordt daarmee gemakkelijker.

Shortcuts

Dankzij de shortcuts die op de DTI 3 en 4 beschikbaar zijn, hoeft u niet meer het menu te openen om functies te activeren. Dankzij voorgeprogrammeerde toetsencombinaties kunt u talrijke instellingen met slechts enkele kliks selecteren, bijvoorbeeld voor het maken van foto's en video's en het schakelen tussen verschillende modi.

Kompas overlay

U kunt de kompas overlay gebruiken om de richting van de geobserveerde vogel of uw eigen koers te bepalen. Dit kan met name handig zijn voor oriëntatie, of als u in gezelschap aan het vogelen bent en u de verschillende locaties en observaties wilt coördineren.

Aanpasbare instellingen

Het observeren van de natuur is in zekere zin een zeer individuele bezigheid. Met betrekking tot warmtebeeldcamera's heeft iedere observator zijn of haar eigen persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden de nieuwe DTI's nu de mogelijkheid om nauwkeurig te selecteren welke kleurmodi actief zijn en welke niet, zodat u alleen hoeft te kiezen uit de modi die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zoominstellingen. U kunt het maximale zoomniveau aanpassen aan uw voorkeur.

Prestatie

Brandpuntsafstand

35 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

19 m (56 ft)

Objectieve kijkhoek

11° x 8°

Afstand

1300 m (1421 yd)

Sensorresolutie

384 x 288

Pixelafstand sensor

17 μm

NETD-waarde

≤ 35 mK

Resolutie display

1024 x 768

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

AMOLED

Optische vergroting

2,4

Maximale digitale vergroting

4x

Vergrotingsstappen

1.0x – 4.0x

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

8 h

Interne opslag

32 GB

WLAN

2.4 Ghz

Bluetooth

-

Livestreamfunctie (Video & Foto)

+

Compatibiliteit

ZEISS Hunting App | ≥ Windows 10 | MacOS X (Android File Transfer)

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 10°C | + 50°C (+ 14 °F | + 122 °F)

Lengte x Breedte x Hoogte

193 x 60 x 65 mm (7.6 x 2.4 x 2.6")

Gewicht

420 g (0.92 lbs)

ZEISS Thermal Imaging Cameras for Nature Observation

Brochure

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTI 3 GEN 2

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: