Modieuze UV-bescherming en extreem helder zicht buiten in de zon.

Eén brillenglas voor al uw buitenactiviteiten.

Dit modieuze accessoire is onmisbaar als u wilt genieten van een fantastisch helder zicht en 100% bescherming tegen UV-straling. En dit is allemaal verenigd in één brillenglas. ZEISS zonnebrilglazen, de beste keuze voor uw zonnebril. Of u nu brillenglazen op sterkte heeft of niet, ons uitgebreide aanbod heeft geïndividualiseerde zonnebrilglazen voor iedereen.

Zonnebrilglazen van ZEISS -

modieus, veelzijdig en hoog presterend. Voor al uw buitenactiviteiten.

Zijn alle zonnebrillen hetzelfde? Zeker niet. Wanneer draagt u uw zonnebril het meest? Bij het winkelen? Als u met vrienden op het terras zit? Of misschien tijdens het wandelen door het park? Of misschien tijdens het sporten? Of bij het autorijden? Hoe beter uw zonnebril voldoet aan uw behoeften, hoe comfortabeler deze is om te dragen. Doe de test om te ontdekken welke outdoor brillenglazen van ZEISS voor u het beste zijn. Er zijn drie categorieën om uit te kiezen: Urban, Drive en Active.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Filtert 100% UV-A en UV-B-straling uit. Ga lekker in de zon zitten – zonder uw ogen te beschadigen.

Alle categorieën zonnebrillen van ZEISS – Urban, Drive & Active – beschermen 100% tegen UV-A en UV-B-straling, waardoor ze uw ogen optimaal beschermen. Geniet van comfortabel zicht terwijl u buiten in de zon bent. Uw ogen zullen u dankbaar zijn.

Hier een tip: hoe gevoeliger uw ogen zijn, des te donkerder moet de tint van het zonnebrilglas zijn. Lichte tinten en gemiddelde tinten zijn ideaal voor bewolkte dagen met weinig zonlicht, terwijl donkere tinten uw ogen tegen fel zonlicht beschermen.

Zonnebrilglazen voor het stadsleven.


Modern, modieus, kleurrijk. Optimale bescherming tegen de zon voor modefans.

Onze categorie Urban zonnebrilglazen is ideaal voor fashionista's en voor wie er stylish uit wil zien. We bieden opvallende kleuren, aantrekkelijke designs en mooie spiegelcoatings. En deze beschermen 100% tegen UV-A en UV-B-straling.

Modern, modieus, kleurrijk. Optimale bescherming tegen de zon voor modefans.

Wat is er zo bijzonder aan onze zonnebrillen voor het leven in de stad?

 • Meer kleur. Kies een persoonlijke tint uit een praktisch onbegrensd aantal opties – of maak gebruik van onze grote selectie standaard- en verlopende tinten ... meer
 • Modieuze opties voor een spiegelcoating kunnen gecombineerd worden met verschillende opties die passen bij je eigen stijl ... meer
 • Draagcomfort. Brillen met meekleurende glazen voorkomen het (lastige) moeten wisselen van bril: ze worden buiten snel donker, maar worden binnen vanzelf weer licht. Een bril die iedereen past en ideaal is voor alledaagse situaties – op het werk, bij het winkelen, in het park of in een café ... meer

Onze aanbeveling voor het type Urban:

Trendy kleuren met modieuze coatings, inclusief anti-spiegelcoatings zijn geweldig voor zonnige dagen in de stad. Als u het buiten comfortabeler wilt hebben, kies dan meekleurende glazen.

 • Lichtintensiteit: laag tot hoog
 • aanbevolen filtercategorie: 0 tot 3, afhankelijk van de stad en de sterkte van het zonlicht
 • de lichtabsorptie: 0-92%, afhankelijk van de stad en de sterkte van het zonlicht

ZEISS zonnebrillen voor automobilisten.


Verminder het gevoel van verblinding, verhoog het contrast en bescherm uw ogen tijdens het rijden.

Met plezier onderweg: ZEISS zonnebrilglazen zijn ideaal voor wie veel of graag rijdt en daarom maximaal zichtcomfort en veiligheid waardeert. Een optionele polarisatiefilter in het glas vermindert verblinding in het verkeer (bijv. door fel zonlicht of een nat wegdek). Speciale tinten zoals Skypol® of Skylet® verbeteren de waarneming van contrast. Ook zijn er sportieve brillenglazen met extra bescherming tegen de wind, ideaal voor het rijden in een cabrio. En deze beschermen 100% tegen UV-A en UV-B-straling.

Verminder het gevoel van verblinding, verhoog het contrast en bescherm uw ogen tijdens het rijden.
Wat maakt onze zonnebrillen voor het rijden zo bijzonder?
 
 
 • U kunt profiteren van een uitzonderlijk goed zicht op de weg dankzij een polarisatiefilter. Dat vermindert irriterende verblinding door de zon en reflecties van een nat wegdek tot een minimum ... meer
 • Een contrastversterkende tint voor optimaal zicht bij het rijden, die het brillenglas optimaal geschikt maakt voor het rijden in de zon: ZEISS Skypol en ZEISS Skylet ... meer
 • Effectieve bescherming tegen de wind bij het rijden in uw cabrio. ZEISS zonnebrilglazen zijn ook in sportmonturen verkrijgbaar. Met een speciaal geoptimaliseerde dikte van het montuur langs de randen van het brillenglas... meer
 • Profiteer van meer veiligheid bij het rijden – met ZEISS DriveSafe brillenglazen. Deze zijn ook beschikbaar met een speciale tint en een polarisatiefilter voor een verbeterde waarneming van contrast op de weg ... meer

Onze aanbeveling voor het type Bestuurder:

Zonnebrilglazen voor het rijden moeten comfortabel zijn en u een gevoel van veiligheid geven. Contrastvergrotende brillenglazen en de traditionele tinten (bruin, grijs en groen) worden aanbevolen, omdat niet alle kleuren geschikt zijn voor het rijden.

 • Lichtintensiteit: gemiddeld tot hoog
 • aanbevolen filtercategorie: 2 tot 3
 • lichtabsorptie: 57-92%

Zonnebrilglazen voor alle sporters.


Precies aangepast op uw levensstijl. Profiteer van extreem helder zicht tot in de randen van het brillenglas.

Het maakt niet uit of u geniet van het skiën, fietsen of tuinieren, ZEISS zonnebrilglazen zijn de ideale keus voor mensen met een actieve levensstijl. Deze lenzen zijn geïndividualiseerd, zodat ze passen bij uw favoriete hobby of sport, met een optionele groene, rode, felblauwe of zilverkleurige spiegelcoating. Ze zijn ook sportief, duurzaam en modieus – evenals extreem comfortabel: de spiegelcoating voorkomt vervelende reflecties op de achterkant van het brillenglas. Ook verkrijgbaar als glazen voor een sportmontuur. En deze beschermen 100% tegen UV-A en UV-B-straling.

Precies aangepast op uw levensstijl. Profiteer van extreem helder zicht tot in de randen van het brillenglas.
Wat maakt onze zonnebrillen voor mensen met een actieve levensstijl zo bijzonder?
 
 
 • Allround-bescherming tegen de zon, wind en meer: sportbrillen met speciale glazen van ZEISS hebben dunne montuurranden, zelfs bij glazen op hoge sterkte ... meer
 • Profiteer van optimaal zicht te land en te water. Een must voor watersporters: zonnebrilglazen met een polarisatiefilter om onaangename verblinding en reflecterend zonlicht tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld bij het zeilen, surfen of zelfs bij het rijden op natte wegen ... meer
 • Kleur en tint – perfect aangepast op uw behoeften. Welke tint zorgt voor het beste contrast bij welk weer? Hoe kunnen gele brillenglazen voor sportieve prestaties zorgen? Kies uw lievelingskleur met een passende intensiteit van de tint om aan alle eisen te voldoen, zelfs bij fel zonlicht ... meer

Onze aanbeveling voor het type Active:

Verschillende lichtverhoudingen zijn een uitdaging en uw bril zou moeten helpen om een heldere blik te houden, zodat u volop van het buitenleven kunt genieten. Functionele tinten, glazen met een spiegelcoating en sportbrillen voor goede oogbescherming beschermen en helpen uw ogen om goed te kunnen zien.

 • Lichtintensiteit: hoog tot extreem hoog en functionele
 • aanbevolen filtercategorie: 2 tot 4
 • lichtabsorptie: 82-97%

ZEISS AdaptiveSun

Slimme zonneglazen voor een praktische, modieuze stijl.

ZEISS AdaptiveSun brillenglazen zijn beschikbaar in vier modieuze kleuren (zowel unikleuren als met kleurverloop) die bescherming bieden bij gemiddelde en hoge lichtintensiteit. Wanneer deze slimme brillenglazen aan UV-licht worden blootgesteld, veranderen ze automatisch hun kleur van heel donker in fel zonlicht naar een lichtere tint bij een lagere lichtintensiteit.

Nieuw!
Volledige
UV-bescherming

ZEISS unifocale brillenglazen:

profiteer van perfect zien dichtbij en ver weg.

ZEISS unifocale brillenglazen helpen bij de correctie van bij- en verziendheid. Deze brillenglazen zijn aangepast op de individuele drager en bieden optimaal zicht, zelfs aan de randen van het brillenglas. Ze zijn dun, mooi om te zien en bieden een groot spontaan draagcomfort.

Nieuw!
Volledige
UV-bescherming

ZEISS multifocale brillenglazen.

Kleine meesterwerkjes.

Net als een maatpak zijn ZEISS multifocale glazen precies aangepast op de behoeften van de drager. Dit zorgt voor een groot draagcomfort, snelle aanpassing en een goed zicht op de hele lijn.

Krassen en vuil krijgen geen kans. Steviger dan ooit.

Extra coatings op het brillenglas kunnen deze extreem bestendig maken tegen krassen of statische stofdeeltjes. Het voordeel: uw brillenglazen blijven langer vrij van vuil, zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Beter zicht, beter uiterlijk – dankzij de anti-reflecterende achterzijde.

5 Tips voor dragers van zonnebrillen

Zelfs voor diegenen die een bril op hoge sterkte hebben, of een multifocale bril, zijn ZEISS zonnebrillen de optimale oplossing.

1. 'Zonnebrillen die zowel een modieus accessoire als een grote visuele hulp zijn? Dat bestaat toch niet!' – Deze twee dingen staan niet in tegenspraak tot elkaar. Zelfs voor diegenen die een bril op hoge sterkte hebben, of een multifocale bril, zijn ZEISS zonnebrillen de optimale oplossing.

Dankzij een ruime keus aan beschikbare kleuren, kunt u ervoor kiezen om brillenglazen te dragen die bij u passen

2. Dankzij een ruime keus aan beschikbare kleuren, kunt u ervoor kiezen om brillenglazen te dragen die bij u passen – net als bij het kopen van kleding. Brillenglazen met verlopende tint, of spiegelcoating zijn momenteel vrij populair. Probeer maar eens – misschien zijn ze wel de perfecte match met uw favoriete outfit!

100% UV-bescherming om voor uw ogen schadelijke UV-A en UV-B-straling te voorkomen

3. 100% UV-bescherming om voor uw ogen schadelijke UV-A en UV-B-straling te voorkomen – een must voor iedere zonnebril. Alle zonnebrilglazen van ZEISS zijn verkrijgbaar met 100% UV-bescherming. Dit is een standaardeigenschap of extra accessoire.

Goed voor uw zonnebrilglazen zorgen is belangrijk.

4. Goed voor uw zonnebrilglazen zorgen is belangrijk. Zorg ervoor dat u tijdens de aankoop de juiste brillenglascoating kiest (zoals ZEISS DuraVision) zodat u lang kunt profiteren van uw zonnebril.

Uw opticien zal u graag helpen bij het bepalen van de juiste zonnebril voor u.

5. Uw opticien zal u graag helpen bij het bepalen van de juiste zonnebril voor u. Het maakt niet uit of u een sportbril, een polarisatiefilter, een ongebruikelijke montuurvorm of een bril voor het autorijden nodig heeft – zonnebrillenglazen kunnen aan vele eisen voldoen.  

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt