100 procent zonder een slag of stoot over te slaan.
100 procent in cyclus.
ZEISS In-line Oplossingen.

ZEISS kan terugblikken op tientallen jaren ervaring in optische 3D- en 2D-meettechniek en in robotbegeleiding. Met enkele honderden robotinstallaties over de hele wereld behoren ZEISS 3D in-line sensoren tot de meest gebruikte in de carrosseriebouw. ZEISS plant en creëert complete in-line meetsystemen in overeenstemming met de eisen van de klant.

ZEISS ABIS: objectieve inspectietechnologie voor oppervlakken van hoge kwaliteit in de autoproductie

ZEISS ABIS is de op maat gemaakte oplossing voor oppervlakinspectie in de pershals en op de carroserieafdeling. Met betrouwbare en vroege detectie evenals objectieve evaluatie en classificatie van een reeks aan defecten is de sensor van industriële kwaliteit een perfecte tool voor kwaliteitsborging. De gebruiker profiteert van de hoge precisie en zeer korte cyclustijden.

Met ZEISS ABIS kunt u economisch werken en middelen besparen: verminder de hoeveelheid handmatige inspecties aanzienlijk, verminder herbewerking door vroege defectdetectie en automatische sortering, en houd het aantal klachten en afkeuringen binnen de perken. Zo behaalt u snel rendement op uw investering.

Geometriemeting

ZEISS AICell

ZEISS 3D-sensoren combineren 2D-contourmeting met een 3D-meting volgens het principe van de meervoudige lijntriangulatie. Dit maakt het mogelijk om met hoge precisie en hoge snelheid complexe geometrische karakteristieken (Features) in de metaalbewerking en in de carrosseriebouw te inspecteren.

Het netwerksysteem bestaat uit een 3D-sensor, camera's en referentiepunten. De zeer nauwkeurige AIMax-Cloud voert in een fractie van een seconde in-line metingen uit van features, zoals bouten, gaten en randen. Markeringen op de sensor worden gebruikt om de positie te bewaken en te berekenen. Dit zorgt ervoor dat u beschikt over betrouwbare en informatieve meet- en inspectiegegevens met het gewenste precisieniveau, te beginnen bij het allereerste onderdeel.

De chromatische witlichtsensoren van ZEISS DotScan zorgen ervoor dat de topografie van het werkstuk wordt gemeten zonder dat er contact wordt gemaakt met het werkstuk

Optische 3D-sensor voor in-line metingen

De ZEISS AIMax wolk optische 3D-sensor is de nieuwe benchmark in robotgebaseerde 3D in-line meettechniek op het gebied van plaatbewerking en carrosseriebouw. De sensor genereert 3D-puntwolken direct op de productielijn en meet complexe kenmerken met hoge precisie in een fractie van een seconde.

Meting van de Gap & Flush
Meting langs de gehele procesketen

ZEISS AIMax twin

wordt gebruikt om de geometrische afmetingen van de Gap & Flush op metalen en geverfde oppervlakken vast te leggen.

ZEISS AIMax twin UV

inspecteert de Gap & Flush waarden op gelakte en metalen oppervlakken, evenals op niet-coöperatieve en transparante oppervlakken.

Weergave van de spleetgrootte en aansluiting tussen metalen onderdelen.

Weergave van de spleetgrootte en aansluiting tussen metalen onderdelen.

Weergave van technologie met dubbelkoppige sensor en geometrische spleet

Presentatie van de tweekoppige sensortechnologie en de geometrische Gap

Alle spleetafmetingen zichtbaar

ZEISS AIMax twin en ZEISS AIMax twin UV

Download more information

AIMax Inline and AIMax BestFit Product Information, EN

AIMax Inline and AIMax BestFit Product Information, EN
pages: 4
file size: 710 kB

ZEISS AICell trace Brochure EN

ZEISS AICell trace Brochure EN
pages: 4
file size: 2627 kB

ZEISS AIMax cloud Product Information, EN

ZEISS AIMax cloud Product Information, EN
pages: 4
file size: 565 kB

ZEISS AIMax Product Information EN

ZEISS AIMax Product Information EN
pages: 2
file size: 214 kB

ZEISS AIMax twin & AIMax twin UV Flyer EN

ZEISS AIMax twin & AIMax twin UV Flyer EN
pages: 8
file size: 869 kB

ZEISS AIMax twin UV Product Information EN

ZEISS AIMax twin UV Product Information EN
pages: 8
file size: 869 kB