Multifocale

ZEISS DriveSafe brillenglazen

Gemaakt voor onderweg. Geweldig voor al het andere.

 • Een iets oudere vrouw in een auto draagt een bril met ZEISS DriveSafe brillenglazen.
 • Ben jij 40+ en heb je moeite om jouw focus te verleggen tijdens het rijden?
 • Voel jij je verblind door de schittering van tegemoetkomend verkeer?
 • Is's nachts of bij slecht weer rijden een uitdaging voor jouw ogen?
De bril uit je dromen is gearriveerd. ZEISS Multifocaal DriveSafe brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor mensen die veel op de weg zijn en in de verte en van dichtbij zichtcorrectie nodig hebben. Help jouw ogen om gemakkelijk van focus te veranderen en om te gaan met storende schitteringen tijdens het rijden in het donker. Ze zijn ook geweldig voor het leven buiten het verkeer.

Weg, spiegels, dashboard - alles goed in beeld.

Jouw ogen moeten snel kunnen wisselen tussen verschillende afstanden om veilig achter het stuur te kunnen zitten. We weten dat dit met het ouder worden een uitdaging kan worden. Daarom hebben we een speciale progressieve oplossing ontwikkeld voor bestuurders met presbyopie.
ZEISS Multifocaal DriveSafe brillenglazen zijn ontworpen om jou te helpen jouw aandacht comfortabeler te verleggen tussen de weg, het dashboard en de spiegels - zodat je met vertrouwen kunt autorijden.  

Pas op voor nachtelijke schitteringen.

De schittering van tegemoetkomend verkeer en straatverlichting kan je een onzeker gevoel geven tijdens het rijden. Voor een beter zicht 's nachts zorgt onze speciale DuraVision® DriveSafe brillenglascoating ervoor dat veel van de golflengtes waar onze ogen echt last van hebben, worden gereflecteerd. Het maakt de brillenglazen ook krasbestendiger, duurzamer en gemakkelijker schoon te maken.
Twee beelden van het gezichtspunt van een bestuurder in een tunnel met inkomend verkeer, waarbij op het ene beeld schittering van de auto en de tunnelverlichting te zien is en op het andere beeld duidelijk verminderde schittering.
Twee beelden van het gezichtspunt van een bestuurder in een tunnel met inkomend verkeer, waarbij op het ene beeld schittering van de auto en de tunnelverlichting te zien is en op het andere beeld duidelijk verminderde schittering.

Helder zicht - regen of zonneschijn.

Van zonsondergang tot zonsopgang, van mist tot regen en alles daartussenin. De ZEISS Luminance Design technologie houdt rekening met de grootte van jouw pupillen bij helder en weinig licht om ervoor te zorgen dat jouw DriveSafe bril goed presteert - in alle weersomstandigheden.

ZEISS Multifocaal DriveSafe brillenglazen in actie

ZEISS Multifocaal DriveSafe brillenglazen houden rekening met hoe jij door jouw bril kijkt en waar je gewoonlijk naar kijkt terwijl je in de auto zit. Ze beschikken over geoptimaliseerde afstands- en tussenliggende kijkzones. Toch is de nabije zone voldoende om de taken van dichtbij uit te voeren die het dagelijks leven vereist. Het is de perfecte bril voor tijdens het rijden, maar je kunt hem de hele dag dragen.

Bewezen tevredenheid met ZEISS DriveSafe brillenglazen.

 • 64%

  ZEISS DriveSafe brillenglazen verminderen de waargenomen schittering tot 64%.1

 • 97%

  97% van de dragers was zeer tevreden met hun bril tijdens het rijden.2

 • 94%

  94% van de dragers was zeer tevreden met hun ZEISS DriveSafe brillenglazen voor andere dagelijkse taken.2

Een geïllustreerd koffiekopje en autosleutels naast een echte afbeelding van ZEISS zonneglazen in bruin kleurverloop.

Wil jij er zonnebrilglazen van maken?

Voor extra comfort tijdens jouw ritten overdag zijn ZEISS DriveSafe brillenglazen verkrijgbaar met een optionele tint en polarisatiefilter om te voorkomen dat lichtreflecties van de weg en andere glanzende oppervlakken jouw zicht verstoren. Net als de heldere DriveSafe brillenglazen kun je deze ook voor andere buitenavonturen dragen.  

Laten we het even samenvatten.

Waarom nu stoppen?

Laten we eens kijken of jij aan alle ingrediënten hebt gedacht om jouw ZEISS brillenglazen uniek te maken.

Met ZEISS Multifocaal DriveSafe glazen is jouw brillenglasontwerp gedekt, maar er moeten misschien nog een paar keuzes gemaakt worden.  

Jouw ogen

ZEISS Multifocaal DriveSafe brillenglazen zijn geweldig voor volwassen bestuurders die hulp nodig hebben bij het verleggen van de focus tussen de weg, het dashboard en de spiegels. DriveSafe is ook verkrijgbaar in een unifocaal zichtontwerp. Jouw opticien kan je vertellen welk type brandpuntsafstand voor jou geschikt is.  

Jouw levensstijl

ZEISS DriveSafe is een dagelijkse bril - geoptimaliseerd voor mensen die veel onderweg zijn, maar geschikt om de hele dag te dragen. Als je niet zo vaak autorijdt, kijk dan eens naar ZEISS SmartLife - onze meest innovatieve optie voor een verbonden, dynamische levensstijl.

Jouw gezicht & montuur

Met enkele aanvullende metingen van jouw gezicht en montuur kunnen we de zichtzones van jouw ZEISS Multifocaal DriveSafe brillenglazen individualiseren - voor nog beter zicht achter het stuur. Vraag jouw opticien naar ZEISS DriveSafe Individual.

Oogbescherming

Zelfs jouw heldere DriveSafe brillenglazen bieden volledige UV-bescherming. Voeg een optionele tint en polarisatiefilter toe als jij een zonnebril met hoge prestaties wil voor autorijden en nog veel meer.

Dikte & gewicht

ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn gemaakt voor een comfortabele rit. Je kunt ze ook krijgen in een materiaal dat ze dun en licht maakt. En maak je geen zorgen - ze zijn niet geel zoals sommige brillen voor tijdens het autorijden op de markt.

Duurzaamheid & verzorging

Elk paar heldere DriveSafe brillenglazen is voorzien van een speciale antireflecterende coating om schittering tijdens het rijden in het donker te verminderen. Net als onze andere coatings maakt ZEISS DuraVision DriveSafe jouw bril ook krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Heb je nog vragen?

 • Sommige brillen voor tijdens het autorijden met gele of andere brillenglazen beweren dat ze het contrast corrigeren en het zicht 's nachts verbeteren. Maar waarom zou je overstappen op een gele bril als je een heldere ZEISS-bril kunt hebben voor autorijden en het leven buiten de auto - alles in één?

  Het optische ontwerp van ZEISS DriveSafe brillenglazen is geoptimaliseerd voor scherp zicht tijdens het rijden in elk soort licht, terwijl onze DuraVision DriveSafe coating schitteringen 's nachts helpt verminderen. Met slechts een lichte blauwpaarse reflectie zie je er de hele dag goed uit en voel jij je zelfverzekerder achter het stuur.

  Als je wil, zijn ZEISS DriveSafe brillenglazen ook verkrijgbaar in verschillende kleuren zonnebrillen en gespiegelde polarisatie-opties.  

 • Je kunt proberen te voorkomen dat je naar tegemoetkomende koplampen kijkt, de spiegels bijstellen en ervoor zorgen dat de voorruit schoon is, maar een antireflecterende coating op de voor- en achterkant van je bril is een geweldige manier om jouw zicht 's nachts te verbeteren.
  De speciale DuraVision® coating op ZEISS DriveSafe brillenglazen vermindert de waargenomen schittering tot 64%1 - dus zelfs rijden in het donker kan een beetje meer ontspannen zijn.

 • Wil jij de beste bril voor autorijden? Wij raden natuurlijk ZEISS DriveSafe aan. Dit is waarom:

  • De optica van ZEISS DriveSafe brillenglazen is speciaal geoptimaliseerd voor goed zicht in de auto en de noodzaak voor jouw ogen om dynamisch van focus te veranderen terwijl je onderweg bent. Toch hoef je niet van bril te wisselen - deze bril geeft je de hele dag helder zicht.
  • Ze hebben een speciale antireflecterende coating om storende schittering 's nachts te verminderen en houden rekening met hoe je ogen reageren op verschillende soorten licht.
  • Hoewel ze verkrijgbaar zijn als zonnebril, bieden zelfs heldere ZEISS DriveSafe brillenglazen volledige UV-bescherming.  
 • 1

  De resultaten van de schitteringsproef van Hella toonden aan dat 64% van de proefpersonen met de DuraVision Drivesafe coating minder onbehaaglijke verblinding ondervonden ten opzichte van ZEISS premium AR.

 • 2

  Interne draagproef (CZV-medewerkers in Duitsland) met 50 proefpersonen; externe draagproef (opticiens en consumenten in Spanje) met 60 proefpersonen, 2014.