De Stichting voor Innovatie? Perfecte 3D-modellen JP3D TecVision

In de stad Straubing in Zuidoost-Duitsland is innovatie meer dan een trendy term - het is de "bread and butter" van een heel bedrijf. JP3D TecVision is een dochteronderneming van JP Industrieanlagen GmbH, die al meer dan 20 jaar speciaal ontworpen machines, automatiseringsoplossingen en robotica produceert. JP3D TecVision is opgericht met als doel zich te concentreren op innovatieve productietechnieken en het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen.

Hoe JP3D TecVision slaagt met ZEISS Solutions:
Succes:
  • Vereenvoudigde, uiterst flexibele kwaliteitsborgingsprocessen die ook nauwkeurig en snel zijn.
  • Reverse Engineering maakt 3D-modellen mogelijk
  • ZEISS colin3D software maakt eenvoudig gebruik en een hoge mate van precisie mogelijk.

JP3D TecVision controleert 3D-geprinte onderdelen met behulp van de ZEISS COMET

"We hebben besloten te investeren in de toekomst, en additive productie is zonder twijfel de technologie van morgen", zegt Dr. Roman Lengsdorf, die aan het hoofd staat van de afdeling Additive Manufacturing bij JP3D TecVision.

Roman Lengsdorf wilde een optisch meetsysteem gebruiken voor de kwaliteitsborging. Lengsdorf was onder de indruk van de ZEISS COMET toen hij deze voor het eerst zag.

"Ik moest gewoon zien hoe de oplossing bij ons zou werken", zegt hij. Het opzetten van de 3D-sensor in het meetlab in Straubing duurde slechts een uur dankzij de mobiliteit van het systeem. Meer was er niet nodig om de beslissing te nemen: "We waren zo onder de indruk dat we er zo snel mogelijk een bestelden."


Interesse? Lees het Applicatieverhaal!

Vul uw gegevens in en download gratis ons applicatieverhaal. Ontdek hoe JP3D TecVision de ZEISS COMET gebruikt.

JP3D TecVision controleert 3D-gedrukte onderdelen met behulp van de ZEISS COMET