ZEISS BlueGuard brillenglazen

Gemakkelijk voor de ogen.

Meer blootstelling aan blauw licht – onafhankelijk van leeftijd.

Onze levens worden steeds digitaler. We werken, spelen, leren en winkelen online, waar we ook zijn. Door deze verandering in onze leefstijl, zijn we meer dan ooit afhankelijk van onze ogen. Dit betekent dat we, naast de blootstelling aan blauw licht van de zon, ook meer in contact komen met kunstmatig blauw licht.

De hele dag beeldschermen om u heen?

Al in april 2020 is uit onderzoek gebleken dat mensen van alle leeftijden, in de hele wereld, meer tijd op digitale apparaten doorbrengen.1 Bovendien brengen we meer tijd binnen, door en worden gebouwen tegenwoordig verlicht met LED-lampen die ook blauw licht uitstralen. Dus naast het blauwe licht van de zon, worden de meeste mensen steeds meer aan kunstmatig blauw licht blootgesteld.

Geniet van comfortabel zicht en een mooie uitstraling zonder storende blauwpaarse reflecties op uw brillenglazen. ZEISS BlueGuard brillenglazen houden  blauw licht1 tegen en bieden volledige UV-bescherming.

Wat is blauw licht en hoe werken blauw licht blokkerende brillenglazen?

Een deel van het licht dat afkomstig is van de zon valt in het blauwe spectrum, maar vrijwel al onze digitale apparaten en LED-lampen zenden ook blauw licht uit. Anders dan UV-straling, dringt blauw licht de ogen binnen en bij overmatige blootstelling kunt u last krijgen van vermoeide ogen en wazig zien. Blauw licht heeft bovendien invloed op het dag-nachtritme van het lichaam en het vermogen om melatonine aan te maken; blauw licht kan dus ook effect hebben op de slaap.
Een bril die blauw licht tegenhoudt kan dat deel van het blauwelichtspectrum blokkeren dat als hinderlijk ervaren kan worden.

Wat is digitale oogstress ofwel digitale oogvermoeidheid?

Hoofdpijn, wazig zicht, droge of brandende ogen zijn veelvoorkomende symptomen van vermoeide ogen die veroorzaakt kunnen worden door het langdurig gebruik van digitale apparaten. Tablets, smartphones en computers geven een significante hoeveelheid blauw licht af die kan leiden tot intraoculaire effecten zoals verstrooiing van licht en kleurschifting.

ZEISS BlueGuard: De volgende generatie blauw licht blokkerende brillenglazen

Bij voorgaande producten werd blauw licht weerkaatst door een coating aan te brengen op de brillenglazen. ZEISS BlueGuard brillenglazen integreren de eigenschappen die blauw licht tegenhouden in het materiaal van de glazen zelf. Dit geeft ons de mogelijkheid de brillenglazen standaard uit te rusten met ZEISS DuraVision Platinum – onze premium coating voor brillenglazen.

Meer bescherming

ZEISS BlueGuard brillenglazen bieden volledige UV-bescherming en houden nu ook nog eens 40%2 van het hinderlijke blauwe licht tegen.

Makkelijk voor de ogen

Onze anti-blauwlichtbrillen zijn ontworpen om vermoeide ogen door beeldschermgebruik tegen te gaan in een wereld die steeds digitaler wordt.

Minder reflecties

Voor een stijlvolle look, zowel online als offline - ZEISS BlueGuard brillenglazen bieden tot 50% minder reflecties3 van digitaal blauw licht vergeleken met de ZEISS DuraVision BlueProtect coating.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt