ZEISS UVProtect

Bescherming voor je ogen - in volledig heldere brillenglazen.

 • Een jonge vrouw met een bril met ZEISS UVProtect technologie en lichtstralen uit de rechterbovenhoek die op haar gezicht schijnen.
 • Wil jij je ogen gezond houden voor de lange termijn?
 • Heb jij je zonnebril niet altijd bij je?
 • Wil je UV-bescherming ingebouwd in hebben je heldere brillenglazen?
Zoek niet verder. De ZEISS UVProtect technologie absorbeert schadelijke UV-stralen tot 400 nm voordat ze je ogen kunnen bereiken. Heldere glazen met UV-bescherming van ZEISS beschermen de ogen net zo effectief als premium zonnebrillen.

Volledige UV-bescherming - op onze rekening.

Brillenglazen met UV-bescherming tot 400 nm - dat is de norm die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat is bescherming op het niveau van een zonnebril. Dat is wat je krijgt in je heldere ZEISS brillenglazen - dankzij onze wetenschappers die uitdagen wat ooit onmogelijk leek.

Meer over UV-bescherming en de ZEISS 400nm-standaard
Het lichtspectrum met aanduiding van de UV-C-, UV-B- en UV-A-secties

Wat is ultraviolet (UV) licht?

Ultraviolette (UV) straling ligt in het elektromagnetische spectrum tussen röntgenstraling en zichtbaar licht in. Het beslaat een bereik tussen 100 en 400 nanometer en is verdeeld in drie banden.

 • UV-A: 315-400 nm​
 • UV-B: 280-315 nm​
 • UV-C: 100-280 nm

Waarom 400 nm?

Hoewel UV-stralen met kortere golflengten hogere energieniveaus kunnen hebben, worden de meeste van deze stralen tegengehouden door de ozonlaag. Ongeveer 40% van de UV-straling van de zon die de aarde bereikt, ligt in het UVA-bereik tussen 380 en 400 nm. Om je ogen volledig te beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van UV, moeten je brillenglazen daarom stralen tot 400 nm blokkeren.

Illustratie van het oog en een lens zonder UV-bescherming, die UVA- en UVB-lichtstralen in het oog doorlaat.
Illustratie van het oog en een lens met UV-bescherming, die UVA- en UVB-lichtstralen blokkeert.

De huidige toestand uitdagen.

Veel heldere brillenglazen houden UV-stralen slechts marginaal tegen, zodat sommige schadelijke stralen je ogen nog steeds kunnen bereiken. Dat komt omdat het ooit niet mogelijk was om heldere glazen te produceren met UV-bescherming tot 400 nm zonder de helderheid en het uiterlijk van het glas te veel aan te tasten. Gedreven door onze passie voor preventie en het behoud van gezonde ogen, besloten we het roer om te gooien en uit te dagen wat ooit onmogelijk leek.

Het resultaat:
ZEISS UVProtect technologie.

Sinds 2018 - als je heldere kunststof ZEISS brillenglazen draagt - hebben je ogen volledige UV-bescherming.
De hele dag. Elke dag. Zonder extra kosten.

380 of 400 nm? Let op het verschil.

Niet zo'n leuk feitje: Veel brillenglazen die beweren 100% UV-bescherming te bieden, beschermen slechts tot 380 nm, wat betekent dat sommige schadelijke stralen je ogen nog steeds kunnen bereiken. Of je nu op zoek bent naar een zonnebril of een heldere bril met UV-bescherming voor dagelijks gebruik, let op de kleine lettertjes. Neem nooit genoegen met minder dan de ZEISS 400nm-standaard. 

Kom te weten waarom UV-bescherming cruciaal is voor je ogen.

Bescherm je gezondheid en je uiterlijk.

UV-stralen vormen een van de grootste risico's voor de gezondheid van de ogen op de lange termijn. Door hun hoge energie kunnen ze acute en chronische schade aan de celweefsels van de huid en ogen veroorzaken.

Wist je dat ook je ogen kunnen verbranden? Overmatige blootstelling aan UV kan verbranding van het hoornvlies veroorzaken, wat bekend staat als fotokeratitis.
Afbeelding van fotokeratitis.
Het kan ook leiden tot ernstige oogziekten zoals maculadegeneratie en staar - de oorzaak van blindheid bij 48%1 van gevallen wereldwijd.
Afbeelding met cataracten.
UV-stralen veroorzaken rimpels, verdikking van de huid en tot 10% van de gevallen van huidkanker komt voor op de oogleden, dus het is net zo belangrijk om het kwetsbare gebied rond je ogen te beschermen.
Afbeelding van fotoveroudering rond de ogen.
Een roze kindermontuur met ZEISS UVProtect brillenglazen op het gezicht van een klein meisje.

Vergeet de kleintjes niet.

Jonge ogen hebben transparante kristalachtige lenzen, die meer UV-stralen doorlaten dan volwassen ogen. Vroegtijdige zonneschade kan op latere leeftijd problemen veroorzaken. Ook standaard in onze brillenglazen voor kinderen beschermt ZEISS UVProtect de ogen van kinderen tegen schadelijke zonnestralen terwijl ze buiten actief zijn.

Regen of zonneschijn - UV is er altijd.

Je denkt waarschijnlijk aan zonnebrandcrème en een zonnebril op heldere, warme dagen - maar misschien niet als het bewolkt is. Maar UV-stralen zijn er altijd. Met een blootstelling aan UV-straling tot 75% op bewolkte dagen, hebben je ogen nog steeds bescherming nodig. 

Weet dat je beschermd bent wanneer je je ZEISS bril met UV-bescherming draagt - ongeacht het weer.

Dezelfde vrouw met heldere brillenglazen - gezien door een normale camera en een UV-cameralens. Met een UV-camera ziet het brillenglas er zwart uit - wat aangeeft dat het brillenglas geen UV doorlaat.
Dezelfde vrouw met heldere brillenglazen - gezien door een normale camera en een UV-cameralens. Met een UV-camera ziet het brillenglas er zwart uit - wat aangeeft dat het brillenglas geen UV doorlaat.

Als vermomde zonnebril.

De UV-camera laat zien wat dat betekent: heldere brillenglazen met ZEISS UVProtect lijken even donker als zonnebrilglazen, omdat UV-straling volledig wordt geblokkeerd door het brillenglas.

Laten we even samenvatten.

Stop nu niet.

Ontdek meer ingrediënten om je brillenglazen uniek te maken.

Je ZEISS brillenglazen hebben volledige UV-bescherming - maar er is zoveel meer om uit te kiezen. Laten we je helpen om een bril te vinden die perfect bij je past.

Jouw ogen

Of ze nu op hoge, lage of zonder sterkte zijn, alle ogen hebben UV-bescherming nodig. Daarom hebben we er onze standaard van gemaakt. Met ZEISS ben je beschermd.

Jouw levensstijl

UV-bescherming is geweldig voor iedereen - vooral voor degenen die van het buitenleven houden. Laten we je helpen het juiste type brillenglas te vinden dat het beste bij je past - voor optiek op maat voor je levensstijl.

Jouw gezicht & montuur

ZEISS UVProtect is een technologie in het brillenglasmateriaal die je ogen beschermt - maar we hebben ook andere technologieën om je zicht nauwkeurig af te stemmen op je gekozen montuur en je unieke gezicht.

Oogbescherming

UVProtect technologie is ingebouwd in alle heldere brillenglazen van ZEISS. Waarom geen bescherming tegen blauw licht toevoegen als je altijd beeldschermen gebruikt? Zonnebrillen op sterkte of meekleurende brillenglazen zijn ook verkrijgbaar in vele prachtige kleuren.

Dikte & gewicht

De materiaalindex bepaalt hoe dun en licht je brillenglazen zijn. Gelukkig worden alle ZEISS brillenglasindexen geleverd met UVProtect - omdat bescherming net zo belangrijk is als comfort.

Duurzaamheid & verzorging

Naast ZEISS UVProtect verminderen alle DuraVision coatings UV-reflecties op de achterkant van je brillenglazen. Upgrade je brillenglazen met extra functies naar keuze.

Heb je nog vragen?

 • Velen beweren dat ze het hebben - maar het draait allemaal om de nanometers. Heldere organische brillenglazen van ZEISS bieden UV-bescherming tot 400 nm. Dat is dezelfde hoeveelheid bescherming die een zonnebril biedt en de norm die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.  

 • UV-stralen vormen een groot risico voor de gezondheid van de ogen op de lange termijn. De hoge energie kan acute en chronische schade aan de celweefsels van de huid en ogen veroorzaken. Overmatige blootstelling aan UV-straling kan ervoor zorgen dat je ogen verbranden - een aandoening die fotokeratitis wordt genoemd. Het kan ook ernstige ziekten zoals maculadegeneratie en staar veroorzaken - een veel voorkomende oorzaak van blindheid. Gelukkig biedt ZEISS UVProtect in alle heldere kunststof brillenglazen van ZEISS UV-bescherming voor je ogen op het niveau van een zonnebril.

 • Je opticien kan je misschien helpen om dit uit te zoeken. Geavanceerde hulpmiddelen zoals de ZEISS VISULENS® 550 meten effectief de mate van UV-bescherming in je brillenglazen.

 • 1

  Global data on visual impairment in the year 2002. Resnikoff S, Pascolini D, Etya'ale D, Kocur I, Pararajasegaram R, Pokharel GP, Mariotti SP Bull World Health Organization 2004 Nov; 82(11):844-51.