Unifocale brillenglazen

De meest gebruikte brillenglazen.

Nieuw!
Volledige
UV-bescherming

Geniet van perfect zicht tijdens bezigheden dichtbij of bij het kijken in de verte. ZEISS unifocale brillenglazen zijn de ideale oplossing voor bijziende en verziende dragers. Deze brillenglazen zijn aangepast op de specifieke drager en bieden optimaal zicht, zelfs in de buitenste zones van het brillenglas. Bovendien zijn ze dun en staan de drager heel goed.

Unifocale brillenglazen van ZEISS.

Beleef uitstekend draagcomfort.

Perfect als eerste bril, als bril voor kinderen, of als alledaagse bril: De ZEISS unifocale brillenglazen worden zowel voor zicht op afstand als voor lezen gebruikt – de twee meest voorkomende redenen om een bril te dragen. Waarin ligt het verschil? De glazen van unifocale leesbrillen zijn geoptimaliseerd voor het zien van dichtbij en persoonlijk aangepast op de standaard leesafstand van de lezer. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor boeken bedoeld, maar ook voor het lezen van kleine lettertjes op een smartphone of tablet. Verziende dragers hebben meestal een onscherp zicht dichtbij en soms ook bij het kijken in de verte. Bijziendheid is het resultaat van een beeld dat achter het netvlies wordt gefocust, waardoor het onscherp is.

Bij bijziendheid worden objecten op afstand onscherp omdat het verziende oog beelden voor het netvlies focust, in plaats van direct op het netvlies. Optimaal aangemeten brillenglazen kunnen u helpen om helder zien bij het kijken naar objecten op afstand.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Een korte aanpassingsperiode, superieur helder zicht. U merkt nauwelijks dat u een bril draagt.

De ZEISS unifocale brillenglazen worden door een opticien aangemeten om perfect bij de leesgewoontes en behoeftes van de drager te passen.

Compromisloos nauwkeurig – of het nu om brillenglazen voor lezen gaat of voor afstand, met een gegarandeerd excellent draagcomfort en snelle gewenningsperiode voor de drager.

Gemaakt voor beter zicht, zelfs in de perifere zones van het brillenglas.

Geniet van kristalhelder zicht.

De ZEISS unifocale brillenglazen worden op het individuele kijkgedrag van de drager aangepast met diverse prestatieniveaus om aan zijn eisen te voldoen, zelfs als een hoge sterkte voorgeschreven is of er ook met een andere oogaandoening rekening gehouden moet worden (bijv. astigmatisme of aanverwante heteroforie). Dit zorgt voor de uitzonderlijke zichtkwaliteit, want storende wazigheid of vervorming van het beeld in de perifere zones worden voorkomen.

Standaard ontwerp Individueel ontwerp
Standaard ontwerp
Individueel ontwerp

Ongekend dunne, lichte glazen. Zelfs met een hoge sterkte.

De volgende regel geldt voor iedere bril: hoe lichter hij is, des te beter. En dit geldt niet alleen voor de monturen. Dankzij de hoge kwaliteit van de materialen en de diverse glaskwaliteiten kan ZEISS unifocale glazen maken die zo dun en zo licht mogelijk zijn – zelfs op hoge sterkte. Dit garandeert maximaal draagcomfort met slechts een minimaal gewicht.

Een plat brillenglas zonder vergrootglaseffect – voor een natuurlijk uiterlijk.

Zelfs op hoge sterkte of bij een bepaalde oogaandoening kan ZEISS uitzonderlijk platte, unifocale brillenglazen produceren die er aantrekkelijk uitzien. De zichtbare bolling van het brillenglas, de oorzaak van het vergrootglaseffect bij de ogen – wordt compleet vermeden, of in elk geval tot een minimum beperkt. Zo blijven de ogen van de brildrager er natuurlijk uitzien, niet vergroot of verkleind.

Geniet van optimaal zicht 's nachts,
scherpere contrasten en levendigere kleuren.

Bij de productie van ZEISS unifocale glazen worden de ogen van de drager opgemeten met behulp van toonaangevende computertechniek. Het resultaat: een perfect beeld – zo uniek als een vingerafdruk – waardoor oogafwijkingen waargenomen kunnen worden die bij een simpele oogtest misschien niet ontdekt zouden worden. Deze rijke schat aan informatie maakt het mogelijk een brillenglas te ontwerpen dat precies op het individu aangepast is: voor beter zicht 's nachts en bij slecht licht, meer contrast en een intensere waarneming van kleur.

Geniet van optimaal zicht 's nachts, scherpere contrasten en levendigere kleuren.

Uw unifocale brillenglazen – met getint glas en UV-bescherming.

Voor de mooiste dagen van het jaar.

Iedere bril kan in een zonnebril naar uw keuze veranderd worden, met perfecte UV-bescherming en optimaal zicht in één. En deze brillenglazen hebben alles wat u mag verwachten: verbeterde waarneming van contrast, minder schittering en een antireflectiecoating. Fijn om geen compromissen te hoeven sluiten.

Meekleurende brillenglazen. De brillenglazen met ingebouwde bescherming tegen de zon. Stijlvol en handig.

Een bril voor iedere situatie: deze meekleurende brillenglazen werken als zonnebril. Ze worden in een paar seconden donker en in een paar minuten weer licht. En natuurlijk bieden ze 100% UV-bescherming.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht.
Voorkom vermoeide ogen en overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Blauw licht kan gevaarlijk zijn en veel mensen vinden het oncomfortabel. Ook belast het de ogen veel. Bovendien heeft het effect op ons bioritme. Een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas kan u meer zichtcomfort geven.

Krassen en vuil krijgen geen kans. Steviger dan ooit.

Extra coatings op het brillenglas kunnen deze extreem bestendig maken tegen krassen of statische stofdeeltjes. Het voordeel: uw brillenglazen blijven langer vrij van vuil, zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Beter zicht, beter uiterlijk – dankzij de anti-reflecterende achterzijde.

5 Tips voor leesbrillen en brillen voor veraf.

Voordelen

1. Goed zicht beïnvloedt hoe we de wereld om ons heen zien fundamenteel. Hoe eerder de opticien uw ogen controleert en corrigeert, des te beter. Wat zijn de voordelen? U vermijd een plotselinge grote verhoging van de sterkte, zodat u sneller aan de nieuwe glazen went en kunt genieten van een duidelijk hogere levenskwaliteit.

De opticien moet brillenglazen en monturen met u bespreken, een uitgebreide analyse van uw zichtbehoeftes uitvoeren en de tijd nemen voor een perfecte centrering

2. De opticien moet brillenglazen en monturen met u bespreken, een uitgebreide analyse van uw zichtbehoeftes uitvoeren en de tijd nemen voor een perfecte centrering – dit is de enige manier om het volledige potentieel van uw brillenglazen ook te benutten.

Oogaandoeningen zijn vaak de oorzaak van terugkerende hoofdpijn.

3. Oogaandoeningen zijn vaak de oorzaak van terugkerende hoofdpijn. Een vuistregel is: laat uw ogen om de twee jaar testen.

Draag uw nieuwe bril regelmatig

4. Draag uw nieuwe bril regelmatig – meteen zodra u de bril heeft. Zo went u zo snel mogelijk aan de bril. Voelt u zich na 14 dagen nog steeds niet op uw gemak met de nieuwe bril, ga dan terug naar de opticien. Hij kan u helpen.

Laat het montuur aanmeten bij uw opticien.

5. Laat het montuur aanmeten bij uw opticien. Uw bril werkt alleen optimaal als hij perfect op uw neus zit. Ga ook naar uw opticien als de brillenglazen gekrast zijn of als de coating beschadigd is: ze moeten dan zo snel mogelijk vervangen worden.

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt