ZEISS brillenglazen met DuraVision® AntiVirus Platinum UV

Doodt 99,9% van alle virussen en bacteriën.1

De wereldwijde pandemie heeft invloed op ons allemaal. Het heeft onze manier van werken, studeren en winkelen veranderd, maar ook hoe we omgaan met onze omgeving, familie en vrienden. De aandacht voor een goede hygiëne is niet meer weg te denken.

ZEISS staat bekend om zijn innovaties en kwaliteits brillenglazen, ontworpen om sterkte afwijkingen te corrigeren en een helder en comfortabel zicht te bieden. ZEISS biedt nu een extra laag van vertrouwen die bijdraagt aan een goede hygiëne van uw brillenglazen. We hebben een technologie ontwikkeld om antimicrobieel zilver in de antireflectiecoating te verwerken. Deze antireflectie coating doodt virussen en bacteriën op het brillenglasoppervlak.1

1  ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV doodt 99,9% van alle virussen en bacteriën. * Getest volgens ISO 21702:2019(E) voor omhulde virussen en getest volgens ISO 22196:2011(E) op gramnegatieve en grampositieve bacteriën. De doeltreffendheid is bewezen na 24 uur, zoals in de ISO-normen vastgelegd.

ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV:


ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum is a premium anti-reflective lens coating

Betere hygiëne van de brillenglazen

ZEISS brillenglazen met DuraVision® AntiVirus Platinum UV fungeren als een schild en helpen het risico te verminderen dat virussen en bacteriën overleven op het oppervlak van het brillenglas.1ZEISS AntiVirus Lenses provide full UV protection up to 400 nm.

Bescherming

ZEISS brillenglazen met DuraVision AntiVirus Platinum UV bieden een volledige UV-bescherming tot 400 nm.Esthetisch mooi. Krasvast. Makkelijk schoon te maken.

De coating is zorgvuldig ontwikkeld om een product te leveren dat veilig is voor gebruik en alle voordelen biedt waar ZEISS DuraVision-coatings bekend om staan: de minste reflectie, duurzaamheid en reinigingsgemak. Deze coating biedt een superieure antireflectie, uitmuntende krasbestendigheid en een gemakkelijke, duurzame reiniging.


De technologie achter ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV?

ZEISS heeft een technologie ontwikkeld die antimicrobieel zilver in de antireflectiecoating integreert, welke wordt toegepast op het oppervlak van het brillenglas. Deze 'laag van vertrouwen' is speciaal ontwikkeld om een product te creëren dat veilig te gebruiken is en dat zorgt voor een betere hygiëne door op effectieve wijze virussen en bacteriën te doden:1

Gebruik van zilver als antimicrobieel middel

Zilver staat al eeuwenlang bekend om zijn helende eigenschappen. Tegenwoordig is het in de wetenschap en de geneeskunde een gevestigde waarde als antimicrobieel (antiviraal en antibacterieel) middel met een duurzame werking. ZEISS heeft een technologie ontwikkeld om deze bewezen aanpak als een extra eigenschap toe te voegen aan de premium antireflectie coating.

Vacuümdepositie en materiaalwetenschap

Met een speciaal vacuümcoatingprocédé wordt het zilver bij een hoge temperatuur op het oppervlak van het glas afgezet. In de coatingstructuur van ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV zit antimicrobieel zilver ingesloten. Het zilver in de coating geeft Ag+-ionen vrij. Deze zilverionen (Ag+) bieden bewezen antivirale en antibacteriële interactie op het brillenglasoppervlak.

Getest en bewezen, in overeenstemming met de vastgelegde ISO-normen voor antivirale of antibacteriële tests, door externe laboratoria en instituten in Duitsland, Canada en China.

Wist u dat?

Brillen zijn oppervlakken die veel worden aangeraakt en kunnen ook virussen en bacteriën bij zich dragen.2 Druppels en directe aanraking kunnen virussen en bacteriën overbrengen naar uw bril, waar ze zich kunnen hechten aan het glasoppervlak.

Sommige virussen blijven ...

enkele uren tot enkele dagen levensvatbaar op oppervlakken, terwijl andere zelfs maanden of langer actief kunnen blijven op oppervlakken.2

Virale pathogenen ...

overleven doorgaans langer op niet-poreuze materialen (zoals kunststof oppervlakken) dan op poreuze materialen zoals textiel.2

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt