Polariserende zonnebrilglazen.

Comfortabel zicht zonder irriterende reflecties.

Wat doen polariserende zonnebrilglazen precies?

Een must voor skiërs en watersporters, maar ze helpen ook iedere brildrager die van beter zicht wil genieten: zonnebrilglazen met een polarisatiefilter. De speciale coating vermindert irriterende lichtreflecties, bijvoorbeeld als het zonlicht op een nat wegdek valt, sneeuw, water, of metalen oppervlak. Tegelijkertijd verbetert een speciale tint het contrast en de waarneming van kleur.

Het resultaat: minder irriterende reflecties op het brillenglas, zodat u een bijzonder helder, comfortabel zicht heeft – zelfs bij fel zonlicht. Deze handige extra is niet alleen prettig als u gevoelige ogen heeft, maar ook voor het autorijden, voor aan het strand, bij het beoefenen van sport of andere dagelijkse activiteiten – polariserende zonnebrilglazen zorgen voor een significant hoger zichtcomfort. En uiteraard bieden zonnebrilglazen met een polarisatiefilter van ZEISS ook 100% bescherming tegen UV-A en UV-B-straling.

Zo werkt polarisatie.

Natuurlijk licht beweegt zich in alle richtingen. Daarom wordt het als ongepolariseerd geclassificeerd. Als de lichtstraal in contact komt met een reflecterend oppervlak, zoals zonlicht dat op water valt, wordt deze gereflecteerd en in een bepaalde richting gebroken. Met andere woorden, het wordt gepolariseerd.

Het grootste deel van dit licht is verticaal gepolariseerd, dat wil zeggen dat het verticaal geleid wordt. Een polarisatiefilter in een brillenglas is verticaal gericht en blokkeert daarom het gereflecteerde licht, zodat bijna alle reflecties worden verwijderd van het water, het natte wegdek of de sneeuw.

Zonder polarisatiefilter Met polarisatiefilter
Zonder polarisatiefilter
Met polarisatiefilter

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt