Beter kunnen zien = hogere levenskwaliteit

Niet alle brillen zijn hetzelfde.

Het is bekend dat zichtbare verschillen 'm vaak in kleine dingetjes zitten. Dit geldt ook voor brillen. Sommige belangrijke kenmerken maken het verschil uit tussen een eenvoudige bril en een op maat gemaakte bril van topkwaliteit die aanzienlijke voordelen biedt. U vraagt u misschien af hoe een betere bril ook de kwaliteit van uw leven kan verhogen. Zeker, een goedkope, fabrieksmatig geproduceerde bril geeft u uw gezichtsvermogen terug en is uitermate betaalbaar. Na al een poosje problemen te hebben gehad met zien, bent u eindelijk van die problemen af. Wat verwacht u nog meer? Is een nóg beter zicht haalbaar?

Ja, en het is zeker haalbaar. Uw ogen geven alle optische informatie door aan de hersenen. In de hersenen wordt de informatie geïnterpreteerd en omgezet in ruimtelijke visuele indrukken. In feite is de visuele indruk die de hersenen voortbrengen rechtstreeks gekoppeld aan de kwaliteit van de informatie die ze ontvangen.

De perfecte interactie tussen beide ogen is van cruciaal belang. Het vermogen van de hersenen om perfecte driedimensionale beelden en de bijbehorende ruimtelijke waarneming van alle levenssituaties te creëren hangt daar vanaf.

"Als ik vroeger probeerde tv te kijken terwijl ik op mijn zij op de bank lagzag ik bijna alleen maar vertekend beeld. Met mijn nieuwe bril met ZEISS-brillenglazen van topkwaliteit is dat helemaal geen probleem meer. Nu kan ik heerlijk ontspannen tv zitten kijken, hoe ik ook op de bank zit,"aldus Manuela D., die zeer bijziend is.

Ons vermogen om diepte waar te nemen alsmede de afmetingen van en afstand tot voorwerpen goed in te schatten hangt af van ons vermogen tot ruimtelijke waarneming. Echter, elk oog is net zo uniek als een vingerafdruk. Het is belangrijk om dit gegeven mee te nemen bij het meten van het oog. Naast de gangbare problemen met zien, zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, is het dankzij innovatieve meetinstrumenten, zoals de i.Profiler® van Carl Zeiss, mogelijk ook rekening te houden met complexer gegevens en om brillen veel preciezer aan te passen aan de behoeften van het zieke oog.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Als gevolg daarvan krijgen patiënten een bril die hun een helderder, mooier en contrastrijker zicht geeft.

De optimale uitlijning is in het bijzonder van belang voor multifocale of varifocale brillen. Deze glazen hebben namelijk zowel een gedeelte voor verzicht als een leesgedeelte. Daarom moeten de glazen optimaal corresponderen met de zichtlijnen van de gebruiker, over alle afstanden, voor het perfecte visuele resultaat. Gebruikers van standaard multifocale brillenglazen hebben vaak last van hoofdpijn of moeite om een trap op te lopen. De keuze voor op de persoon aangemeten brillenglazen kan de levenskwaliteit van deze mensen aanzienlijk verbeteren. De voordelen komen duidelijk naar voren in uitstekende dieptewaarneming en in veel natuurlijkere en meer ontspannen visuele indrukken. Voor de ogen betekent dit veel minder inspanning en vermoeidheid. Een bril van zo'n superieure kwaliteit is ook veel prettiger om te dragen

Hieronder sommen wij enkele voordelen van multifocale brillenglazen van topkwaliteit voor u op:

 • Natuurlijke ruimtelijke waarneming
  • Een goede ruimtelijke waarneming op elke afstand dankzij de optimale uitlijning van multifocale brillenglazen met alle zichtlijnen.
 • Expansieve bruikbare zichtbereiken
  • Tot 40% groter binoculair zichtbereik (gelijktijdige waarneming van de visuele indrukken die beide ogen opvangen) ten opzichte van traditionele multifocale brillenglazen
  • Extreem groot afstandsbereik
  • Evenwichtig tussenbereik in overeenstemming met fysiologische behoeften
  • Groot en scherp nabijzicht - uitgelijnd met en berekend aan de hand van de individuele behoeften van de gebruiker
 • Hoge enthousiaste respons van klanten na hun eerste ervaring met hun nieuwe multifocale brillenglazen
  • Cliënten raken snel en makkelijk aan deze brillenglazen gewend

Multifocale brillenglazen en hun bereik

Wist u dat uit een onderzoek van het Duitse centrum voor opinieonderzoek IfD-Allensbach is gebleken dat in 2008 slechts 49% van alle Duitsers die een bril droegen helemaal tevreden was over hun bril? Nog eens 45 % stelde dat ze over het algemeen wel tevreden waren, terwijl 5% niet helemaal of helemaal niet tevreden was. Slechts 1% zei het niet te weten. Carl Zeiss en de optometristen die met Carl Zeiss samenwerken doen er elke dag hard hun best voor om te zorgen dat het aantal helemaal tevreden mensen aanzienlijk stijgt.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Hoe desinfecteer ik mijn bril en hoe voorkom ik dat de glazen beslaan als ik een mondmasker draag?
Eerste hulp bij verbrande ogen door de zon Hoe herkent u dat uw ogen verbrand zijn door de zon en wat u eraan kunt doen
Welke zonnebril past bij uw favoriete bezigheid? Voor elke gelegenheid is er een perfecte zonnebril
10 tips voor gezonde ogen Zo voorkomt u vermoeide en droge ogen.

Gezondheid + Bescherming 18-apr-2019

Tags:

Gerelateerde producten