ZEISS DTI 3/25 GEN 2

Voor bosjagers. Optimale prestaties op korte afstanden.

’s Nachts jagen is een bijzondere uitdaging: het zo essentiële gezichtsvermogen is sterk verminderd en het risico dat de jacht mislukt of u een verkeerde beslissing neemt, is hoog. De warmtebeeldcamera's van de DTI 3 GEN 2-reeks zijn speciaal ontworpen voor actieve jagers. Het brede gezichtsveld in combinatie met een groot bereik maken dit product perfect voor jagen vanuit een hoogzit en de bersjacht in bosgebieden – en daarom ook de beste keuze voor allrounders die van alle voordelen van hun jachtgebied willen profiteren.

Deze hoogwaardige warmtebeeldcamera biedt een breed gezichtsveld van 26 m op een afstand van 100 m, waardoor hij ideaal is voor jagen in bosgebieden of met lokvoer. Dankzij zijn uitstekende optiek biedt de ZEISS DTI 3 / 25 GEN 2 een uitstekend overzicht op korte afstanden en een betrouwbare weergave van warmtebronnen.

ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35
ZEISS DTI 3/35

Verbeterde beeldkwaliteit en gedetailleerde herkenbaarheid

Nieuwe, nog krachtigere apparatuur maakt een verbeterde beeldkwaliteit mogelijk en verlegt de grenzen van 384 x 288 sensors opnieuw. De nieuwe 1.024 x 786 AMOLED-display verbetert het contrast en de kleurweergave voor een nog gedetailleerder beeld met minder ruis op de achtergrond en scherpere contouren.

Slimme stand-by voor langere batterijduur

Bij het jagen is de dichtstbijzijnde stroomvoorziening vaak ver weg. Meestal heeft u een draagbare oplader nodig om te voorkomen dat u zonder stroom komt te zitten. Dit betekent extra gewicht en uitrusting. Dankzij een indrukwekkend lange batterijduur van 8 uur kunt u met de DTI 3 GEN 2-modellen twee tot vier keer jagen op één batterijlading. Door de slimme stand-by functie in te schakelen, kunt u de batterijduur verder verlengen.

Drie observatiemodi voor iedere situatie

Verschillende omgevingen vragen om een andere instelling van uw instrumenten. De DTI 3 GEN 2 beschikt over drie vooraf geprogrammeerde observatiemodi: universeel, opsporing en mist.  In de opsporingsmodus worden de warmtebronnen bijvoorbeeld extra geaccentueerd en de koude achtergrond gereduceerd. Daardoor kunt u dieren achter bomen en bosjes nog beter zien.

Unieke bewegingsmelder

De bewegingsmelder volgt de warmste warmtebron in het beeld en waarschuwt de jager als die warmtebron beweegt. Naar keuze begint de led bovenop de eenheid te knipperen of wordt de display ingeschakeld. Daardoor kunt u een groot gebied in de gaten houden zonder de camera de hele tijd vast te houden.

8 verschillende kleurmodi

De ZEISS warmtebeeldcamera's bieden 8 verschillende kleurmodi, zodat u de instelling kunt kiezen die het beste aansluit op uw behoeften. "Black hot" (zwart warm) en "white hot" (wit warm) leveren afbeeldingen met een hoog contrast. "Red hot" (rood warm) maakt een snelle detectie van warmtebronnen mogelijk tijdens observaties in gebieden met veel vegetatie. De kleurmodus "rainbow" (regenboog) is ideaal voor het registreren van de kleinste temperatuurafwijkingen. Daarnaast hebben we vier nieuwe kleurmodi ontwikkeld om de schittering van het scherm in een donkere omgeving te reduceren en de ogen minder te vermoeien. De modus "red hue" (rode tint) laat uw ogen eenvoudiger wennen aan het donker. "Dark hue" (zwarte tint) gebruikt minder felle kleuren om de ogen te ontzien. "Green hue" (groene tint) toont veel details bij een minder helder scherm en "night eye" (nachtoog) accentueert de warmste delen van het warmtebeeld in een aangename sepia tint.

Hoge beeldsnelheid

De display van de ZEISS DTI heeft een beeldsnelheid van 50 Hz. Dit verwijst naar het aantal keer per seconde dat uw monitor het scherm kan vernieuwen. Een hogere beeldsnelheid van de display zorgt voor een verminderde knippering van de afbeelding en verlicht daarbij oogstress wanneer u meerdere uren achter elkaar op sluipjacht bent.

Opsporingsmodus

Tijdens de jacht is het uiterst belangrijk om te weten waar een dier is. Soms zijn dieren moeilijk te vinden omdat ze slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn. In de opsporingsmodus worden warmtebronnen extra geaccentueerd, terwijl de koude achtergrond wordt gereduceerd. Daardoor kunt u dieren achter bomen en bosjes nog beter zien.

Aanpasbare instellingen

Jagen is in zekere zin een zeer individuele bezigheid. Met betrekking tot warmtebeeldcamera's heeft iedere jager zijn eigen persoonlijke voorkeuren. Daarom bieden de nieuwe DTI's nu de mogelijkheid om nauwkeurig te selecteren welke kleurmodi actief zijn en welke niet, zodat u alleen hoeft te kiezen uit de modi die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zoominstellingen. U kunt het maximale zoomniveau aanpassen aan uw voorkeur.

Hot Tracking

In de modus "Hot Tracking" (warmtedetectie) wordt de warmste bron in de afbeelding in een rood, vierkant kader geplaatst. Warmtebronnen vinden in dicht begroeide gebieden en deze volgen wordt daarmee gemakkelijker.

Beeld-in-beeld (PiP - Picture-in-Picture)

De beeld-in-beeld-functie van de ZEISS DTI maakt het mogelijk om de gezoomde afbeelding bovenop de visuele afbeelding te leggen. Deze functie helpt het dier dat u observeert in zoommodus in het oog te houden, zelfs wanneer het plotselinge bewegingen maakt.

Kompas overlay

U kunt de kompas overlay gebruiken om de richting van een doelwit of uw eigen koers te bepalen. Dit kan vooral handig zijn tijdens de bersjacht of als u met meerdere jagers onderweg bent en over verschillende doelwitten wilt spreken.

Shortcuts

Dankzij de shortcuts die op de DTI 3 en 4 beschikbaar zijn, hoeft u niet meer het menu te openen om functies te activeren. Dankzij vooraf geprogrammeerde toetsencombinaties kunt u talrijke instellingen door enkele clicks selecteren, bijvoorbeeld voor het maken van foto's en video's en het schakelen tussen verschillende modi.

Prestatie

Brandpuntsafstand

25 mm

Apertuur

f/1.0

Geziechtsveld op 100 m (yds)

26 m (78 ft)

Objectieve kijkhoek

15° x 11°

Afstand

930 m (1017 yd)

Sensorresolutie

384 x 288

Pixelafstand sensor

17 μm

NETD-waarde

≤ 35 mK

Resolutie display

1024 x 768

Beeldsnelheid display

50 Hz

Type display

AMOLED

Optische vergroting

1,7

Maximale digitale vergroting

4x

Vergrotingsstappen

1.0x – 4.0x

Kenmerken

Type batterij

Li-Ion

Batterijduur

8 h

Interne opslag

32 GB

WLAN

2.4 Ghz

Bluetooth

-

Livestreamfunctie (Video & Foto)

+

Compatibiliteit

ZEISS Hunting App | ≥ Windows 10 | MacOS X (Android File Transfer)

Fysiek

Werkingstemperatuur

− 10°C | + 50°C (+ 14 °F | + 122 °F)

Lengte x Breedte x Hoogte

187 x 60 x 65 mm (7.4 x 2.4 x 2.6")

Gewicht

410 g (0.90 lbs)

brochure-zeiss-thermal-imaging-devices.jpg
ZEISS Thermal Imaging Devices

Brochure

ZEISS Hunting Catalogue

Brochure

Instructions

ZEISS DTI 3 GEN 2

ZEISS Hunting App

De app voor de jager van vandaag.

Meer dan 100.000 jagers over de hele wereld maken al gebruik van de voordelen van de veelzijdige functies van de ZEISS Hunting App. Omdat u de app altijd bij de hand hebt, kunt u jachtgebeurtenissen en -ervaringen vastleggen wanneer ze zich voordoen. Meer informatie

Ook beschikbaar via de browser:
hunting.zeiss.com

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: