ZEISS DTI 4/35

Voor een consistente, optimale prestatie. Breed gezichtsveld voor meer details.

Beperkt beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Meer informatie

De natuur slaapt nooit. En ook de passie voor het observeren van de natuur kent geen rust. Hoewel ervaren vogelaars al een schat aan kennis hebben, is voor absolute zekerheid de juiste uitrusting van cruciaal belang. De ZEISS DTI 4 is een warmtebeeldcamera die altijd de beste prestaties levert. Met het compacte formaat, een 640 × 512 sensor met hoge resolutie en ZSIP biedt hij overal, zelfs over lange afstanden, hoge contrasten en een gedetailleerde beeldkwaliteit.

De ZEISS DTI 4/35 is de ideale warmtebeeldcamera voor het observeren in dicht begroeide en beboste gebieden. Dankzij het brede gezichtsveld van 26 meter op 100 meter afstand in combinatie met een eersteklas beeldverwerking kunt u met de ZEISS DTI 4/35 in detail warmtebronnen opsporen, zelfs tijdens het observeren in dicht begroeide gebieden.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

Zeer gedetailleerde herkenning met 640 x 512 px sensor

De nieuwe 640 x 512 sensor biedt een hogere beeldresolutie voor een betere beeldkwaliteit op alle zoomniveaus, evenals een groter detectiebereik met minder ruis op hetzelfde zoomniveau in vergelijking met een kleinere sensor. Hierdoor worden meer details gedetecteerd op grotere afstanden.

Slimme stand-by voor langere batterijduur

In de natuur is de dichtstbijzijnde stroomvoorziening vaak ver weg. Meestal hebt u een draagbare oplader nodig om te voorkomen dat uw apparaat zonder stroom komt te zitten. Dit betekent extra gewicht en uitrusting. Dankzij een indrukwekkend lange batterijduur van 7 uur kunt u met de DTI 4-modellen twee tot vier keer vogels kijken op één batterijlading. Door de slimme stand-by functie in te schakelen, kunt u de batterijduur verder verlengen.

Drie observatiemodi voor iedere situatie

Verschillende omgevingen vragen om een andere instelling van uw apparaten. De DTI 4 beschikt over drie vooraf geprogrammeerde observatiemodi: universeel, opsporing en mist. In de opsporingsmodus, bijvoorbeeld, worden de warmtebronnen extra geaccentueerd en de koude achtergrond gereduceerd. Daardoor kunt u dieren achter bomen en bosjes nog beter zien.

Unieke bewegingsmelder

De bewegingsmelder volgt de warmste warmtebron in het beeld en waarschuwt de gebruiker als die warmtebron beweegt. Naar keuze begint de led bovenop de eenheid te knipperen of wordt de display ingeschakeld. Daardoor kunt u een groot gebied in de gaten houden zonder de camera de hele tijd vast te houden.

8 verschillende kleurmodi

De warmtebeeldcamera's van ZEISS hebben 8 verschillende kleurmodi, zodat u de instelling kunt kiezen die het beste op uw behoeften aansluit. "Black hot" (warm zwart) en "white hot" (warm wit) leveren beelden met een hoog contrast. "Red hot" (warm rood) maakt een snelle detectie van warmtebronnen mogelijk tijdens observaties in gebieden met veel vegetatie. De kleurmodus "rainbow" (regenboog) is ideaal voor het registreren van de kleinste temperatuurafwijkingen. Daarnaast hebben we vier nieuwe kleurmodi ontwikkeld om de schittering van het scherm in een donkere omgeving te reduceren en de ogen minder te vermoeien. De modus "red hue" (rode tint) laat uw ogen eenvoudiger wennen aan het donker. "Dark hue" (donkere tint) gebruikt minder felle kleuren om de ogen te ontzien. "Green hue" (groene tint) toont veel details bij een minder helder scherm en "night eye" (nachtoog) accentueert de warmste delen van het warmtebeeld in een aangename sepia tint.

Movement Alert

The Movement Alert of the ZEISS DTI 3 GEN 2 and DTI 4 notifies you via an inconspicuous LED signal on top of the device or by activating the display when a heat source moves in the image.

Hoge beeldsnelheid

De display van de ZEISS DTI-camera’s heeft een beeldsnelheid van 50 Hz. Dit verwijst naar het aantal keer per seconde dat uw monitor het scherm kan vernieuwen. Een hogere beeldsnelheid van de display zorgt voor een verminderde knippering van de afbeelding en verlicht daarbij oogstress wanneer u meerdere uren achter elkaar op sluipjacht bent.

Beeld-in-beeld (PiP - Picture-in-Picture)

De beeld-in-beeld-functie van de ZEISS DTI maakt het mogelijk om het gezoomde beeld bovenop de visuele afbeelding te leggen. Deze functie helpt het dier dat u observeert in zoommodus in het oog te houden, zelfs wanneer het plotselinge bewegingen maakt.

Hot Tracking

In de modus 'Hot Tracking' (warmtedetectie) wordt de warmste bron in de afbeelding in een rood, vierkant kader geplaatst. Warmtebronnen vinden in dichte, overbegroeide gebieden en deze volgen wordt daarmee gemakkelijker.

Shortcuts

Dankzij de shortcuts die op de DTI 3 en 4 beschikbaar zijn, hoeft u niet meer het menu te openen om functies te activeren. Dankzij voorgeprogrammeerde toetsencombinaties kunt u talrijke instellingen met slechts enkele kliks selecteren, bijvoorbeeld voor het maken van foto's en video's en het schakelen tussen verschillende modi.

Kompas overlay

U kunt de kompas overlay gebruiken om de richting van de geobserveerde vogel of uw eigen koers te bepalen. Dit kan met name handig zijn voor oriëntatie, of als u in gezelschap aan het vogelen bent en u de verschillende locaties en observaties wilt coördineren.

Aanpasbare instellingen

Het observeren van de natuur is in zekere zin een zeer individuele bezigheid. Met betrekking tot warmtebeeldcamera's heeft iedere observator zijn of haar eigen persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden de nieuwe DTI's nu de mogelijkheid om nauwkeurig te selecteren welke kleurmodi actief zijn en welke niet, zodat u alleen hoeft te kiezen uit de modi die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zoominstellingen. U kunt het maximale zoomniveau aanpassen aan uw voorkeur.

Prestatie

Brandpuntsafstand

35 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

22 m (66 ft)

Objectieve kijkhoek

13° x 10°

Afstand

1845 m (2017 yd)

Sensorresolutie

640 x 512

Pixelafstand sensor

12 μm

NETD-waarde

≤ 25 mK

Resolutie display

1024 x 768

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

AMOLED

Optische vergroting

2,0

Maximale digitale vergroting

4x

Vergrotingsstappen

1.0x – 4.0x

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

7 h

Interne opslag

32 GB

WLAN

2.4 Ghz

Bluetooth

-

Livestreamfunctie (Video & Foto)

+

Compatibiliteit

ZEISS Hunting App | ≥ Windows 10 | MacOS X (Android File Transfer)

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 10°C | + 50°C (+ 14 °F | + 122°F)

Lengte x Breedte x Hoogte

193 x 60 x 65 mm (7.6 x 2.4 x 2.6")

Gewicht

430 g (0.94 lbs)

ZEISS Thermal Imaging Cameras for Nature Observation

Brochure

ZEISS Nature Observation Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTI 4

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: