Zonnebrilglazen: welke tint is de juiste voor u?

Waaraan is een goed zonnebrilglas te herkennen?

De filosofie achter ZEISS zonnebrilglazen is gebaseerd op een simpel principe: uw zonnebril moet uw zichtbehoefte optimaal ondersteunen, bij de vorm van uw gezicht passen en bij uw lifestyle – net als uw alledaagse bril.

Belangrijk kwaliteitscriterium bij een goede zonnebril is dat deze 100% bescherming moet kunnen bieden tegen UV-A en UV-B-straling, evenals passende intensiteit van de tint, tussen de 20 en 80 procent.

Er zijn vele kleuren verkrijgbaar. Om ervoor te zorgen dat uw zonnebrilglazen en het montuur bij uw look passen, hebben we voor u een groot aanbod van effen kleuren, verlopende tinten en tweekleurige versies om uit te kiezen. Op deze manier kunt u kiezen voor een zonnebril met traditioneel bruine, groene of grijze glazen, of juist een andere kleur – wat ook maar het beste bij uw stijl en favoriete outfit past De mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze glazen zien er goed uit en zijn geheel functioneel. ZEISS zonnebrilglazen zorgen voor een excellent kleurcontrast, verbeteren uw zicht bij fel zonlicht en weerspiegelingen, evenals bij diffuus licht. Het minimale gewicht en de duurzaamheid van de glazen verbeteren ook de veiligheid en het draagcomfort, zodat ze de perfecte partner zijn bij allerlei buitenactiviteiten – of het nu om sport, wandelen of een citytrip gaat.

Zo kiest u de juiste getinte glazen

Er is een eindeloos aantal kleuren, tinten en versies beschikbaar om uit te kiezen – maar welke eigenschappen zijn voor u de juiste? Dat is een heel persoonlijke beslissing. Kleuren bepalen niet alleen hoe uw bril eruit ziet, maar hebben ook een aanzienlijk effect op hoe u zich voelt en wat u denkt.

Het kleurpalet van ZEISS bevat een hele reeks tinten – effen kleuren, verlopende tinten en trendy tweekleurig. Raadpleeg uw opticien en bespreek wat u met de getinte brillenglazen wilt doen: Voor alledaagse bezigheden? Op het werk? Bij het sporten? Voor speciale gelegenheden? Als u uw bril regelmatig een langere tijd wilt dragen, dan is een lichte tint het beste. Hoe gevoelig u bent voor licht speelt natuurlijk een belangrijke rol. Bij het selecteren van een kleur kunnen vrouwen het best hun normale oogmake-up dragen en de kleur hierop afstemmen. Bedenk ook wat voor kleding u normaalgesproken draagt. Dit helpt uw opticien bij het vinden van de juiste tint.

Lenses with gradient tints

Buiten de brillenglazen in een effen kleur zijn er ook zogenaamd verlopende tinten die geproduceerd worden in een dompelproces, zodat de mate van lichtdoorlating vergroot richting de onderzijde van het glas. Deze zonnebrilglazen hebben een gelijkmatig verlopende kleur en zijn vooral erg geschikt voor situaties waarin lichtverhoudingen veranderen als de drager omhoog kijkt, bijvoorbeeld bij het rijden: als u op het dashboard kijkt, kijkt u door het lichter getinte gedeelte van het glas. Toch geniet u nog van een verblindingsvrij zicht als u op de weg kijkt, als u door het donker getinte gedeelte van het brillenglas kijkt.

Uiteraard is er een groot aanbod van brillenglazen met verlopende tinten in onze selectie – vraag uw opticien maar.

Tweekleurige brillenglazen

Met tweekleurige glazen verandert u uw bril in een hip accessoire dat kleding- en make-uptrends prima aanvult. Tweekleurige brillenglazen bevatten vele tinten in één brillenglas. Onze kleuren zijn:

  • Jeans – voor het sportieve type
  • Pistachio – vult een jeugdige outfit perfect aan
  • Cinnamon – geeft de drager een klassieke, maar elegante look
  • Stone – voor een subtiele stijl

Getinte glazen voor het autorijden

Zonnebrillen zijn een absolute must in de zomer, vooral tijdens het rijden. Automobilisten kunnen het beste geen donkere glazen kiezen. Deze zijn namelijk ongeschikt voor het rijden zodra de kleuring 90% of meer is. 's Nachts mag de maximumwaarde niet hoger dan 25% zijn. Bij het kiezen van getinte brillenglazen moeten automobilisten ervoor zorgen dat ze de juiste kleur kiezen.

Om ervoor te zorgen dat u verkeersborden en stoplichten blijft herkennen, moeten de zonnebrilglazen hun natuurlijke kleurcontrast houden. Daarom zijn groene, bruine en grijze tinten het meest geschikt voor het rijden.

Meekleurende glazen zijn niet altijd de beste keuze voor autorijden. De autoruit blokkeert een groot deel van de UV-straling, zodat de glazen niet zoveel verkleuren als wanneer u buiten bent.

Als u verblinding aanmerkelijk wilt verminderen bij het rijden in fel zonlicht, kies dan voor zonnebrilglazen met een verlopende tint of polariserende glazen.

Getinte glazen geschikt voor het autorijden

Ontdek wat een optimaal getint glas voor u kan betekenen

ZEISS zonnebrilglazen verbeteren kleur en contrastwaarneming terwijl ze onaangename verblinding verminderen, bijvoorbeeld veroorzaakt door fel zonlicht of storende reflecties op nat of besneeuwd wegdek. Dit is een belangrijke factor voor comfortabel, helder zicht zelfs onder lastige lichtverhoudingen bij het zeilen, wandelen, surfen of skiën.

Getinte glazen kunnen ook uw zicht verbeteren tijdens het sporten en onder bepaalde weersomstandigheden. De roze en amberkleurige tinten zijn vooral heel geschikt voor het fietsen en als er weinig of geen zon is. De contrastvergrotende eigenschappen zorgen voor het helderste gezichtsveld. Een tint is met name belangrijk als er weinig zon is, zodat u kleine details snel en precies kunt onderscheiden. Daarom is het belangrijk de intensiteit van de tint op de drager aan te passen, bijvoorbeeld waar en wanneer de bril gedragen wordt. Dit bepaalt welke tint de juiste is voor u.

Ontdek wat een optimaal getint glas voor u kan betekenen

Tijdens het fietsen heeft de drager met een snelle wisseling van zonlicht en schaduw te maken. In dit geval is een donkere tint niet handig, omdat het oog zich niet snel genoeg kan aanpassen als de hoeveelheid licht verandert.

We adviseren fietsers daarom geen meekleurende brillenglazen te nemen, omdat de glazen niet snel genoeg licht worden in het donker.

Onze aanbeveling is een brillenglas met een lichte tint grijs te nemen, die verblinding vermindert en de kleuren echt houdt. Deze brillenglazen bieden u het hele jaar door goed zicht, zelfs in fel zonlicht. Gele brillenglazen filteren echter een grotere portie blauw licht weg, zodat het contrast beter wordt en de drager oneven oppervlakken kan herkennen.

Hier een tip van ons: neem de tijd om met uw opticien te spreken en probeer een paar verschillende versies uit. Kies voor de brillenglazen de lichtste tint die u nog comfortabel vindt – zodat u niet met de ogen hoeft te knijpen bij binnenvallend licht. Welke kleur of tint u ook kiest, zorg ervoor dat uw brillenglazen een harde coating hebben tegen krassen en een anti-reflectiecoating om irriterende reflecties in het glas te voorkomen.

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt