Rijden + Mobiliteit

De juiste brillenglazen voor motorrijders en cabrioletbestuurders

Meer veiligheid in het verkeer: rijden met de juiste bril

16 oktober 2020
  • De juiste brillenglazen voor motorrijders en cabrioletbestuurders

Tot de vele geneugten die de komst van het voorjaar aankondigen, behoren niet alleen de eerste warme zonnestralen en het wonder van de opbloeiende natuur, maar ook het toenemend aantal cabriolets en motorfietsen op de wegen. Het is weliswaar heerlijk om de zon op uw huid te voelen en te genieten van de aangename geuren van het voorjaar, maar als u geen goede zonnebril draagt, dan kan het plezier van een motor of cabriolet zomaar worden bedorven.

Als u onbelemmerd wilt genieten tijdens een rit met uw motor of cabriolet, dan kunt u niet zonder een brilmontuur dat perfect is uitgerust met hoogwaardige brillenglazen. Alleen zo kunnen bestuurders hun ogen beschermen tegen de schittering van de zon, insecten en wind.

Er zijn dus een paar dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van uw bril.

Als u op zoek bent naar het juiste montuur, dan spelen praktische aspecten een belangrijke rol. De bril moet makkelijk op en af te zetten zijn als u een helm draagt, passen bij de vorm van uw hoofd en stevig zitten zonder drukplekken achter te laten. Uw optometrist heeft een grote selectie waaruit u kunt kiezen. Met name voor motorrijders zijn robuuste, kunststof brillenglazen en een flexibel, licht montuur met platte, elastische zijtippen ideaal voor het minimaliseren van het risico op letsel, mocht het ergste zich voordoen. De neuskussentjes moeten ook flexibel zijn om te zorgen dat een strak zittende helm geen drukplekken op de neus achterlaten. Voor cabriolets is alles mogelijk bij de keuze van uw montuur.

Tip voor motorrijders: u wordt geadviseerd een helm te hebben zonder gekleurd vizier. Deze zijn in veel landen bij wet verboden. In plaats daarvan kunt u beter een bril met fotochrome of meekleurende brillenglazen dragen. Loremipsum Deze zijn voorzien van een fotogevoelige coating en bieden ogen de beste bescherming. Het speciale kenmerk van brillenglazen met PhotoFusion: de kleur past zich aan alle lichtomstandigheden zo aan dat u altijd comfortabel zicht hebt - zonder last te hebben van schittering. En: vergeet niet ook uw helm mee te brengen als u naar de optometrist gaat om uw motorbril uit te rusten.

Zowel voor bestuurders van een cabriolet als voor motorrijders moeten de brillenglazen van kunststof zijn. Ze zijn meer splintervrij dan brillenglazen van glas - en ze zijn bovendien lichter. Zeer belangrijk is ook een ontspiegeling en, in het geval van kunststof brillenglazen, een harde krasbestendige coating. U kunt ook kiezen voor ZEISS-brillenglazen met speciale technologieën voor optimale anti-schittering, bijv polariserende filters. Deze filteren strooilicht en weerkaatsingen afkomstig van lichte oppervlakken en minimaliseren daarmee schittering. Dit betekent extra veiligheid in verblindend zonlicht, in het bijzonder op een nat wegdek na een regenbui.

Een van de polariserende brillenglazen van ZEISS is de eersteklas SkyPol® -oplossing. Deze brillenglazen bieden niet alleen de vele voordelen van polarisatie, maar ook versterkte kleur- en contrastwaarneming.

ZEISS unifocaal Sport -brillenglazen zijn bijzonder speciaal en uitermate modieus. Dankzij het gebruik van een speciale technologie hebben gebruikers van een bril de keuze uit modieuze monturen of sportmonturen met omsluitende brillenglazen - ook op sterkte - ongeacht of men kiest voor multifocale of unifocale brillenglazen. Het geavanceerde ontwerp en de allermodernste productie van deze brillenglazen bieden de gebruiker maximaal draagcomfort. Dit biedt niet alleen optimale bescherming tegen wind, stof en insecten, maar het betekent ook dat beperkt zicht en oogbelasting tot het verleden behoren. Een ander voordeel: de brillenglazen zijn uitermate licht en duurzaam.

Zowel voor motorrijders als voor bestuurders van een cabriolet is het van belang dat ze de zijspiegels en achteruitkijkspiegels kunnen zien zonder telkens hun hoofd daarvoor te moeten draaien. Zeer kleine brillenglazen of brillenglasvormen zijn daarom niet geschikt.


Deel dit artikel