Volledige UV-bescherming in heldere brillenglazen.

ZEISS brillenglazen met UVProtect Technology

UV-straling is altijd aanwezig. Het hele jaar door, elke dag, zowel in de winter als in de zomer, op zonnige en zelfs op bewolkte dagen kan de blootstelling aan UV-straling op zeeniveau 70-75% bereiken. UV-straling heeft enkele positieve effecten op de mens, zoals de activatie van Vitamine D door blootstelling van de huid. De straling stimuleert ook de productie van melanine, de eigen bescherming van het lichaam tegen verbranding en waardoor u een bruin kleurtje krijgt.

Indien uw niet-beschermde huid echter wordt blootgesteld aan UV-straling gedurende een langere periode, kan dit schade veroorzaken, zoals een versneld verouderingsproces van de huid, rimpels, zonnevlekken, sproeten en in ernstige gevallen zelfs huidkanker.

Een UV-camera onthult wat onzichtbaar is voor het blote oog.
Een foto genomen met een normale camera.

Een foto genomen met een normale camera.

Een foto genomen met een UV-camera die beschadigingen aan de huid laat zien, ten gevolge van blootstelling aan UV-straling.

Een foto genomen met een UV-camera die beschadigingen aan de huid laat zien, ten gevolge van blootstelling aan UV-straling.

Breng de gezondheid van uw ogen niet in gevaar

Om onze huid te beschermen, gebruiken we zonnebrandcrèmes. We hebben echter niet veel opties om onze ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Vaak wordt vergeten dat UV-licht ook op lange termijn schadelijk kan zijn voor de gezondheid van onze ogen en het omliggende weefsel. Helaas blokkeert slechts 1 op 5 brillenglazen de UV-straling tot 400 nm. Dat betekent dat 4 van de 5 brillenglazen de UV-straling niet of slechts gedeeltelijk blokkeert. Hierbij wordt UV-straling doorgelaten door het brillenglas, wat schade kan aanrichten aan het oog en omliggend weefsel.

Gebrek aan bescherming kan leiden tot verschillende vormen van oogaandoeningen veroorzaken en het verouderingsproces van de huid rondom de ogen versnellen, zoals:

Fotokeratitis

Ontsteking van het hoornvlies door overmatige blootstelling aan UV-licht.

Schade aan de huid rondom de ogen

83996997

Door het versnelde verouderingsproces van de oogleden en de huid rondom het oog, ontstaan rimpels. 5 tot 10% van huidkanker doet zich voor op de oogleden.1

Staar

Vertroebeling van de heldere lens in het oog, vaak als gevolg van overmatige blootstelling aan UV-licht. Het begint met verminderd contrast in gevoeligheid en minder scherp zicht, wat uiteindelijk kan resulteren in blindheid. Dit kan uitsluitend worden behandeld met chirurgie en vervanging van de lens.Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt ongeveer 20% van alle staar wereldwijd veroorzaakt of verergerd door UV-straling.3

48% van de
blindheid wereldwijd wordt
veroorzaakt door staar²

ZEISS UVProtect Technology in alle heldere brillenglazen van ZEISS

UV-bescherming is aanbevolen tegen schadelijke UV-straling tot 400 nm. Daarom creëert ZEISS vanaf heden een nieuwe norm voor oogzorg door volledige UV-bescherming te bieden in alle kunststof brillenglazen.

De UV-camera laat zien wat dat betekent: heldere brillenglazen met ZEISS UVProtect lijken even donker als zonnebrilglazen, omdat UV-straling volledig wordt geblokkeerd door het brillenglas.

De UVProtect Technology gaat verder dan de huidige norm en biedt een hogere bescherming tegen UV-straling, waardoor heldere brillenglazen schadelijke UV-stralen blokkeren tot 400 nm. Dit is dezelfde hoeveelheid UV-bescherming die hoogwaardige zonnebrillen bieden.

De ZEISS belofte

Volledige UV-
bescherming

UV-stralen met een golflengte van tot 400 nm wordt geblokkeerd door het brillenglas.

UV-stralen met een golflengte van tot 400 nm wordt geblokkeerd door het brillenglas.

Volledige UV-bescherming van de ogen en de huid eromheen.

Heldere brillenglazen voor dagelijks gebruik bieden nu dezelfde hoeveelheid UV-bescherming als hoogwaardige zonnebrillen.

Heldere brillenglazen voor dagelijks gebruik bieden nu dezelfde hoeveelheid UV-bescherming als hoogwaardige zonnebrillen.

Verwante artikelen

Welke zonnebril past bij uw favoriete bezigheid? Voor elke gelegenheid is er een perfecte zonnebril
Eerste hulp bij verbrande ogen door de zon Hoe herkent u dat uw ogen verbrand zijn door de zon en wat u eraan kunt doen
De voor- en nadelen van UV-straling Waarom is het belangrijk? Wat zijn de risico's?
Dagelijkse UV-bescherming Ramen, kleding en brillen: wat houdt het UV-licht tegen en wat niet?
Wanneer is het nodig om uw ogen te beschermen tegen UV-straling? Optimale UV-bescherming tijdens elk seizoen
Bescherming tegen UV-licht en schittering Wat is het verschil?
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt