Beladingssystemen van ZEISS

Een modulair systeem met eindeloze mogelijkheden

Door de juiste componenten te selecteren, kunt u de belasting van de meetmachine optimaliseren - in de meetkamer of in de productie. 

Handmatige beladingssysteem van ZEISS

Verbeter de doorvoer, betrouwbaarheid en ergonomie

Parkeer uw componenten zonder enige moeite…

ZEISS-pallet toevoer

De pallets moeten snel worden verwisseld om onnodige stilstand van de machine te voorkomen. Tegelijkertijd zijn betrouwbaarheid en precisie een must. ZEISS-pallettentoevoer zorgt voor beide: de werkstukken worden eenvoudig naar de meetpositie getransporteerd en vervolgens stevig vastgezet dankzij de positiebewaking en de driepuntskogelaansluiting.

ZEISS-pallet toevoer
ZEISS Palletvervoerswagen

Rollen in plaats van tillen

Van de Set-up tafel op de transportwagen, en van daaruit naar het meetsysteem en uiteindelijk de meetpositie: tijdens elke fase van het meetproces worden de inspectiepallets op hun plaats gerold. De snelheid van het inspectieproces wordt verhoogd en procesbetrouwbaarheid verbeterd in vergelijking met kraan of handmatige belading.

ZEISS roterend Set-up station

Met het ZEISS-roterende Set-up station kunt u werkstukken die al zijn gemeten zo snel mogelijk uitwisselen met werkstukken die nog op de meetmachine moeten worden getest. Na het voltooien van het meetprogramma rolt de operator de geïnspecteerde pallet van de meetmachine naar het roterende Set-up station, draait de verplaatsbare eenheid 180° en duwt vervolgens de voorgemonteerde werkstukken naar de meetpositie. Het verwisselen van de pallets neemt slechts enkele seconden in beslag en zorgt voor een minimale stilstand van de machine.

ZEISS roterend Set-up station
ZEISS shuttle depot

ZEISS shuttle depot

Het ZEISS shuttle-depot is het ideale systeem om meerdere testonderdelen off-line op te zetten en deze snel te positioneren voor de meting, indien nodig. Het maakt verbeterde flexibiliteit mogelijk, omdat het instellen van de werkstukken en het meten ervan nu volledig gescheiden stappen zijn, waardoor de operator de tijd kan gebruiken om meerdere werkstukken voor te bereiden of te demonteren. De samengestelde werkstukken kunnen in slechts enkele seconden worden gepositioneerd voor de meting - in elke gewenste volgorde. U kunt de onderdelen ook snel terug verplaatsen naar een beschikbare opstelplaats waar u ze op uw gemak kunt demonteren en verwijderen.

Duplex systeem voor ZEISS DuraMax

ZEISS DuraMax CMM heeft een geïntegreerd passief dempingssysteem dat aan vier zijden kan worden belast en volledig afgedekte geleidingen heeft. Het ZEISS duplex systeem voor de ZEISS DuraMax verhoogt de productiviteit van de machine, omdat de te inspecteren onderdelen tijdens het meetproces worden opgespannen en verwijderd. Het systeem verbetert ook de ergonomie voor het hanteren van onderdelen en voorkomt schade aan de meetsensortechnologie. Bovendien kan de doorvoercapaciteit aanzienlijk worden geoptimaliseerd.

Duplex systeem voor ZEISS DuraMax
Gage Station

Gage Station

Het ZEISS GageStation optimaliseert uw statistische procesbesturing (SPC) direct op de werkvloer door uw meetgegevens van de CMM en uw handmeters te verzamelen in één gebruiksvriendelijke ZEISS PiWeb database. De meetresultaten van de handmeters worden door middel van een generiek invoermasker aan de database toegevoegd. De meetresultaten kunnen worden geanalyseerd in generieke statistische rapporten. Het meegeleverde station beschermt de meetapparatuur tegen invloeden van buitenaf. Dit compacte station met een minimale footprint is geschikt voor DuraMax 5/5/5 (HTG) - optioneel met Duplex System, O-INSPECT 3/2/2, O-INSPECT 5/4/3 of O-DETECT.

NIEUW!

Geautomatiseerd shuttlesysteem van ZEISS

vormt een aanvulling op de modulaire ZEISS Solutions-portfolio.

Precisie en snelheid, gekoppeld aan een automatisch palletinvoersysteem; resulteren in de nieuwe efficiënte ZEISS automatiseringsoplossing voor de ruwe productieomgeving.
 
Onmiddellijk laden met de nieuwe automatische shuttle voorkomt tijdverlies, omdat verschillende testonderdelen ver van het apparaat zijn samengesteld en snel in de gewenste meetpositie worden gebracht om zo de lopende metingen niet te verstoren.
 
Bovendien zorgt de veiligheid van de machine en de installatie voor een bijna onbemande werking.

ZEISS PRISMO met geautomatiseerd shuttlesysteem
ZEISS Automated Shuttle Station met drie opstelplaatsen
ZEISS Geautomatiseerd Shuttle Station
Toepassingsvoorbeelden

Duplex systeem voor ZEISS DuraMax

ZEISS ONE.STOP.SOLUTION

ZEISS PRISMO-fortis met volledig geautomatiseerd beladingssysteem

ZEISS ONE.STOP.SOLUTION

Een modulair systeem met eindeloze mogelijkheden

ZEISS ONE.STOP.SOLUTION