BRILLENGLASCATEGORIE

ZEISS multifocale brillenglazen

 • Een afbeelding van geïllustreerde progressieve brillenglazen tegen een kleurrijke achtergrond.
 • UV-bescherming tot 400 nm – zelfs in een heldere bril.
 • Vloeiend zicht van veraf tot dichtbij - met één bril.
 • Aanpasbare brillenglaszones voor een snelle focus.

Krijg meerdere sterktes in één.

Naadloze overgang van dichtbij naar veraf - leesbril is niet nodig. Met aangepaste ontwerpen en speciale technologieën kan het dragen van een multifocale bril een droom zijn. Verwen je ouder wordende ogen met multifocale brillenglazen van ZEISS.

Multifocale glazen in een notendop.

Progressieve glazen, ook wel multifocale glazen genoemd, pakken een veelvoorkomende aandoening aan waar mensen van middelbare leeftijd mee te maken krijgen - het gevecht om dichtbij scherp te stellen. Met meerdere voorschriften in één paar kun je je beter concentreren zonder van bril te hoeven wisselen. De glazen hebben geen zichtbare lijnen, maar je zult moeten wennen aan de verschillende brillenglaszones.

Kijk door het bovenste deel van je bril om veraf te zien.
Een montuur met progressieve glazen en schematische lijnen om verschillende zichtzones aan te geven. Verschillende delen van het brillenglas worden gemarkeerd: Afstand - bovenste deel van de bril.
Zie tussenliggende objecten door het midden van het brillenglas - zoals je computerscherm.
Een montuur met progressieve glazen en schematische lijnen om verschillende zichtzones aan te geven. Verschillende delen van het brillenglas worden gemarkeerd: Tussengelegen - midden van de glazen.
Om te lezen of andere taken van dichtbij uit te voeren, kijk je door de onderkant van je bril.
Een montuur met progressieve glazen en schematische lijnen om verschillende zichtzones aan te geven. Een montuur met progressieve brillenglazen en schematische lijnen om verschillende zichtzones aan te geven.
Een afbeeldingschuifregelaar met links een conventioneel multifocaal brillenglas met relatief beperkte zichtzones, vergeleken met rechts een premium brillenglas met helder zicht door een groter deel van het brillenglas.
Een afbeeldingschuifregelaar met links een conventioneel multifocaal brillenglas met relatief beperkte zichtzones, vergeleken met rechts een premium brillenglas met helder zicht door een groter deel van het brillenglas.
Een afbeeldingschuifregelaar met links een standaard multifocaal brillenglas met relatief beperkte zichtzones, vergeleken met rechts een premium brillenglas met helder zicht door een groter deel van het brillenglas.

Zie meer dan voorheen.

Kies voor geïndividualiseerde optiek.

Het is waar: ZEISS Multifocale brillenglazen zijn even wennen. Maar wij kunnen die van jou aanpassen en de zichtzones fijn afstellen voor de breedst mogelijke gezichtsvelden en een snelle aanpassing. Wij houden rekening met je montuur, de positie van je brillenglazen en je dagelijkse activiteiten om ZEISS optica speciaal voor jou te maken. We weten zeker dat je binnen de kortste keren dol zult zijn op je brillenglazen.

Heb je nog vragen?

 • Progressieve brillenglazen hebben verschillende zones die ontworpen zijn om je te helpen scherp te zien op verschillende afstanden: dichtbij, ertussenin en veraf. Bovenaan heb je de afstandszone, in het midden de tussenzone en onderaan de nabije zone. Deze lopen vloeiend in elkaar over, waardoor een geleidelijke overgang tussen sterktes mogelijk is - vandaar de naam.

 • Deze brillenglazen, ook wel progressieve of multifocale brillenglazen genoemd, corrigeren het zicht op verschillende afstanden - van dichtbij tot veraf. Ze hebben geen lelijke lijnen of cirkels om de afzonderlijke recepten van elkaar te scheiden, waardoor ze eruitzien als brillenglazen met enkelvoudig zicht. In plaats daarvan verandert de sterkte geleidelijk over het glas - voor een soepele, comfortabele overgang tussen kijkafstanden.

 • Multifocale brillenglazen zijn veel complexer dan enkelvoudige brillenglazen. Ze vereisen dat je door verschillende gebieden van het brillenglas kijkt om op verschillende afstanden duidelijk te zien. Een onjuiste aanpassing kan ervoor zorgen dat je door het verkeerde deel van het brillenglas kijkt en dat je zicht wazig lijkt. Gelukkig kunnen we de ZEISS multifocale bril afstemmen op je activiteiten, anatomie en montuur. Wij zijn ervan overtuigd dat je er snel aan gewend zult zijn en dat je op alle afstanden comfortabel kunt zien.

 • Je hebt misschien wel eens gehoord van mensen die weken nodig hadden om zich aan te passen of die na een tijdje zelfs stopten met progressieve glazen. Maar je hoeft je geen zorgen te maken. ZEISS Multifocaal SmartLife brillenglazen hebben een verbazingwekkend effect - acht van de tien dragers meldden binnen enkele minuten comfortabel zicht.1 Wij zijn ervan overtuigd dat je je in een mum van tijd aan je ZEISS brillenglazen zult aanpassen.

 • 1

  Consumentenacceptatietest op de markt voor ZEISS SmartLife Individual 3 brillenglazen met n=174 deelnemers aan het onderzoek in DE, IT, CN door Carl Zeiss Vision International GmbH, DE 2022. (ongepubliceerd, gegevens in dossier)