ZEISS BlueGuard

Comfortabel voor de ogen. Meer bescherming, minder reflecties.

 • Lachende man omringd door digitale apparaten die een bril draagt met ZEISS BlueGuard voor bescherming tegen blauw licht.
 • Besteed je veel tijd aan het staren naar schermen?
 • Ervaar je symptomen van vermoeide ogen?
 • Wil je bescherming tegen blauw licht zonder de intense paarse reflectie?
Wij hebben alles voor je. In tegenstelling tot coatings die blauw licht blokkeren, maakt BlueGuard® van ZEISS gebruik van de nieuwste organische, chemische technologie om bescherming tegen blauw licht op te nemen in het materiaal van je brillenglazen. Geniet van betere bescherming en een mooiere look.

Houd de blauwe kleuren op afstand.

Met ZEISS BlueGuard brillenglazen is blauw licht blokkerende technologie ingebouwd in het materiaal van je heldere brillenglazen. Het blokkeert tot 40% van het hinderlijk blauw licht en biedt volledige UV-bescherming - een dynamisch duo dat je ogen beschermt.1

Meer over blauw licht.

Blauw licht is...

Een klein segment van de elektromagnetische golven waaruit zichtbaar licht bestaat. Het bestaat uit korte, hoogenergetische golven met een golflengte van 380-500 nm. De zon is verreweg de meest intense en grootste bron van blauw licht. Maar moderne lichtbronnen zoals beeldschermen, schermen en LED-lampen hebben onze dagelijkse blootstelling aan kunstmatig blauw licht verhoogd.

Illustratie van licht dat het oog binnenkomt, waarop te zien is hoe blauw licht meer door het oog verstrooid wordt dan wit licht.

Wat doet het met je ogen?

Je ogen zijn van nature niet uitgerust om blauw licht tegen te houden. Het is niet allemaal slecht en het kan je stemming en slaap-waakcyclus zelfs ten goede komen. Als je digitale apparaten van dichtbij of gedurende lange perioden gebruikt, kan dit echter bijdragen aan symptomen van oververmoeide ogen. Dat komt omdat blauw licht ook gemakkelijker verstrooid dan ander licht. Je ogen kunnen dit interpreteren als een soort 'visuele ruis', waardoor je je moeilijk kunt concentreren. Longitudinale chromatische aberraties van blauw licht kunnen ook leiden tot visueel ongemak.

Geef je ogen een pauze.

Vermoeide ogen? Droge ogen? Branderige ogen? Hoofdpijn? Visueel ongemak? Zoveel tijd op een scherm doorbrengen is hard werken voor je ogen. ZEISS blauw licht blokkerende brillenglazen zijn ontworpen om digitale vermoeidheid van de ogen aan te pakken in tijdens onze mobiele levensstijl. Je ogen zullen je dankbaar zijn. 

Tips om digitaal vermoeide ogen tegen te gaan
Man die de binnenkant van zijn ogen aanraakt, worstelt met hoofdpijn of vermoeide ogen.

Wat is digitale oogvermoeidheid (Digital Eye Strain - DES)?

Digitale vermoeide ogen is een groep oog- en zichtproblemen die veroorzaakt worden door overmatig gebruik van computers of digitale apparaten.

Veel voorkomende symptomen van DES zijn onder andere:

 • Droge, geïrriteerde of vermoeide ogen
 • Wazig zien
 • Hoofdpijn
 • Visueel ongemak

Wat kun je doen om je ogen te helpen?

Gelukkig is het mogelijk om DES te behandelen - en de effecten zijn vaak omkeerbaar. De symptomen kunnen worden verlicht door een bril met blauwlichtfilter te dragen, zoals ZEISS BlueGuard, en door je bewust te zijn van je schermgewoonten.

Experts raden de 20-20-20-regel aan:

Neem een pauze van 20 seconden
Een jongeman met een BlueGuard bril, bezig met zijn smartphone.
Om naar iets te kijken op 20 meter afstand
Een jonge man met een BlueGuard bril, die uit het raam kijkt.
Elke 20 minuten
Een jonge man met een BlueGuard bril, die naar beneden kijkt naar zijn smartwatch waarop een countdown van 20 minuten te zien is.

Paars is zo ouderwets.

Sommige coatings die blauw licht blokkeren veroorzaken vervelende blauwpaarse reflecties op je brillenglazen.

BlueGuard® absorbeert effectief blauw licht met veel minder weerkaatsing. Helderder zicht, minder schittering - en je ziet er fantastisch uit tijdens videogesprekken.

ZEISS BlueGuard technologie ingebouwd in het brillenglasmateriaal.

De resultaten.

 • 93%

  93% van de dragers heeft minder last van vermoeide ogen na het kijken naar schermen.2

 • 50%

  Tot 50% minder reflecties van digitaal blauw licht vergeleken met de voorgaande ZEISS DuraVision BlueProtect brillenglascoating.3

 • 95%

  95% van dragers geeft de voorkeur aan ZEISS BlueGuard ten opzichte van hun vorige glazen.2

Laten we het even samenvatten.

Stop nog niet - er is meer.

Andere brillenglasingrediënten die samengaan met ZEISS BlueGuard.

Onze geweldige blauw licht blokkerende technologie is slechts één onderdeel van je brillenglazen - je hebt meer opties om uit te kiezen. Laat we eens kijken.

Jouw ogen

De meesten van ons staren vrij veel naar schermen. Wat je voorschrift ook is, BlueGuard®  van ZEISS is een uitstekende aanvulling voor ontspannen ogen gedurende de dag.

Jouw levensstijl

Brillenglazen met ZEISS BlueGuard technologie zijn perfect om je te helpen vermoeidheid van de ogen, door het gebruik van vele beeldschermen gedurende de dag, te overwinnen. Het kan aan elk van onze brillenglasdesigns worden toegevoegd. Wij denken dat ZEISS SmartLife de perfecte match is.

Jouw gezicht & montuur

Je hebt je brillenglazen uitgerust met ingebouwde bescherming tegen blauw licht. Vergeet niet om de brillenglazen af te stemmen op je unieke gezicht en montuur. 

Oogbescherming

ZEISS BlueGuard bevat UVProtect technologie, wat volledige bescherming voor je ogen betekent, zelfs in je heldere brillenglazen. Dit zit ook standaard in ZEISS PhotoFusion X als je een meekleurende optie kiest.

Dikte & gewicht

ZEISS BlueGuard ziet er niet alleen beter uit met minder paarse reflecties. Het is ook verkrijgbaar in een groot aantal indexen - voor dunne, lichte brillenglazen die geweldig aanvoelen.

Duurzaamheid & verzorging

Voeg een brillenglascoating naar keuze toe met ZEISS BlueGuard om je bril duurzamer en gemakkelijk schoon te maken.

Heb je nog vragen?

 • Absoluut. Onze meekleurende PhotoFusion X brillenglazen kunnen uitgerust worden met de ZEISS BlueGuard technologie om blauw licht effectief te blokkeren - binnen en buiten.

 • ZEISS BlueGuard technologie blokkeert tot 40% van het hinderlijk blauw licht dat je ogen bereikt1, waardoor vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn, wazig zicht en andere effecten van langdurige blootstelling aan blauw licht worden tegengegaan.

 • Sommige brillenglazen die blauw licht blokkeren produceren een vervelende blauwpaarse weerkaatsing. De ZEISS BlueGuard technologie reflecteert 50% minder blauw licht dan de voorgaande ZEISS DuraVision BlueProtect brillenglascoating3 - voor minder schittering en helderder zicht. In tegenstelling tot veel andere brillenglazen hebben ZEISS brillenglazen met BlueGuard een blauw licht blokkerende technologie in het brillenglasmateriaal zelf. Dit betekent de beste bescherming tegen blauw licht in al onze brillenglasdesigns - en met al onze ZEISS DuraVision brillenglascoatings.

 • Integendeel. Ze helpen je ogen door het hinderlijke segment van blauwe lichtstralen te blokkeren die symptomen kunnen veroorzaken zoals vermoeide of droge ogen, wazig zicht en hoofdpijn.

 • 1

  Metingen en berekeningen gebaseerd op de meetwaarde BVB (Blue-Violet-Block-norm). Analyses door Technology & Innovation, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020.

 • 2

  Consumentenacceptatieonderzoek - Top 2 vakjes resultaten van n=187 brillenglasdragers, die ZEISS BlueGuard brillenglazen hebben gekocht & dragen in China, mei 2021.

 • 3

  Interne metingen en calculaties op basis van de DBRLED-norm (Digital Blue Light Reflection). Analyses door Technology & Innovation, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE, 2020.