Brillenglazen voor werk

Beter zicht voor werk en vrije tijd

De meeste brildragers beschouwen computers als een integraal deel van hun professioneel leven. Door het grootste deel van de dag achter een computerscherm door te brengen, loopt u het risico op nek-, rug- en schouderklachten. Dit wordt vaak veroorzaakt door het verkeerde soort bril. Een leesbril en multifocale brillenglazen zijn niet de beste oplossing voor mensen die het grootste deel van hun dag achter een computerscherm doorbrengen. Een computerbril met speciale ZEISS-brillenglazen voor gebruik op het werk is een betere keuze. Deze brillenglazen bieden een groot gezichtsveld op korte en middellange afstand en geven u een ongehinderd zicht op het scherm, maar maken het toch mogelijk een natuurlijke houding en zitpositie aan te nemen. Ze kunnen ook worden geoptimaliseerd volgens uw specifieke behoeften.

Uw voordeel

Een collega op maat gemaakt!

 • Helder, scherp zicht op korte en middellange afstand met een groot gezichtsveld.
 • Zo krijgt u een ontspannen, natuurlijk zicht op kantoor en bij andere taken die u uitvoert op korte en middellange afstand.
 • De beste oplossing voor een comfortabele houding en hoofdpositie waardoor klachten met de nek, de rug en de schouders wordt voorkomen.
 • Deze brillenglazen zijn bestemd om u en uw zicht bij te staan op het werk en tijdens uw vrije tijd. ZEISS brillenglazen voor het werk kunnen worden aangepast aan uw individuele behoeften op korte en middellange afstand.

Hoe helpt een computerbril?

Het is essentieel om uw hoofd en lichaam in een ontspannen positie te houden

Wanneer u aan een computer werkt, moeten uw ogen focussen op erg specifieke afstanden dichtbij en op middellange afstand.

Een leesbril dragen voor computerwerk

Een leesbril dragen voor computerwerk

Een leesbril is bestemd voor erg korte afstanden die korter zijn dan de afstand tussen uw ogen en een computer. Wanneer u dus een leesbril draagt terwijl u aan de computer werkt, beweegt u automatisch uw hoofd dichter bij het scherm. Zo neemt u een oncomfortabele houding aan, die kan leiden tot spanning in uw nek en rug.

Hoe dit uw houding achter het scherm beïnvloedt:

 • Om tekst en afbeeldingen duidelijk op het scherm te zien, leunt u automatisch naar voor
 • Zo belast u onnodig uw nek en rug.
Draagt u multifocale brillenglazen op het werk?

Draagt u multifocale brillenglazen op het werk?

Mensen die multifocale brillenglazen dragen, kijken op een geheel andere manier naar hun computerscherm. Aangezien multifocale brillenglazen verschillende zones hebben om op verschillende afstanden te kijken, moet u door het onderste deel van het brillenglas kijken om aan een computerscherm te werken. Hiervoor moet u uw hoofd licht achterwaarts houden. Ook deze onnatuurlijke houding kan leiden tot nek- en schouderklachten.

Hoe dit uw houding achter het scherm beïnvloedt:

 • U tilt uw hoofd op om door de middelste zone van het brillenglas te kijken.
 • Zo belast u uw nek- en rugspieren.
ZEISS kantoorbrillenglazen

Met een computerbril voelt u zich meer ontspannen

Een helder zicht, de hele dag door, op drie verschillende werkafstanden

Brillenglazen die sterk zijn aangepast aan de manier waarop u werkt, maken het over het algemeen waarschijnlijker dat u in een comfortabele, ontspannen houding achter het scherm zit. ZEISS brillenglazen voor het werk bieden een breed gezichtsveld op korte afstanden. Ze bieden ook een essentieel breed gezichtsveld op middellange afstanden om u te helpen omhoog te kijken en met uw collega's te praten wanneer u achter een computer zit. Deze brillenglazen zijn geoptimaliseerd voor zicht op een afstand van een halve meter tot vier meter. Met een computerbril kunt u een ontspannen houding aannemen omdat u zonder inspanning door het juiste deel van het brillenglas kunt kijken.

ZEISS begrijpt het belang van een gepersonaliseerd zicht. Iedereen kijkt voor zijn werk of hobby's op een andere afstand en in andere omstandigheden. Daarom creëerde ZEISS drie verschillende soorten brillenglazen. Dankzij een professionele aanpassing kan een ZEISS kantoorbril tot op de centimeter nauwkeurig worden aangepast aan uw precieze visuele vereisten.

ZEISS brillenglazen voor werk:
Dankzij het aangepaste ontwerp van de brillenglazen, kunnen brillendragers genieten van helder, scherp zicht aangepast aan hun behoeften op alle drie de afstanden op de werkplek:

 • Leesafstand
 • Dichtbij
 • Kamerafstand


Hoe dit uw houding achter het scherm beïnvloedt:

 • Uw hoofd en nek blijven in een natuurlijke positie.
 • Perfect comfort, de hele dag lang.

Hoe de M.I.D.-technologie van ZEISS werkt

Onze zichtbehoeften op de werkplek variëren sterk van persoon tot persoon. Ze hangen gedeeltelijk af van het type werk dat u doet. Moet u bijvoorbeeld vaak met klanten en collega's praten? Of werkt u bijna de hele dag aan een computer? Een andere belangrijke factor is de afstand tussen uw ogen en het beeldscherm. Om te voldoen aan de individuele behoeften van iedereen, ontwikkelde ZEISS de zogenaamde Maximum Intermediate Distance (M.I.D.)-technologie. Deze technologie biedt een helder en ontspannen zicht voor iedereen, van een geoptimaliseerde leesbril tot een multifocale bril voor gebruik binnenshuis.

Door technologie te gebruiken om de maximale tussenafstand (Maximum Intermediate Distance, M.I.D.) van elke brillendrager te bepalen, heeft ZEISS brillenglazen ontworpen die kunnen worden aangepast aan de specifieke zichtafstand die is vereist door elke gebruiker.

ZEISS kantoorbrillenglazen zijn verkrijgbaar voor drie maximale tussenafstanden:

 • Book - een kantoorbrillenglas dat speciaal is geoptimaliseerd voor lezen, wat een helder zicht biedt vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 100 cm.
 • Near - een kantoorbrillenglas dat speciaal is geoptimaliseerd voor korte afstanden, wat een helder zicht biedt vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 200 cm.
 • Room - een multifocaal brillenglas voor gebruik binnenshuis dat speciaal is geoptimaliseerd voor afstanden in een ruimte, wat een helder zicht biedt vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 400 cm.
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt