Kwaliteitsgarantie zorgt voor nieuw vertrouwen Jamco Aerospace verbetert kwaliteit en verlaagt meettijd

De productie-industrie is in de afgelopen 40 jaar drastisch veranderd. Jamco Aerospace Incorporate merkte deze veranderingen op en besefte hoe belangrijk het is om een geavanceerde uitrusting voor kwaliteitscontrole in hun productieproces te integreren en zo de concurrentie voor te blijven. Ze gebruiken twee scan-CMM's (coördinatenmeetmachines) van ZEISS om de precisie van deze processen altijd te garanderen.

Hoe Jamco Aerospace succesvol is dankzij ZEISS oplossingen:
ZEISS MMZ T
ZEISS CALYPSO
ZEISS VAST XXT
Succes:
  • Aanzienlijk kortere meettijden
  • Verbeterde productiekwaliteit
  • Nieuwe klanten

Jamco Aerospace verbetert kwaliteit en verlaagt meettijd

De situatie

Jamco Aerospace is fabrikant van complexe, structurele componenten die in de ruimtevaartindustrie worden gebruikt. Het bedrijf biedt volledige dienstverlening voor de bewerking en subassemblage van vliegtuigrompen. Onder hun grote klanten vallen Northrop Grumman, Boeing, Spirit AeroSystems en de Amerikaanse overheid. In 2006 heeft Jamco besloten dat het bedrijf een meer efficiënte uitrusting voor kwaliteitscontrole nodig had. Hun bestaande CMM en handmatige schuifmaten waren niet langer doeltreffend. Er was behoefte aan een nieuwe CMM met beter meettechnologie.

CONTURA G2 10/21/6 met VAST XXT sensor en RDS scharnierende tasterhouder
CONTURA G2 10/21/6 met VAST XXT sensor en RDS scharnierende tasterhouder
Ronald Lee meet de hoofdrib van een landingsgestel op de MMZ 20/50/15
Ronald Lee meet de hoofdrib van een landingsgestel op de MMZ 20/50/15

Technische specificatie voltooid

Na een grondige evaluatie besloot Jamco dat de CONTURA G VAST XXT RDS met scantechnologie van ZEISS het meest geschikt was voor hun controles. De CONTURA G2 is robuust en groot genoeg voor hun onderdelen. De verstelbare taster van de VAST XXT RDS is ontworpen om kleine eigenschappen en alle soorten hoeken te meten. Dankzij de scantechnologie krijgen ze sneller en meer informatie dan bij hun vorige CMM, waardoor het productieproces efficiënter wordt en de productiekosten dalen. Jamco produceert voornamelijk structurele scheidingswanden of aansluitstukken die in vliegtuigen gebruikt worden en tijdens het proces en de eindcontrole worden gemeten. Hoewel de verhoogde efficiëntie tot meer orders heeft geleid, doorstaan alle onderdelen nog steeds de volledige inspectie. Aangezien het aantal onderdelen en orders toenam, had het bedrijf een extra CMM nodig.

Verhoogde efficiëntie

Dankzij de ZEISS-systemen en hun verbeterde nauwkeurigheid en hogere efficiëntie tijdens de kwaliteitscontrole, wist Jamco meer klanten te trekken. Hun vorige, dynamische CMM verzamelde zo'n 100 punten in 2 tot 3 uur, terwijl de scan-CMM van ZEISS ongeveer 1000 punten in slechts 1 tot 2 minuten verzamelt. Jamco meet momenteel ongeveer 30 onderdelen per dag. Voor grotere bestellingen van ongeveer 40 stukken gebruiken ze naar alle tevredenheid de AutoRun-functie, zodat volledige batches van onderdelen automatisch worden gecontroleerd. Dankzij de ZEISS-systemen kan Jamco meer controles en projecten uitvoeren. "Dankzij de kwaliteitsgarantie in ons hele productieproces hebben wij en onze klanten meer vertrouwen gekregen", stelt Dr. Jack Lee.

VAST XXT sensor meet een magnesium behuizingsassemblage voor een passagiersdeur
VAST XXT sensor meet een magnesium behuizingsassemblage voor een passagiersdeur
Over Jamco Aerospace

Jamco Aerospace Inc. is in 1967 opgericht. Het hoofdkantoor ligt in de staat New York. Het bedrijf fabriceert complexe en zorgvuldig geproduceerde componenten en geklonken subassemblages voor militaire en commerciële bedrijven.