Van Poeder tot Prestatie. ZEISS Additive Manufacturing Solutions

ZEISS Additive Manufacturing Solutions

Holistische 3D-fabricage-inspectie voor de luchtvaart, de medische sector en de automobielsector

De nieuwe betrouwbaarheid in Additive Manufacturing

3D-printprocessen - de productie van additieven - maken steeds meer deel uit van de industriële productieketen. De medische technologie, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de automobielindustrie zijn toonaangevend in de innovatie en implementatie van additive manufacturing.

De grootste uitdaging ligt hier in de verificatie van de absolute betrouwbaarheid van de 3D-geprinte onderdelen.

Download de brochure en kom meer te weten over additive manufacturing

Van poeder tot betrouwbare onderdelen

Poeder & materiaalkarakterisering

Poeder is de bouwsteen van additief vervaardigde onderdelen. De grootteverdeling van de afzonderlijke poederdeeltjes beïnvloedt de compactheid van het poeder en beïnvloedt de dichtheid van de opbouw en de mogelijkheid van later in het proces zichtbare defecten. Lichtmicroscopen, scannende elektronenmicroscopen en röntgenberekende tomografie helpen bij het bepalen van de poederkwaliteit.

Post-print warmtebehandeling & onderdelenverwijdering

Voor een succesvolle bouw zijn verschillende nabewerkingen nodig om de maatnauwkeurigheid en optimale materiaaleigenschappen te garanderen. Na het printen wordt het onderdeel nog steeds aan de grondplaat bevestigd. Vervolgens wordt het warmtebehandeld en verwijderd met draadvonkmachines. Om de invloed van deze processen op de uiteindelijke kwaliteit beter te begrijpen, kan een CMM- of optische 3D-scanner worden gebruikt.

Defecten & inspectie van de binnenstructuur

De kwaliteit van het poeder en de manier waarop het tijdens het bouwproces wordt verspreid, kan leiden tot leegtes of materiële onzuiverheden in de structuur. Het inspecteren van de kwaliteit van de bouw met lichtmicroscopen of interne structuren met hoge resolutie röntgenberekende tomografie helpt om de procesparameters te beïnvloeden en sneller een mogelijk pad te bepalen om optimale instellingen te bereiken.

Kwaliteitscontrole van het postdrukmateriaal

Het additieve productieproces vereist, in tegenstelling tot de klassieke productiemethoden, dat de poeders tijdens de bouw worden gesmolten. Smelttemperaturen en procesparameters hebben een grote invloed op de kristallografische samenstelling en daarmee op de eigenschappen van de onderdelen.

Dimensionale en oppervlaktekwaliteitscontrole

De dimensionale nauwkeurigheid en de oppervlakteafwerking zijn van cruciaal belang om de juiste assemblage en consistente paring over meerdere onderdelen te garanderen. De oppervlakteafwerking kan worden geanalyseerd met optische methoden, en het interne oppervlak wordt onderzocht met behulp van röntgenstraaltomografie. De dimensionale nauwkeurigheid van het laatste onderdeel kan worden gevalideerd met CMM's, optische 3D-scanning of met röntgentomografie.

Procesdata statistieken & analyses

Het verzamelen en analyseren van gegevens over de gehele procesketen met ZEISS PiWeb geeft een diepgaand inzicht in hoe procesveranderingen kunnen samenhangen met verschillende dimensionale en materiaaleigenschappen. Duidelijke visuele weergave en correlatie van resultaten over alle processtappen heen helpen om snel en efficiënt printstrategieën te ontwikkelen en tegelijkertijd de opbrengst te verhogen.

ZEISS Portfolio voor Additieve Manufacturing

ZEISS AM parameter

Parameter development for metal AM typically requires printing multiple coupons, each printed with a combination of print parameters to evaluate the best set of parameters to print with, in order to minimize defects (porosity, cracks), deformation and smoother surface finish.

ZEISS AM parameter provides a fully automated, fast and reproducible evaluation of porosity, pore morphology and geometric deformation of the entire build plate of coupons in a single build.

  • Rapid print parameter qualification
  • New alloy development
  • Qualification of single or multi-laser systems
  • Ensuring printer equivalency
  • Quickly refine parameters for various powder grades and degree of recycling
  • Build area qualification

Wilt u weten hoe u het rendement bij de productie van additieven kunt verbeteren?

Download de brochure en ontdek hoe het werkt

Ontdek hoe andere klanten dit product gebruiken:

Data consistency in additive manufacturing

MBFZ toolcraft GmbH uses ZEISS 3D ManuFACT for holistic quality control in additive manufacturing

Improved performance and efficiency

Additively manufactured pistons for the Porsche 911 GT2 RS

New Alloy Development in Additive Manufacturing: Reduce time and cost