ZEISS Partners

Strategische samenwerkingen

Deel van de geschiedenis van ZEISS.

Strategische samenwerkingen vormen een rode draad doorheen de geschiedenis van ZEISS. Dankzij de combinatie van de kerncompetenties van ZEISS en de kerncompetenties van de samenwerkingspartners, kunnen beide partners nieuwe markten aanspreken. Dit model biedt grote voordelen voor beide partijen en heeft keer op keer succes. Hierdoor kan ZEISS trots terugkijken op langdurige en enkele zeer exclusieve partnerschappen met gerenommeerde bedrijven op vlak van beeldvorming. Hierbij zijn alle marktsegmenten aanwezig, van de brede consumentenmarkt tot Hollywood.

 • Sony
  ZEISS Partners - Sony: CCD-TR555

  The first joint product – the Handycam CCD-TR555.

  ZEISS en Sony

  Een partnerschap voor adembenemende beelden.

  Sony is wereldwijd het voorkeursmerk voor mensen die een knap design en hoge kwaliteit willen. In 1996 bracht het bedrijf zijn eerste camcorder uit met een ZEISS-lens: de Handycam® CCD-TR555. Sindsdien heeft de samenwerking met Sony geleid tot camera's met objectieven die op smartphones kunnen worden bevestigd, de Cybershot™, camcorders, Action en Music Cams en verwisselbare objectieven. Naast de verwisselbare objectieven van Sony/ZEISS, heeft ZEISS ook eigen cameraobjectieven die volledig compatibel zijn met alle Sony E-mount camera's en die het productaanbod perfect vervolledigen.

  Sony en ZEISS hebben hun kerncompetenties in elektronica en optiek gecombineerd. Dankzij deze interactie kunnen beide partners nieuwe markten aanspreken. Dit model biedt aantrekkelijke voordelen voor beide partijen. Verwisselbare objectieven van Sony/ZEISS worden immers gezamenlijk geproduceerd door Sony en ZEISS. ZEISS steunt Sony tijdens het optisch ontwerp en het ontwikkelingsproces en test vervolgens de prototypes waarna het deze goedkeurt. Tot slot bepaalt ZEISS de testspecificaties voor serieproductie. De meest voorkomende objectiefontwerpen bij producten van Sony/ZEISS zijn de ZEISS Tessar, ZEISS Sonnar en ZEISS Vario-Sonnar. Deze hebben allemaal de T* antireflectiecoating van ZEISS.

  Objectieven van Sony/ZEISS worden geproduceerd bij Sony in Azië, waar Sony testapparatuur gebruikt die is ontwikkeld en geproduceerd door ZEISS. Een voorbeeld hiervan is de ZEISS K8 MTF tester: een compact en veelzijdig apparaat dat de modulatieoverdracht van cameraobjectieven en gelijkaardige systemen meet voor objecten in het oneindige. Objectieven van Sony/ZEISS worden uitsluitend via de distributiekanalen van Sony verkocht. Objectieven van ZEISS worden uitsluitend via de eigen distributiekanalen van ZEISS verkocht.


  ZEISS en Sony

  Blogartikelen

  (Alleen in het Engels)

 • Logitech
  ZEISS Partners - Logitech: ConferenceCam Connect

  Logitech ConferenceCam Connect.

  Logitech en ZEISS

  Samen. Voor betere videogesprekken.

  Logitech stelde zijn eerste webcam voor in 1995 en was de drijvende motor voor de ontwikkeling van webcamtechnologie sinds het onstaan van videocommunicatie over het internet. In 2007 ging ZEISS een partnerschap aan met Logitech. Dit betekende een grote stap in de ontwikkeling van webcamoptiek. De samenwerking met Logitech richt zich tegenwoordig vooral op zakelijke ConferenceCams.

  De lenskwaliteit is het belangrijkste kenmerk van een webcam. Als de lens van uw webcam niet goed is, zal uw beeldkwaliteit ook niet goed zijn, ongeacht hoeveel megapixel u hebt. Een webcamlens vangt het licht op waarna de sensor dit omzet naar het beeld dat u ziet. U hebt een kwalitatieve lens nodig om meer licht op te vangen en de beste beelden te produceren. Logitech ontwikkelde samen met ZEISS een geavanceerd lensontwerp met een helderder beeld en minder vervorming.

  De ZEISS webcamlens werd samen met Logitech ontwikkeld en is de volgende stap in het Tessar lensontwerp. Reeds in 1902 werd een patent genomen op het oorspronkelijke Tessar-ontwerp. Het is dan ook niet zomaar de meest bekende cameralens. De lens zorgt voor kristalheldere beelden in een compacte en lichte vorm, waardoor deze ook perfect is voor webcams. Om u de best mogelijke webcambeelden te bieden, hebben Logitech en ZEISS het klassieke Tessar-ontwerp met vier elementen omgevormd tot een ontwerp met vijf elementen. Twee van de gebruikte lenzen worden op elkaar bevestigd om het licht op de sensor te focussen met een maximum aan detail en minimale vervorming. U ziet het verschil op de beelden.

 • ExoLens
  ZEISS Partners - ExoLens: Lens Family

  The three lenses by ExoLens with optics by ZEISS – macro, wide-angle and tele lens.

  ExoLens en ZEISS

  Een partnerschap dat nieuwe kwaliteitsnormen stelt voor fotografie met mobiele apparaten.

  ZEISS werkt sinds 2016 met de Fellowes Brand ExoLens™, een Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige accessoires voor mobiele apparaten. De samenwerking tussen de twee bedrijven betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van opzetobjectieven voor mobiele apparaten. Dankzij het moderne, elegante en intuïtieve ontwerp bieden de opzetobjectieven uitstekende optische eigenschappen. Alle ExoLens® PRO-objectieven die gezamenlijk worden geproduceerd met ZEISS zijn voorzien van de bewezen T*® antireflectiecoating van ZEISS, die reflecties minimaliseert tussen overgangen van glas naar lucht en de lichtdoorlaatbaarheid verhoogt.

  De objectieven worden met behulp van een schroefdraad bevestigd op een aluminium beugel die op het mobiele apparaat van de gebruiker past. Momenteel zijn er verschillende bevestigingsoplossingen beschikbaar voor iPhone® 1) 6/s,iPhone® 6/s Plus en iPhone® 7 en 7 Plus.

  De gezamenlijk ontwikkelde objectieven maken van het ingebouwde objectief van het mobiele apparaat een groothoek- of teleobjectief. Het optisch ontwerp dat voor beide objectieven wordt gebruikt, wordt MutarTM 2) genoemd. Het objectief heeft geen focusdiepte; de focus is dus ingesteld op oneindig. Zo kunnen voorwerpen worden gefotografeerd van oneindig ver tot uiterst dichtbij, waardoor dit optisch ontwerp geschikt is voor zowel landschapsfotografie als detailfotografie.

  Beide objectieven maken uitstekende beelden dankzij een asferische lens en een fantastisch contrast tot aan de randen. Chromatische aberraties worden ook gecorrigeerd. Overgangen van helder naar donker, en in het bijzonder sterk belichte voorwerpen, zijn grotendeels vrij van gekleurde artefacten. Dankzij de bescherming tegen stof en waterspatten zijn de groothoek- en teleobjectieven perfect voor de uitdagingen van gebruik buitenshuis.

  Het macro-objectief is een aanvulling op breedhoek- en telefoto-objectieven waar ongeëvenaarde close-upfotografie mee mogelijk is met camera's in mobiele apparaten. De beelden zijn uitstekend van rand tot rand en er is geen vervorming of chromatische aberratie waarneembaar. Het is momenteel ook het enige opzetbare objectief met een continue zoomfunctie, waardoor voorwerpen met een diameter van drie tot elf centimeter volledig kunnen worden gefotografeerd. Een optionele opzetbare en halfdoorzichtige diffuser doet dienst als afstandsstuk, waardoor het licht gelijkmatig op het te fotograferen voorwerp schijnt en dus handig kan worden gefocust, zelfs bij een korte afstand tot het voorwerp en een kleine velddiepte.

  ExoLens® is een pionier op het nieuwe en groeiende gebied van fotografie-toepassingen voor mobiele apparaten. De gemeenschappelijke doelstelling van ZEISS en ExoLens® is om ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid te brengen in deze snelgroeiende markt.

  ZEISS Partners - ExoLens: Apple iPhone

  The ExoLens wide-angle lens with optics by ZEISS on an Apple iPhone.

  1) iPhone® is een handelsmerk van Apple Inc.

  2) Het geregistreerde handelsmerk Mutar van ZEISS staat voor afocale opzetobjectieven (ook gekend als converter). Voor een gelijkvormige communicatie noemen we deze converters objectieven.


  ExoLens en ZEISS

  Blogartikelen (Alleen in het Engels)

  (Alleen in het Engels)

 • PowerVision

  PowerVision en ZEISS

  Een samenwerking die nieuwe perspectieven biedt.

  Gezamenlijk ontwikkelde innovaties voor de toekomst: met precies dat doel in het vizier werkt ZEISS samen met het bedrijf PowerVision en is het in 2017 een samenwerkingsverband aangegaan voor het PowerVision product PowerRaz Wizard. PowerRay Wizard is een onderwaterdrone met accessoires die wordt uitgebreid met de ZEISS VR ONE Plus virtual reality headset – de ZEISS VR ONE Plus PowerVision Edition.

  Powervision, dat in 2009 in China is opgericht, is een wereldwijd leider op het gebied van robotica en dronetechnologie. De huidige productportfolio bestaat uit virtual en augmented reality producten – onderzoek en ontwikkeling heeft binnen het bedrijf topprioriteit

  Met zijn toonaangevende expertise op het gebied van optiek zorgt ZEISS voor unieke dronebeelden. Bovendien zal de ZEISS technologie in de toekomst garant staan voor nog fraaiere onderwater- en luchtfoto's. ZEISS lensen zijn de perfecte match voor de technische knowhow van PowerVision en de samenwerking biedt opmerkelijke voordelen voor beide bedrijven. Het gezamenlijke doel: potentieel creëren voor toekomstige innovaties.

 • Nokia telefoons

  Nokia smartphones en ZEISS

  Vooraanstaande expertise in optiek ontmoet mobiele communicatie.

  Het Finse bedrijf HMD, het thuis van Nokia telefoons, en ZEISS hebben het plan opgevat om in een exclusieve en langdurige samenwerking nieuwe standaarden te ontwikkelen op het gebied van beeldvorming.
   
  In een gezamenlijke ambitie om de kwaliteit van de volledige beeldvormingservaring op smartphones van software tot service, schermkwaliteit en optisch ontwerp te optimaliseren gaan ZEISS en HMD Global samen grensverleggende beeldvormingsmogelijkheden ontwikkelen. Deze belofte om de consumentenervaring op het gebied van beeldvorming voortdurend te gaan verbeteren, is een afspiegeling van de gedeelde waarden van beide bedrijven – een vastberaden toezegging aan kwaliteit, waar vakmanschap en de wens om de real-life ervaring te optimaliseren.

  Dankzij deze samenwerking wordt het ZEISS merk opnieuw geïntroduceerd in Nokia smartphones. De samenwerking begon meer dan tien jaar geleden. Gedurende de samenwerking tussen ZEISS en Nokia in het verleden ontstonden toonaangevende technologische innovaties voor mobiele telefoons zoals 's werelds eerste multi-megapixel mobiele telefoon en nog veel meer grensverleggende apparaten, van de Nokia N-serie tot telefoons met Nokia PureView technologie.

  Deze hernieuwde samenwerking is een lange-termijn verbintenis om voor de komende jaren voort te bouwen op die technologie.

  Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation. HMD Global Oy is de exclusieve licentienemer van het Nokia merk voor telefoons & tablets.


  Nokia smartphones en ZEISS

  Blogartikelen

  (Alleen in het Engels)


Neem contact op met ZEISS

Neem contact met ons op!

Teaser - Contact

Vragen?

Neem contact met ons op, we kijken er naar uit om van u te horen.

Contact
Teaser - Dealer Search

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden:

Teaser - Dealer Search

Sluit u aan bij onze community!

U vindt onze community op de bovenstaande platformen.

Teaser - Events