Met één druk op de knop SAS-meesters eisen aan productie- en meettechnologie met profielprojector

Betrouwbare metingen van monsters zijn een absolute must voor SAS GmbH om te garanderen dat de tandwielmechanismen van medische apparaten altijd perfect werken. Met een druk op de knop kunt u dit doel nauwkeurig, reproduceerbaar en snel bereiken. De fabrikant van aandrijvingssystemen heeft de ZEISS O-SELECT digitale meetprojector geïntroduceerd.

Hoe SAS succesvol is dankzij ZEISS oplossingen:
ZEISS O-SELECT
Succes:
  • Meten met meer snelheid, nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid
  • Minder weigeringen
  • Verbeterde leveringsprestaties
  • Metingen onafhankelijk van operator

Medische diensten digitaliseren met O-SELECT Digital Measuring Projector van ZEISS

SAS GmbH: productie van medische apparaten

"Met een snelheid van maximaal 450 omwentelingen per seconde bereiken onze tandwielmechanismen extreem hoge snelheden," vertelt Adam Frey, Managing Director van SAS GmbH. "Ze moeten een maximale dimensionele nauwkeurigheid hebben om ervoor te zorgen dat ze in de operatieruimte altijd vlot en stabiel werken." Het bedrijf specialiseert zich in revalidatie-instrumenten en heeft het aanbod uitgebreid met gemeenschappelijke ontwikkeling en productie van medische apparaten. Dit heeft geleid tot strengere eisen voor productie en dus ook voor de meettechnologie. Handmatige meetmachines en metingen met de hand volstaan niet langer voor de kwaliteitsgarantie.

Zijn de basistangensen correct? Valt de diameter binnen de toleranties?
Zijn de basistangensen correct? Valt de diameter binnen de toleranties?
"Iedereen die een computer kan gebruiken, kan dit optische meetsysteem bedienen," vertelt Wolfgang Benne, lid van het kwaliteitsgarantieteam en de tandwielafdeling, terwijl hij de keuze voor ZEISS verder verklaart.
"Iedereen die een computer kan gebruiken, kan dit optische meetsysteem bedienen," vertelt Wolfgang Benne, lid van het kwaliteitsgarantieteam en de tandwielafdeling, terwijl hij de keuze voor ZEISS verder verklaart.

De uitdaging: nauwkeurige, snelle meting en gebruiksgemak

SAS GmbH had duidelijke eisen: de optische meetmachine moet nauwkeurig zijn tot op een honderdste van een millimeter en moet reproduceerbare resultaten leveren om de procesbetrouwbaarheid tijdens de productie te verhogen. Het was voor Frey ook belangrijk om een meetprojector te vinden die niet alleen eenvoudig te gebruiken was, maar die ook onmiddellijk door zijn productieteam zou worden geaccepteerd. Uiteindelijk viel de keuze op de ZEISS O-SELECT digitale meetprojector. Dit kwam niet alleen door de goede prijs/kwaliteitverhouding, maar ook door het opvallende gebruiksgemak van het systeem.

"Iedereen die een computer kan gebruiken, kan dit optische meetssysteem bedienen." 

vertelt Wolfgang Benne, lid van het kwaliteitsgarantieteam en de tandwielafdeling, terwijl hij de keuze voor ZEISS verder verklaart.

Metingen onafhankelijk van de operator

De oplossing: betrouwbare meting met een druk op knop

Slechts enkele weken nadat de machine werd geïntroduceerd, gebruiken zes collega's van Benne de meetmachine om monsters op de afdelingen bewerken, draaien en tandwielen te meten. Benne laat zien hoe eenvoudig de meting is: hij plaatst een werkstuk op het meetveld en drukt op de enige knop van de digitale meetprojector. Het optische systeem van de meetmachine herkent onmiddellijk de positie van het onderdeel. Het zoomt in op de juiste afstand van het werkstuk, selecteert de intensiteit van de verlichting en focust. Dit gebeurt allemaal automatisch. Na een aantal seconden wordt het meetprogramma automatisch op het scherm rechts van het meetsysteem weergegeven.

ZEISS O-SELECT levert binnen enkele seconden resultaten.
ZEISS O-SELECT levert binnen enkele seconden resultaten.
Over SAS

Draaien, frezen, tandwieloverbrenging: met de hulp van hun kerncompetenties, zeker bij tandwieltechnologie, produceert SAS GmbH aandrijvingssystemen die het bedrijf in samenwerking ontwikkeld heeft voor medische en revalidatietechnologie. Het bedrijf is in 2001 opgericht, bevindt zich in Obernheim (Duitsland) en heeft 28 medewerkers. Adam Frey, de huidige eigenaar en Managing Director, startte in 2014 in het medische technologie-segment. Zijn missie: medische technologie moet altijd van hoogwaardige kwaliteit en betaalbaar zijn, zowel voor patiënten als voor verzekeringsbedrijven.