Elk uur nauwkeurig Basdorf, Lampe & Partner vertrouwt op ZEISS COMET voor metingen in het productiegebied
Hoe Basdorf, Lampe & Partner succesvol is met ZEISS Solutions:
Succes:
  • Verkorting van de meettijd tot 90 %
  • Flexibiliteit van ZEISS COMET, wat ook duidelijk is als het gaat om het meten van grotere, minder mobiele componenten in de productieomgeving.
  • Snelle vertrouwdheid met de ZEISS-software
  • Ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding

Kwaliteit in matrijzenbouw - voorgeschreven door de automobielindustrie

Het bedrijf gebruikte al voor de aankoop van ZEISS COMET optische meetmethoden in de kwaliteitsborging voor de eindcontrole, maar ze hebben niet zelf gemeten. Dit werd aan een dienstverlener overgelaten. Maar slechts een half jaar. "Toen realiseerden we ons dat we alleen aan onze eisen kunnen voldoen als we zelf voor de kwaliteitsborging zorgen.

"De eisen van de klanten voor precisie zijn gestegen en blijven stijgen." Dat is begrijpelijk, want de enorme kosten zijn afhankelijk van de producten van het bedrijf. De belangrijkste service is de productie van gietgereedschappen van metalen onderdelen voor verbrandingsmotoren, remmen en andere onderdelen van auto's en treinen. Ook gereedschappen voor het vormen van plaatwerk en vezelversterkte kunststoffen worden gefabriceerd. Als het gereedschap niet absoluut nauwkeurig is, zal het tonnen schroot produceren en dus hoge kosten met zich meebrengen.

Het testen van het volledige oppervlak van een complex gereedschap met een coördinatenmeetmachine zou in principe mogelijk zijn, maar zou tot een week duren. Integendeel, een inspectie met ZEISS COMET duurt meestal niet langer dan vier uur en voor kleinere onderdelen kan het aanzienlijk korter zijn. Dit versnelt de processen aanzienlijk.

Interesse? Lees het applicatieverhaal!

Vul uw gegevens in en download gratis ons applicatieverhaal.