ZEISS Digital SmartLife brillenglazen

Simpelweg onze beste brillenglazen voor de hele dag.
Voor ontspannen zicht aansluitend bij het moderne leven.

Een glimlachende jongeman met een rugzak over zijn schouder die een ZEISS Digital SmartLife bril draagt en opzij kijkt.
 • Ben je ouder dan 30 jaar en voelen je ogen aan het eind van de dag vermoeid aan?
 • Is het schakelen van ver naar dichtbij iets lastiger dan voorheen?
 • Wil je de hele dag scherp en ontspannen zien op alle afstanden?

Goed nieuws.

Als je een bril voor in de verte nodig hebt en moeite hebt om dichtbij scherp te stellen, heb je waarschijnlijk nog geen progressieve brillenglazen nodig. Misschien hebben je ogen gewoon hulp nodig om te ontspannen. ZEISS Digital SmartLife brillenglazen zitten boordevol technologie om vermoeide ogen te helpen verminderen en je de hele dag scherp te houden.

Naar boven. Naar beneden. Veraf. Dichtbij. Schakel met gemak.

Kleine teksten en voortdurend van focus veranderen kunnen zwaar zijn voor je ogen. Als je halverwege de 30 bent of ouder, merk je misschien dat ze moe worden en dat je zicht eronder lijdt - vooral tegen het einde van de dag. SmartLife® brillen van ZEISS zijn gemaakt om de belasting van onze verbonden, mobiele levensstijl aan te kunnen.

Bestrijd de vermoeidheid.

Een bril met ZEISS Digital SmartLife brillenglazen laat de zichtzones zien.

Met een grote afstandszone en een speciaal geoptimaliseerde nabijheidszone geven ZEISS Digital SmartLife brillenglazen je ogen de boost die ze nodig hebben om met minder inspanning van veraf tot dichtbij scherp te stellen.

Helderheid op maat - in een montuur naar keuze.

Je montuur bepaalt de grootte en vorm van je SmartLife® brillenglazen.

Jonge vrouw draagt een geïllustreerde bril met metingen van de brillenglazen, van een rond montuur naar een kattenoogmontuur naar een vierkant montuur terwijl de metingen worden aangepast.

ZEISS FrameFit+ technologie berekent nauwkeurig de zichtzones van je bril - voor perfecte helderheid waar je dat het meest nodig hebt.

Gemaakt voor
HOE je ziet

Gemaakt voor
HOE je ziet

Geanimeerde illustratie van een persoon die haar ogen en hoofd beweegt, kijkend door verschillende delen van haar SmartLife-bril op smartphone en verschillende afstanden in een 3D-objectruimtemodel, gevolgd door honderden gegevenslichtpunten die het getal 12,5 vormen

We onderzochten hoe mensen hun hoofd en ogen bewegen en waar ze door hun brillenglazen kijken.

 • online

 • offline

 • op alle afstanden

 • de hele dag

ZEISS SmartView 2.0 technologie gebruikt deze bevindingen en aangepaste state-of-the-art-3D-object-ruimtemodellen om je zicht te verbeteren.

12,5 miljoen datapunten.

We kunnen deze enorme hoeveelheid informatie over leeftijdsgerelateerd visueel gedrag combineren met je persoonlijke, anatomische en fysiologische gegevens dankzij de ZEISS Intelligence Augmented Design-technologie.1 Dit maakt Digital SmartLife Individual 3 het meest unieke brillenglas van ZEISS.

De resultaten.

 • 73%

  73% van de dragers ervaarde minder vermoeide ogen aan het einde van de dag.2

 • 81%

  81% van de dragers ervoer brede comfortabele gezichtsvelden voor tussengelegen en nabije taken.2

 • 98%

  98% van de dragers zou ZEISS SmartLife Individual 3 brillenglazen aanbevelen aan hun vrienden en familie.3

Zie het verschil.

Ervaar hoe ZEISS Digital SmartLife brillenglazen zich verhouden tot standaard brillenglazen tegen vermoeidheid.

Slimme  kijk op  het leven

Een slimme kijk op het leven.

Je gezichtsvermogen blijft veranderen naarmate je ouder wordt. Misschien wil je op een gegeven moment overstappen van digitale op multifocale brillenglazen. Ons gehele SmartLife portfolio omvat Age Intelligence - brillenglasoptica aangepast aan elke levensfase. Word oud met het beste van ZEISS.

Van een kindergezicht in een tiener en een volwassene.
 • ZEISS SmartLife
 • ZEISS SmartLife UNIFOCAAL
 • ZEISS SmartLife DIGITAL
 • ZEISS SmartLife MULTIFOCAAL

Laten we het even samenvatten.

Maak ze nog slimmer.

Brillenglasingrediënten om je SmartLife brillenglazen compleet te maken.

Je hebt een geweldig brillenglasontwerp gekozen - maar je moet nog een paar keuzes maken. Deze factoren zijn het overwegen waard voordat je je volgende paar koopt.

Jouw ogen

Bij ZEISS Digital SmartLife is het grootste deel van het brillenglas gewijd aan je voorschrift voor de verte, maar een kleine 'boost' aan de onderkant helpt je ogen bij de overgang van veraf naar dichtbij. Ze zijn over het algemeen geweldig voor mensen van 30 en 40 jaar die last hebben van vermoeide ogen. Je opticien moet bevestigen of dit het juiste type brillenglas voor je is.

Jouw levensstijl

SmartLife® is niet alleen ontworpen voor je voorschrift, maar ook voor HOE je je ogen gebruikt terwijl je verbonden en in beweging bent. We kunnen het nog verder personaliseren met Intelligence Augmentation (IA). Vraag je opticien naar ZEISS Digital SmartLife Individual.

Jouw gezicht & montuur

Om je zicht te verfijnen, worden de afstands- en nabijzones van je Digital SmartLife brillenglazen geoptimaliseerd op basis van het door jou gekozen montuur. Dit is mogelijk dankzij de ZEISS FrameFit+ technologie en enkele metingen die door de oogzorgprofessional zijn uitgevoerd.

Oogbescherming

Volledige UV-bescherming is standaard in alle SmartLife brillenglazen. Je kunt ook ZEISS BlueGuard toevoegen voor bescherming tegen blauw licht of PhotoFusion X - voor een zonnebril en gewone bril in één. Beide zijn geweldige opties voor een druk leven vol beeldschermen.

Dikte & gewicht

Alle ZEISS SmartLife brillenglazen zijn ontworpen om zeer dun en plat te zijn. Je kunt ook het brillenglasmateriaal en de index kiezen. Deze beïnvloeden hoe je eruitziet en hoe je je voelt met je nieuwe bril.

Duurzaamheid & verzorging

Een ZEISS DuraVision brillenglascoating naar keuze versterkt je bril, zorgt dat hij gemakkelijk schoon te maken is en nog veel meer. Voeg de functies toe die voor jou belangrijk zijn.

Heb je nog vragen?

 • Door de naam lijkt het misschien alsof deze brillenglazen bedoeld zijn voor iedereen die de hele dag naar schermen staart. Maar het verwijst eigenlijk naar een brillenglastype voor mensen die moeite hebben om van ver naar dichtbij scherp te stellen en die last hebben van symptomen van digitale oogvermoeidheid. Dit komt vaak voor bij mensen van midden 30 en ouder. Als je jonger bent en geen last hebt van vermoeide ogen, zijn ZEISS Unifocaal SmartLife brillenglazen misschien een betere optie voor je actieve levensstijl. Je opticien kan je vertellen wat voor jou het juiste focustype is.

 • Digitale brillenglazen bieden twee correctievermogens. Het grootste deel van het brillenglas is gewijd aan je voorschrift voor vertezicht, maar aan de onderkant is een kleine 'boost' geïntegreerd om je ogen te helpen bij de overgang van veraf naar dichtbij. Ze zijn perfect als je nog niet klaar bent voor multifocale brillenglazen, maar last hebt van vermoeide ogen of lichte ongemakken als je van dichtbij kijkt.

 • Ja. ZEISS Digital SmartLife brillenglazen zijn een geweldige optie als je ontspannen ogen en comfortabel zicht in alle afstanden en richtingen wilt. Onze draagtests bevestigden het: 73% van de dragers ervaart minder vermoeide ogen aan het einde van de dag.2

 • 1

  Internal Global Vision Study, Carl Zeiss Vision International GmbH, DE 2020-2021. (niet gepubliceerd, gegevens in dossier)

 • 2

  Externe consumentenacceptatietest op de ZEISS SmartLife-brillenglasportfolio, n=169 onderzoeksdeelnemers (SV=48, DIG=39, PAL=82). Aston Optometry School, Aston University, VK, 2019. (niet gepubliceerd, gegevens in dossier)

 • 3

  Market consumer acceptance test on the ZEISS SmartLife Individual 3 lens portfolio, n=128 study participants in DE, CN, 2022, Carl Zeiss Vision International GmbH. (niet gepubliceerd, gegevens in dossier)