ZEISS Partners

Strategische samenwerkingen

Deel van de geschiedenis van ZEISS.

Strategische samenwerkingen vormen een rode draad doorheen de geschiedenis van ZEISS. Dankzij de combinatie van de kerncompetenties van ZEISS en de kerncompetenties van de samenwerkingspartners, kunnen beide partners nieuwe markten aanspreken. Dit model biedt grote voordelen voor beide partijen en heeft keer op keer succes. Hierdoor kan ZEISS trots terugkijken op langdurige en enkele zeer exclusieve partnerschappen met gerenommeerde bedrijven op vlak van beeldvorming. Hierbij zijn alle marktsegmenten aanwezig, van de brede consumentenmarkt tot Hollywood.

 • Sony
  ZEISS Partners - Sony: CCD-TR555

  The first joint product – the Handycam CCD-TR555.

  ZEISS en Sony

  Een partnerschap voor adembenemende beelden.

  Sony is wereldwijd het voorkeursmerk voor mensen die een knap design en hoge kwaliteit willen. In 1996 bracht het bedrijf zijn eerste camcorder uit met een ZEISS-lens: de Handycam® CCD-TR555. Sindsdien heeft de samenwerking met Sony geleid tot camera's met objectieven die op smartphones kunnen worden bevestigd, de Cybershot™, camcorders, Action en Music Cams en verwisselbare objectieven. Naast de verwisselbare objectieven van Sony/ZEISS, heeft ZEISS ook eigen cameraobjectieven die volledig compatibel zijn met alle Sony E-mount camera's en die het productaanbod perfect vervolledigen.

  Sony en ZEISS hebben hun kerncompetenties in elektronica en optiek gecombineerd. Dankzij deze interactie kunnen beide partners nieuwe markten aanspreken. Dit model biedt aantrekkelijke voordelen voor beide partijen. Verwisselbare objectieven van Sony/ZEISS worden immers gezamenlijk geproduceerd door Sony en ZEISS. ZEISS steunt Sony tijdens het optisch ontwerp en het ontwikkelingsproces en test vervolgens de prototypes waarna het deze goedkeurt. Tot slot bepaalt ZEISS de testspecificaties voor serieproductie. De meest voorkomende objectiefontwerpen bij producten van Sony/ZEISS zijn de ZEISS Tessar, ZEISS Sonnar en ZEISS Vario-Sonnar. Deze hebben allemaal de T* antireflectiecoating van ZEISS.

  Objectieven van Sony/ZEISS worden geproduceerd bij Sony in Azië, waar Sony testapparatuur gebruikt die is ontwikkeld en geproduceerd door ZEISS. Een voorbeeld hiervan is de ZEISS K8 MTF tester: een compact en veelzijdig apparaat dat de modulatieoverdracht van cameraobjectieven en gelijkaardige systemen meet voor objecten in het oneindige. Objectieven van Sony/ZEISS worden uitsluitend via de distributiekanalen van Sony verkocht. Objectieven van ZEISS worden uitsluitend via de eigen distributiekanalen van ZEISS verkocht.


  ZEISS en Sony

  Blogartikelen

  (Alleen in het Engels)

 • PowerVision

  PowerVision en ZEISS

  Een samenwerking die nieuwe perspectieven biedt.

  Gezamenlijk ontwikkelde innovaties voor de toekomst: met precies dat doel in het vizier werkt ZEISS samen met het bedrijf PowerVision en is het in 2017 een samenwerkingsverband aangegaan voor het PowerVision product PowerRaz Wizard. PowerRay Wizard is een onderwaterdrone met accessoires die wordt uitgebreid met de ZEISS VR ONE Plus virtual reality headset – de ZEISS VR ONE Plus PowerVision Edition.

  Powervision, dat in 2009 in China is opgericht, is een wereldwijd leider op het gebied van robotica en dronetechnologie. De huidige productportfolio bestaat uit virtual en augmented reality producten – onderzoek en ontwikkeling heeft binnen het bedrijf topprioriteit

  Met zijn toonaangevende expertise op het gebied van optiek zorgt ZEISS voor unieke dronebeelden. Bovendien zal de ZEISS technologie in de toekomst garant staan voor nog fraaiere onderwater- en luchtfoto's. ZEISS lensen zijn de perfecte match voor de technische knowhow van PowerVision en de samenwerking biedt opmerkelijke voordelen voor beide bedrijven. Het gezamenlijke doel: potentieel creëren voor toekomstige innovaties.

 • Nokia telefoons

  Nokia smartphones en ZEISS

  Vooraanstaande expertise in optiek ontmoet mobiele communicatie.

  Het Finse bedrijf HMD, het thuis van Nokia telefoons, en ZEISS hebben het plan opgevat om in een exclusieve en langdurige samenwerking nieuwe standaarden te ontwikkelen op het gebied van beeldvorming.
   
  In een gezamenlijke ambitie om de kwaliteit van de volledige beeldvormingservaring op smartphones van software tot service, schermkwaliteit en optisch ontwerp te optimaliseren gaan ZEISS en HMD Global samen grensverleggende beeldvormingsmogelijkheden ontwikkelen. Deze belofte om de consumentenervaring op het gebied van beeldvorming voortdurend te gaan verbeteren, is een afspiegeling van de gedeelde waarden van beide bedrijven – een vastberaden toezegging aan kwaliteit, waar vakmanschap en de wens om de real-life ervaring te optimaliseren.

  Dankzij deze samenwerking wordt het ZEISS merk opnieuw geïntroduceerd in Nokia smartphones. De samenwerking begon meer dan tien jaar geleden. Gedurende de samenwerking tussen ZEISS en Nokia in het verleden ontstonden toonaangevende technologische innovaties voor mobiele telefoons zoals 's werelds eerste multi-megapixel mobiele telefoon en nog veel meer grensverleggende apparaten, van de Nokia N-serie tot telefoons met Nokia PureView technologie.

  Deze hernieuwde samenwerking is een lange-termijn verbintenis om voor de komende jaren voort te bouwen op die technologie.

  Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation. HMD Global Oy is de exclusieve licentienemer van het Nokia merk voor telefoons & tablets.


  Nokia smartphones en ZEISS

  Blogartikelen

  (Alleen in het Engels)


Neem contact op met ZEISS

Neem contact met ons op!

Teaser - Contact

Vragen?

Neem contact met ons op, we kijken er naar uit om van u te horen.

Contact
Teaser - Dealer Search

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden:

Teaser - Dealer Search

Sluit u aan bij onze community!

U vindt onze community op de bovenstaande platformen.

Teaser - Events