Modificatie van de ZEISS Distagon T* 2,8/15

Conversie naar een versie zonder geïntegreerde objectiefkap.

Modification of the ZEISS Distagon T* 2,8/15

Als gevolg van de extreme groothoek van 110° (diagonaal, op een full-frame 35 mm camera), zeer hoge prestatie, lage vertekening en exceptionele onderdrukking van strooilicht, is de Distagon T* 2,8/15 een ideaal objectief voor uiteenlopende fotografische situaties.

Het is een van de weinige super-groothoekobjectieven die een voorfilterschroefdraad hebben die een conventionele ingeschroefde filter (95 mm) mogelijk maakt. Hierdoor hebben fotografen de mogelijkheid om een ZEISS T* UV-filter aan te brengen om het kenmerkend bolle frontelement van het objectief op effectieve wijze te beschermen tegen stof, vlekken en krassen.

De Distagon T* 2,8/15 heeft ook een geïntegreerde objectiefkap rond het frontelement om het te beschermen tegen de ongewenste effecten van extern licht. Een afneembare objectiefkap met dit niveau van bescherming kan de diameter van de voorkant van het objectief als gevolg van de vereiste bajonetvatting of schroefdraad aanzienlijk vergroten.

Om het gebruik van slot-in filters, zoals densiteitfilters of ND filters mogelijk te maken in de systeemfiltervatting op de voorschroefdraad van het objectief, biedt ZEISS nu een conversie aan van de Distagon T* 2,8/15, naar een versie zonder de geïntegreerde objectiefkap.

De conversie omvat het verwijderen van het voorste gedeelte van de objectief-cilinder met de objectiefkap en de vervanging daarvan met een nieuw gedeelte met alleen een filterschroefdraad. Geconverteerde objectieven worden geretourneerd met een ingeschroefde aluminium objectiefkap, ter vervanging van de originele opzetkap.

Na de conversie van het objectief is het gebruik van een objectiefkap niet meer mogelijk. De systeemfilterhouder of een compendium van derden kan vervolgens worden gebruikt om bescherming te bieden tegen ongewenst extern licht.

De kosten voor de conversie door ZEISS Service bedraagt EURO 250,00 (excl. btw). Het afvoeren van de verwijderde componenten (voorste cilindergedeelte en voorste objectiefkap) is opgenomen in de prijs. De prijs omvat tevens het volledig testen op functies en prestaties, en indien nodig, het reinigen van het objectief. De modificatie zal ongeveer vijf tot tien dagen na ontvangst van het objectief bij onze serviceafdeling in Duitsland, in beslag nemen. Aan klanten in de VS vragen wij 15 dagen bij deze periode op te tellen, deze extra tijd is noodzakelijk voor transport en douaneformaliteiten.

Om te profiteren van onze conversie-service, vragen wij u om het objectief direct naar ons te sturen of dit via uw dealer voor fotografisch apparatuur te doen. Wij verzoeken u om een compleet ingevuld reparatieformulier bij elk objectief te voegen dat u ons stuurt:

 

ZEISS Reparatieservice

Neem contact op met ZEISS

Neem contact met ons op!

Teaser - Contact

Vragen?

Neem contact met ons op, we kijken er naar uit om van u te horen.

Contact
Teaser - Dealer Search

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden:

Teaser - Dealer Search

Sluit u aan bij onze community!

U vindt onze community op de bovenstaande platformen.

Teaser - Events